סושי זה אוכל?
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

סושי זה אוכל? 

מאת    [ 06/11/2008 ]
מילים במאמר: 474   [ נצפה 3636 פעמים ]

 
 
מזה זמן מה אני מחפש תשובה לשאלה - מה בא קודם, הסושי או סאקה?אני לא בטוח אם היום אני הולך לסושיות בגלל שבא לי על הסושי או על הסאקה, או שפשוט השילוב של שניהם מתמזג בכזו הרמוניה בפה ובבטן שזה מושך אותי כמו מגנט...
בשנתיים האחרונות בקרתי במספר סושיות בארץ, בעיקר במרכז. הידעתם כי תל אביב ממוקמת במקום השלישי בעולם, אחרי טוקיו וניו-יורק, בכמות הסושיות? אני לא. בארץ יותר מאלף ומאתיים סושיות ומסעדות יפניות. סוג זה של מסעדות פחות נפוץ בפריפריה אך גם שם ניתן להרגיש ברוח השינוי.

אם שואלים את ויקיפדיה זה מה שהיא מספרת על הסושי - מאכל יפני מורכב מאורז בחומץ המשולב עם מרכיבים שונים כגון דג נא, אצות מאכל וירקות. לרוב ישנה נטייה שגויה שלא להבדיל את הסושי מהסשימי רצועות דקות של דגים נאים או פירות ים טריים המוגשים עם רוטב ומעט חזרת יפנית (ואסבי). בעשור בודד הגיעה בשורת הסושי לכולם, נפתחו מסעדות פשוטות יותר וסושיות צצו כמו פטריות אחרי הגשם, והיום סושי הינו חלק גם מתעשיית המזון המהיר ואף ניתן למצוא אותו בכל סופר שכונתי.

למרות כל זאת, אני והסושי נפגשנו לראשונה לפני כשנתיים. יש לומר שהכרתי קודם את אשתי לעתיד והיא משכה לכיוון אחר - Kai Fresh Sushi. היא טרחה להסביר שמשמעות המילה היא...לא זוכר. המקום הינו בסגנון סושי מסתובב. הסושי מוצג על מסוע אינסופי. מחיר המנה מותאם לצבע הצלחת ואתה מוריד את הצלחת בה התאהבת ללא המתנה. מתאים לחסרי הסבלנות, כמוני. כמובן שקיים תפריט ממנו תוכל להזמין מנות נוספות שאינן מוצגות על המסוע. שם אני והצלופח נפגשנו. אונאגי. אם אתה לא חושב על מה שאתה אוכל אז סבבה. ממש טעים. האמת, זה מבושל ומגיע חם פחות או יותר, במין רוטב טריאקי. לפני שהכנסתי את הדבר הזה לפי, רגש נועזות ואדרנלין זרמו בעורקי. מאז כל ארוחת סושי חייבת לכלול מרכיב זה. פעמים רבות אחרי כן, כשחשבנו על סושייה, Kai עלתה ראשונה. התנסות פחות מרשימה חוויתי ב ONAMI, גל גדול (טוב שהיא יודעת יפנית). מסעדה יפנית. מקום "יוקרתי". מעדיפים שתזמין מקום מראש. לא ממש בשבילי. אכלנו שם סושי למרות שזה לא הדבר העיקרי. היה קצת מבאס. במיוחד כשקיבלנו את החשבון. חגגנו יש יום הולדת וקבלנו חתיכת תפוח עם זיקוק עליו. מגוחך. כנראה שהוציאו המון כסף על העיצוב אז לא נשאר לקינוח מתנה. הסאקה היה טוב.אחרי ירח דבש ביפן (גם אני שאלתי את עצמי מה קשור) נוכחתי לדעת כי מה שאנחנו קוראים לו סושי במדינות המערב אין לו זכר בארץ השמש העולה. הדברים שם יותר נאים, יותר קשים למערכת העיכול של המערבי הממוצע. אם יש לך מזל למצוא איזה רול פשוט, זה במסעדות עובדים מעופשות והשף מרים גבה למשמע הבקשה לסלמון אבוקדו...

מאז זרמו המון כוסיות סאקה, רולים ושאר מיני דברים נאים על צלחתי. אני ממליץ לנסות. זה טעים. זה בריא. עם הזמן אתה מפתח אנינות ויודע לזהות מה טרי יותר ומה פחות. של מי האצה טובה יותר ומאיזה "בציר" בקבוק הסאקה שלך. לזה אני קורא אוכל ללא תוצאות. הרגשה של לחץ בחזה אחרי ארוחה דשנה, לא אצל היפנים.

ישי סבן - מתגורר בניו-יורק וכותב לפורטל SaKoRo
http://sakoro.co.il/page19.html
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב