דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


קבב ביתי 

מאת    [ 30/06/2008 ]

מילים במאמר: 168   [ נצפה 35162 פעמים ]

קבב הוא אחד מאבות המזון של המנגל הישראלי. מתכון זה הוא מתכון בסיסי להכנת קבב בבית, והסוד שלו הוא: בשר טרי.

להלן מתכון פשוט וקל להכנה בבית:

מרכיבים: (לכמות של כ-30 קציצות קבב)
- קילו אחד בשר טרי (עגל או שפונדרה)
- 250 גר' שומן כבש
- צרור פטרוזיליה קצוצה דק
- כף פלפל שחור גרוס
- כפית מלח

אפשר גם להוסיף:
- 3 שיני שום כתושות
- 3 כפות צנוברים קצוצים דק.

אופן ההכנה:
- טוחנים את הבשר והשומן יחד במטחנת בשר. אם אין מטחנת בשר בבית - כדאי לבקש מהקצב את הבשר שהוא כבר טחון)
- מערבבים את יתר המרכיבים יחד עם הבשר והשומן הטחונים
- יוצרים קציצות קבב מהתערובת וצולים.

דרגת הצלייה המומלצת לקבב היא מדיום וול - כך שהשומן יהיה שרוף חלקית, והבשר עשוי טוב.

על מנת להגיע לדרגת הצלייה המתאימה - יש להניח את הקבב על האש, רגע לאחר שכבו הלהבות הגדולות, ולצלות כ-5 דקות מכל צד.

היות ועוצמת האש משתנה מפעם לפעם - כדאי לבדוק ולטעום קבב אחד לפני ההורדה מהאש.

בתיאבון!
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:


נכתב על ידי מסעדת רג'ינהמסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב