מרק דגים למי שידו אינה משגת
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

מרק דגים למי שידו אינה משגת 

מאת    [ 29/11/2008 ]
מילים במאמר: 280   [ נצפה 6207 פעמים ]

 
 
חומרי הגלם של מרק הדגים (בויבז) מסורתי - יקרים : לוקוס טרי, שרימפס, זעפרן ועוד דברים טובים ויקרים המתכון להלן מחזיר את המרק לעם.

חישוב עלות מנה :
1 דג לוקוס קפוא - במרכולים ...................................... 27 ש"ח .
2 דגי בורי בינוניים קפואים - במרכולים ......................... 30 ש"ח .
4 ראשי פרסה ......................................................... 3.5 ש"ח.
2 גזרים .................................................................. 0.7 ש"ח.
ראש שום שלם ........................................................ 1.2 ש"ח.
סלרי ...................................................................... 3.5 ש"ח.
כורכום במקום זעפרן ................................................ 0.2 ש"ח.
מלח ...................................................................... 0.1 ש"ח.
שמן בישול ...............................................................0.4 ש"ח.
בקבוק יין לבן עד.......................................................... 20 ש"ח לבקבוק
סה"כ ל 4 סועדים...................................................... 86.6 ש"ח
סה"כ לסועד ............................................................ 21.6 ש"ח.

אופן ההכנה :

א. הכנת בסיס המרק
אל סיר המרק הוסיפו 4 כפות שמן, ראשי פרסה פרוסים דק (כולל הרבע הראשון של החלק הירוק של הפרסה - פחות מסובך ממה שכתוב). גפרורי גזר, וגפרורי סלרי. טגנו על אש קטנה עם מעט סוכר. על קרם קרמל שמעתם, זהו שזה אותו דבר אבל אחרת ....

ב. הוספת נוזלים
מוסיפים 1 בקבוק יין לבן ואחד בקבוק מים, מרתיחים עם כף מלח ראש שום וכף אבקת כורכום.

ג. הפשרה
בינתיים מפשירים את הדגים בקערת מים קרים (זו הדרך היחידה לקבל דג דומה למקור).

על הדגים מטפטפים מיץ לימון וממליחים בנדיבות. חותכים את הדגים לפרוסות ברוחב שתי אצבעות.

ד. איחוד
כאשר המים בסיר המרק רותחים, מנמיכים את האש ובזמן הזה שוטפים את הדגים במים קרים ומכניסים אותם (כולל ראשים) אל סיר המרק (שטופים!). מבשלים על אש קטנה 2-3 שעות , עד שהדגים מתפרקים. סוגרים את האש. מסננים את המרק (היינו מפרידים בין הנוזל ושאר המרכיבים).

ה. אסטטיקה

מחזירים לנוזל חתיכות דג יפות (ללא עצמות), מעט ממקלוני הגזר, ורצועות דקיקות מבצל הפרסה. מגישים המרק עם כוסית ערק וקרח, חלה פשוטה וזולה ונהנים מכל רגע

בהצלחה.
הנני עוסק בתחומי הניהול מזה 20 שנה ויותר.
בין לבין עסקתי בייזום עסקי, ייעוץ ועוד...

בהשכלתי אני מהנדס תעשיה וניהול ובעל תואר שני במנהל עסקים (מימון ושיווק), בוגר קורס מאמנים בחברת גומא.

כיום כיועץ ומאמן עסקי אני מביא איתי תובנות שרכשתי בתחום האישי, הבין אישי לצד הבנה עסקית עמוקה.

במאמרים השונים נתתי ביטוי למחשבותי בנושאי ניהול פופולריים, ונתתי ביטוי לאהבותי : הבישול וכתיבת סיפורת.

אני מקווה שתהנו

אפי - 054-44-33-946
http://www.efi.nob.co.il
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב