דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


שלום בית 

מאת    [ 14/12/2008 ]

מילים במאמר: 462   [ נצפה 3282 פעמים ]

התהליך מאפשר לבני זוג, אשר יחסיהם עלו על שרטון, לתת אפשרות נוספת לפתרון הבעיות ולהתגברות על הקשיים. מטרתו של ההסכם, אשר נערך ונחתם על-ידי שני בני הזוג, הינה לתת פיתרון לבעיות המרכזיות שבגינן נוצרה מחלוקת, מתוך שאיפה אמיתית של בני הזוג ללכת בדרכי שלום, להביא לפיתרון המחלוקות ולהמשיך במערכת היחסים. ההסכם יתמקד במחלוקות אשר צפו במערכת היחסים בין בני הזוג ויסדיר אותן. בין היתר עוסק ההסכם בנושאים כמו חלוקת הנטל בעבודות הבית, זמני הנוכחות של כל אחד מבני הזוג בבית, סוגיות הקשורות לגידול הילדים וטיפול בהם, נושאים כספיים, אופן קבלת ההחלטות בבית ונושאים נוספים. כעיקרון יכול ההסכם לבוא אל סיומו על-ידי כל אחד מבני הזוג, במידה והגיע למסקנה כי שלום הבית נכשל וכי הצד השני הפר את תנאי ההסכם. עם זאת, לעתים קובעים בני הזוג פרק זמן מינימאלי בו לא יוכלו לבטל את ההסכם, על-מנת להבטיח נסיון אמיתי ומחויבות של שניהם לתהליך. כמו-כן ניתן להגדיר תנאים מסויימים בהסכם, אשר הפרתם תביא את ההסכם לסיומו.

יש להבדיל בין תביעת שלום בית , הסכם שלום בית והסכם שלום בית הכולל הסכם גירושין. הסכם שלום בית הוא הסכם הנערך על-ידי שני הצדדים, במטרה להביא לניטרול היתרון היחסי אשר יכול ליצור כל אחד מהם על-ידי פניה לערכאה משפטית ופתיחה בהליכי גירושין. במקום זאת מבקש ההסכם ליצור תחתיו מתווה מוסכם לשיקום מערכת היחסים. כך מנוכה החשש שבן-הזוג יגיש תביעת גירושין ושני בני הזוג יכולים להתמקד בשיקום היחסים. גם אם בני הזוג לא הסכימו על שלום בית, יכול בית הדין לקבוע כי על בני הזוג לבצע נסיון להשגת שלום בית. מצב כזה יתאפשר באם יגיש אחד מבני הזוג תביעה לשלום בית. הסכם שלום בית הכולל הסכם גירושין, בא לקבוע הסדרים לנסיון פיוס ולצידם הסכם גירושין, שנועד להבטיח את האינטרסים של שני הצדדים במקרה בו הפיוס יכשל.

כאשר אישה מגישה תביעת גירושין כנגד בעלה, יכול הבעל להשיב בתביעה נגדית לשלום בית בבית הדין הרבני. במקרה כזה ינתן על-ידי בית הדין פסק דין לשלום בית, המחייב את בני הזוג לנסות ולפתור את בעיותיהם ולהשכין שלום בית. כאשר אחד הצדדים מפר את תנאי ההסכם לשלום בית, יכול הצד השני להגיש בקשה לבית-הדין להכרזת בן הזוג כ"מורד". משמעות ההכרזה על הבעל כ"בעל מורד" עבור האישה היא, כי בית הדין יוכל לחייב את בעלה לתת לה גט ולשלם את הכתובה. אם הבעל מסרב לתת לאישה גט, יוכל בית הדין לחייבו בתשלום הכתובה למרות שהגירושים עדיין לא הסתיימו. בית הדין הרבני יכול להשתמש גם בסעדים זמניים כלפי אחד מהצדדים, כגון עיכוב יציאה מן הארץ או מתן צווי עיקול, על מנת להבטיח את קיומו של הסכם שלום בית על-ידי שני הצדדים.

ישנם מקרים בהם האסטרטגיה הנכונה לגירושין כוללת הגשת תביעה לשלום בית, גם אם אין זאת כוונתו המקורית של המבקש. זאת על-מנת לזכות בסעדים הזמניים, באופן שישרת את המשך תהליך הגירושין. הסכם שלום בית מקבל תוקף של פסק דין בבית המשפט וניתן לאכוף אותו, להבדיל מהסכם בין בני הזוג אשר לא קיבל תוקף על-ידי בית משפט.
נכתב ע"י seoisrael עבור עזריאלנט לישראל - משרד עורכי דין המתמחה בנושא שלום בית, הסכם שלום בית ועוד.



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב