דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מתכוני בריאות ? איך לאכול נכון ולא לאבד את חוש הטעם 

מאת    [ 11/04/2006 ]

מילים במאמר: 543   [ נצפה 10746 פעמים ]

כל מי שאי פעם ניסה לנהל אורח חיים בריא ודאי נתקל בסיטואציה הבאה:

הבטן מקרקרת, אכלת לפני שעתיים פרוסת לחם מחיטה מלאה עם גבינת עזים וכוס תה צמחים ללא המתקה, יש חשק הסיטרי למשהו מתוק או "קצת יותר רציני" שישקיט את הבטן והמחשבות, והדבר הבא שאפשר לאכול מסתכם בתפוח עץ שרק יעשה אותך בסופו של דבר יותר רעב?

אז הולכים למקרר, או לארון עם "הדברים הטובים", מסתכלים על מה שיש ואומרים לעצמנו, נו - שמרתי כבר יומיים על תזונה בריאה, עכשיו אני אוכל משהו טעים כמו איזו חתיכת עוגה, שוקולד או מעדן עתיר קלוריות!

ומשם - ברוב המקרים גם משתחרר לגמרי הרצון להקפיד על דיאטת בריאות, כי היא לרוב די לא טעימה?
כמה פעמים אפשר למרוח טחינה גולמית על הלחם? כמה פעמים אפשר לאכול ירקות מאודים? ומה לעזאזל אפשר לנשנש עם כוס התה של אחרי הצהרים?

צריכה שוטפת של פירות וירקות (בין 7-9 מנות ליום!) הנה הכרחית לשמירה על הבריאות התקינה, והמנעות ממחלות. כמו כן, מומלץ להמנע מכל המשקאות הממותקים, מכל אלו המכילים קפאין, מסוכר לבן, קמח לבן, מזון מטוגן ומוצרים המכילים שומני טראנס (כל השומנים המוקשים).
שמירה על דיאטה כזו לאורך זמן חיונית גם למי שמעונין לשמור על משקל תקין לטווח הרחוק.
זה נשמע לפעמים קשה ליישום, ודורש משמעת רבה, אך ללא ספק - אם היינו מכניסים קצת גיוון למאכלים - היה לנו יותר קל...

אז הנה - כמה מתכונים שיעזרו לאלו מכם שהחליטו לקחת אחריות על בריאותם, אבל עדיין לא מוכנים לוותר על הגיוון והטעם באוכל!

חשוב לציין - לכל השומר על דיאטת משקל אין לראות במתכונים אלו דיאטתיים, הם אכן בריאים ואינם מוסיפים "רעלים" לגוף (כמו שומני טראנס וסוכרים תעשייתיים) אך בצריכה שאינה "מאופקת" הם עשויים להפריע בהליך ירידה במשקל...

*** מרק אפונה (סמיך)

250 גרם עדשי אפונה יבשה
בטטה אחת
תפו"א אחד
גזר גדול אחד
קישוא אחד
בצל קטן
מלח, פלפל ופפריקה אדומה

בסיר מרק עם מים רותחים (חצי סיר) לבשל על אש גבוהה את העדשים עד שהם מתחילים להתרכך. לקלף ולחתוך את הירקות לקוביות ולהוסיף למרק.
להשאיר על אש בינונית כשעה. לתבל לפי הטעם, ולטחון הכל בעזרת טוחן מזון ידני (או מעבד מזון).
להגיש חם!

*** ממרח כבד קצוץ צמחי


קופסת אפונת גינה (לא משנה הגודל של האפונה)
100-150 גרם אגוזי מלך (קליפורניה)
3 ביצים קשות
3 בצלים גדולים
כף כמויונז (לא הכרחי)

לסנן את האפונה מהמים שבקופסא ולשפוך לקערה. להוסיף את הביצים, כמויונז והאגוזים.
במקביל - לטגן קלות בשמן זית את הבצלים, רק עד שהם מתרככים ויוצאים מהם נוזלים.
להוסיף את הבצלים לקערה ולטחון הכל היטב.
לתבל לפי הטעם, ולהכניס למקרר לכשעתיים לפני ההגשה.
להגיש קר.

*** עוגיות שומשום

250 גרם שומשום
ביצה אורגנית
3 כפות שמן
5 כפות סוכר אורגני בהיר

לערבב את הביצה הסוכר והשמן ועליהם להוסיף את השומשום. לערבב היטב. לחמם מראש את התנור לחום בינוני, ולשמן תבנית או דף אפיה. כל כף מהעיסה היא עוגיה. להכניס לתנור עד שהעוגיות משחימות קלות. להמתין 10 דקות לפני שמוציאים את העוגיות מהתבנית.

*** עוגיות גרנולה

כוס גרנולה צימוקים ושקדים
¾ כוס קמח מלא
¼ כפית מלח
½ כפית אבקת אפיה
1 ביצה אורגנית טרופה
100 גרם חמאה מומסת
½ כוס דבש או סוכר חום אורגני
¼ כוס צימוקים או תמרים קצוצים (אפשר גם בלי)

לחמם מראש את התנור ל- 180 מעלות. לערבב היטב את כל הרכיבים. לשמן תבנית (או דף אפיה) , לקחת כפית מהעיסה וליצור ממנה עוגיה. וכך הלאה... המתכון מספיק לכ- 30 עוגיות.

בתאבון!
עדי שביב,
מטפלת בכירה
מייסדת שותפה בגולדמיינד מדעי השפע בע"מ ומאמנת אישית.
בוגרת תואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת תל-אביב.



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב