דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מדוע חשוב לאכול אוכל אורגני 

מאת    [ 16/12/2008 ]

מילים במאמר: 376   [ נצפה 5226 פעמים ]

כולנו שומעים בזמן האחרון על אוכל אורגני, רובינו לא מבינים על מה בדיוק מדובר
ומה ההבדל בין הפירות והירקות הרגילים שאנו קונים במכולת , לבין פירות וירקות אורגנים.

לא רבים היום מכירים כיצד מגדלים היום ירקות. רובם חושבים על שדות ירוקים ואוויר צח. אבל המציאות שונה מאוד. רוב הירקות מגודלים בחממות על קרקע מנותקת, וזה פשוט עציץ גדול מלא בכימיקלים שונים שפשוט גורמים לעגבניות או למלפפונים לגדול במהירות , ולגדלים שהם לעולם לא יגיעו אליהם בצורה טבעית.
דבר זה גורם למספר דברים שרובינו מכירים
1. הירקות נראים גדולים ויפים
2. אין להם אין הטעם והריח של הירקות האמיתים.
3. הם נשמרים בד"כ יותר זמן במקרר.
4. הם מכילים פחות ויטמינים ומינראלים הנחוצים לבריאות שלנו.
5. הם מרוססים ומכילים שרידים של רעלים מסוגים שונים.

החשיבות של המזון האורגני הוא שהוא גודל בצורה טבעית ומכיל את כל מה שהוא צריך להכיל בצורה טבעית, הגידול שלו לא מואץ בתהליכים מלאכותים, לא מרססים אותו ברעלים שונים ובדרך כלל הוא נראה קטן יותר, אך בהרבה יותר טעים מהמוצרים הרגילים הנמכרים בשווקים.
כאשר הירקות גדלים בצורה נורמאלית ורגילה יש להם זמן לקלוט ולהטמיע את כל הויטמינים והמינראלים בגוף הפרי או הירק.
לעומת זאת בפירות והירקות המוזנים בדשנים יעודים רוב הכוח של הפרי הולך לגדילה מהירה , וכפי שכולנו יודעים הפירות האלה נראים גדולים ויפים, אך חסרי טעם.

למען האמת לא נראה שתפוקת הפירות והירקות האורגנים בעולם תגדל מאוד כי שיטת הגידול הזו יוצרת באופן טיבעי פחות פירות וירקות לדונם אדמה , כך שכדי להאכיל את כל אוכלוסית העולם תמיד נצטרך להמשיך ולגדל בחממות ועם דשנים מלאכותים כי עדיף לאכול פירות כאלה מלמות מרעב.
אך תמיד צריך לדעת מה טוב יותר ומה טוב פחות ולהשתדל לבחור באיכות היותר גבוהה לפי מה שיכולתנו הכספית מגיעה.

כיום התחום האורגני פלש גם לתעשית הבצים ובשר העוף והבקר.
לעופות המוגדרים אורגנים ניתן להם לשוטט בחופשיות בחצר ולא בכולובים הצרים והמחניקים. את הפרות הרועות לבד ברמת הגולן כמעט כולנו רואים. וזה נקרא בשר אורגני כלומר פרות שרעו בטבע ולא ברפתות הצפופות והמלוכלכות.
דברים אלה עוזרים להכניס פחות אנטיביוטיקה וזריקות לעופות ולפרות כי הם חיות בתנאים טובים יותר ולכן גם איכות הבשר שלהם גבוהה יותר.
ובמילים אחרות בשר עם פחות רעלים נקי יותר, ובריא יותר.

לסיכום
לא כולנו יכולים לקנות אוכל אורגני כל הזמן אך צריך להשתדל לצרוך אותם מפעם לפעם כדי לדעת איך באמת פירות וירקות צריכים להיות ומה טעמם האמיתי.
יורם רז
מדריך ויועץ לתזונה נכונה.
מתמחה בירידה ובשמירה על המשקל
http://www.raz-diet.com
052-2680461



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב