לחוח תימני
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

לחוח תימני 

מאת    [ 06/10/2008 ]
מילים במאמר: 369   [ נצפה 11134 פעמים ]

 
 
החומרים הנדרשים להכנת לחוח ביתי הם כמה זאטוטים שיערבבו וילושו היטב את התערובת הדביקה לבצק נוזלי נטול גושים, ומלבדם גם: ארבע כוסות קמח (פושטי לחלוטין), שתי כפות של קמח מצה (או סתם פירורי לחם), כף קמח סולת, כף שמרים, מעט מלח, שתי כפיות חילבה (תבלין חילבה גרוס דק), כף סוכר ושמונה כוסות מים.


את הבצק צריך להכין לפחות שעתיים לפני שמתכוונים להכין ולאכול את הלחוח (והמהדרים יכולים גם להכין אותו יום קודם ולהשכיב אותו לילה שלם במקרר, אבל מי שרוצה לחסוך שכ"ד ואש"ל בהחלט יצליח להוציא תחת ידיו לחוח נהדר גם אחרי שעתיים של תסיסת חומרים בטמפרטורת החדר).


ההכנה:

לקערה עמוקה מכניסים את פירורי הלחם (או קמח המצה), הסולת, השמרים, החילבה, והסוכר ותוך כדי בחישה מוזגים 3 כוסות מים רותחים.


אחרי ערבוב קל, אך נחוש, מיזגו את כל יתר החומרים שנותרו (קמח, 5 כוסות מים ומלח) וקיראו לזאטוטים שיערבבו את התערובת הסמיכה והדביקה הזו עד שימאס להם (ככל שתערבבו אותה כך יטב!)


מכסים בניילונית ומניחים לשעתיים (או שולחים למקרר ללילה שלם)


שלב הכנת הלחוח לא דורש כל מיומנות שהיא, הוא פשוט וקל, אבל אורך זמן!


מניחים על להבה בינונית (אש גבוהה) מחבת טפלון (בלי טיפת שמן!!!)


כעבור שתיים - שלוש דקות, כשהמחבת לוהטת ממש, עורכים ניסוי פשוט: יוצקים כף או כפית מהתערובת למחבת הלוהטת, אם התערובת לא נדבקת למחבת, סימן שהמחבת לוהטת בטמפרטורות הנכונות.


הושיבו את הזאטוטים סביב שולחן מצויידים בקעריות עגבניות מגורדות, או גבינה רכה/מגוררת, או ממרחים מתוקים (דבש, קונפיטורה, ריבה), הפשילו שרוולים, והתחילו :


בעזרת מצקת או כוס יוצקים למחבת תערובת דקה (פחות מחצי ס"מ), וממשיכים לבשל/לטגן על אש גבוהה, וכאשר נוצרים חורים בבצק, מכסים את המחבת וממשיכים בבישול/טיגון עוד כדקה עד דקה וחצי.
כשהלחוח נפרד בקלילות מהמחבת (בלי שהבאתם מעדר ואת ובלי שאולצתם לגרוף אותו במגרפה מהמחבת) זה סימן שהלחוח שלכם מוכן.


הארת ביניים: כשמוציאים מהמחבת כדאי להניח את הלחוח על השיש החשוף שיחטוף מכת קור, ועד שהלחוח הבא אחריו מוכן, אפשר להניחו בצלחת (רצוי מחופה בנייר פרגמנט), את הלחוחים הבאים אחריו אפשר להניח אחרי מכת הקור שחטפו מהשיש בערימה זה על גבי זה, הם לא ידבקו ויהיו טעימים ומקסימים.

ממלאים, מורחים, טובלים ואוכלים!

אם נשארו לכם לחוחים ולא בא לכם לתרום אותם לאף אחד, אפשר לעטוף בניילון ולהקפיא. ההפשרה פשוטה - שעה שעתיים בטמפרטורת החדר (לא בתנור ולא במיקרוגל, כי אז זה יוצא צמיגי).



בישולים עם ילדים
המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי בעיתון העיר מודיעין
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב