דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


שומן-חבר או אויב? 

מאת    [ 14/12/2008 ]

מילים במאמר: 397   [ נצפה 2241 פעמים ]

במהלך רוב הפעמים שאני נפגש עם אנשים לייעוץ תזונתי,
יוצא לי לשאול את השאלה:
מה עשית עד עכשיו כדי להגיע למטרה שלך?
אחת התשובות הכי פופולאריות:
הפסקתי לאכול מאכלים עם שומן.
לשומן יצא שם רע, כיוון שגרם שומן מכיל 9 קלוריות לגרם,
בעוד גרם של חלבון או פחמימה מכילים רק 4 קלוריות בערך.
בנוסף, בגוף שלנו האנרגיה העודפת מצטברת בצורה של שומן
אז ההגיון ה"בריא" מסיק שכדי לצמצם את מצבורי השומן,
יש צורך להפסיק לאכול שומן.
החלטתי לכתוב כתבה זו ואולי לנפץ כמה מיתוסים.

אז,קודם כל חשוב להבין, שהגוף שלנו אוגר שומן מפני שזו
הדרך היעילה ביותר לאגור אנרגיה. כאמור בכל גרם, נאגרות
9 קלוריות! דמיינו לעצמכם כמה הייתם שוקלים אם הייתם
אוגרים פחמימות במקום?
(תכפילו את משקל השומן העודף שלכם ב 2.25 ותגלו)
אז עכשיו כשהבהרנו שהשומן שמצטבר הוא פשוט מאגר אנרגיה
ברור לנו שכל הפרזה בקלוריות בין עם חלבונים פחמימות או
שומנים תוביל לאגירת שומן.
בנוסף, יש סוגים מסויימים של שומן שהגוף שלנו פשוט לא יודע
לייצר לבד וחייבים להכלל בתפריט היומי.
אם בכתבה "האבא של אבות המזון" הבהרתי שהחלבון הוא
הראשון בחשיבות אז השומן הוא ללא ספק השני.
השומנים עוזרים לבריאות המח ומערכת העצבים,
ויכולים לעזור בהפחתת הסיכון לבעיות לב וכלי דם.
במקרים מסויימים של דלקות, חומצות שומן מסוג אומגה 3
הוכחו כמפחיתות דלקתיות.
אפילו חומצות שומן רוויות וכולסטרול,שקיבלו שם רע מאוד
חיוניות לבריאות ולתקינות המערך ההורמונאלי.
חלק גדול מההורמונים בגוף שלנו עשוי משומן.
עוד יתרון חשוב מאוד של שומן, והוא רלוונטי במיוחד לאלו
מכם שמעוניינים לרדת במשקל, הוא שהשומן מעקב ומאט
את ספיגת הפחמימות לתוך מחזור הדם, מה שיוצר פרצי
אינסולין חלשים יותר ופחות צבירה של חומרים אל תוך
תאי השומן.
מתחילים לראות שתופעה זו יכולה גם לשפר את רגישות
תאי הגוף לאינסולין ולעזור במידה מסויימת לאנשים
עם סכרת מבוגרים(טייפ 2)

אין לי רצון להאריך יותר מדי, רק ארצה לסיים בכך שהשומן
אמור לכלול בערך כ 30% מהתפריט היומי שלכם ואמור
לכלול חומצות שומן חד בלתי רוויות,רב בלתי רוויות
וגם חומצות שומן רוויות בחלוקה שווה.

אם יש שומן שחשוב להתרחק ממנו, זהו שומן הטראנס
שנמצא במרגרינות,במאכלים מטוגנים ובדברי מאפה.
שאלה טובה לשאול את עצמנו לפני שבאים לאכול מאכל
המכיל שומן היא:
"האם השומן נמצא בצורה הזו גם בטבע?"
במקרים של בשר,ביצים,דברי חלב,שמנים נוזליים מהצומח
התשובה תהיה כן,ולכן הם בסדר.
במקרים שציינתי מקודם, בהם התשובה היא לא אנחנו
יודעים שהשומן עבר תהליך מסוים כדי להגיע למצבו
ולכן הוא מסוכן.
אני מקווה שחידשתי לכם קצת, ושנהנתם מהקריאה.

אתם מוזמנים לפנות אליי עם שאלות נוספות.
יוסי קלמנוביץ
מאמן כושר אישי ויועץ תזונה
http://www.yfitness.co.il



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב