משרד ירוק בתקופת הקורונה - האם אפשר גם לשמור על הסביבה וגם על היגיינה?
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

משרד ירוק בתקופת הקורונה - האם אפשר גם לשמור על הסביבה וגם על היגיינה? 

מאת    [ 16/06/2021 ]
מילים במאמר: 426   [ נצפה 190 פעמים ]

 
 

שנת הקורונה שנמשכת עדיין ברחבי העולם מחייבת התייחסות חדשה גם לעקרונות ולאידיאולוגיות שונות שקשורות לבריאות ולאקולוגיה. הקשר ההדוק ביניהן הוכח בגלל מחלה שהמקור שלה עדיין לא ודאי אבל אין ספק שהוא ככל הנראה קשור לממשק שבין האדם לטבע שסובב אותו. אנחנו נדרשים מעתה לערוך שינויים רבים בהתנהלות שלנו ואנחנו חייבים לקחת בחשבון מעתה כמה שיותר שיקולים ששומרים על הבריאות שלנו ועל הסביבה, משום שזה מחייב זהירות. הזהירות נובעת מצורך בהיגיינה אבל מבלי להגזים בכך. אז מה אפשר לעשות כדי לשמור גם וגם?

הפחתת הצריכה מפחיתה פסולת ומיגון מפניה

הלקח הראשון של הקורונה הוא לא להכביד על הסביבה, על המשרד ועל הבית, שגם ככה עמוס בחפצים. פחות חפצים, יותר ניקיון ממילא, גם בלי חומרים מחטאים. ככל שאנחנו צורכים יותר אנחנו מייצרים יותר וזקוקים ליותר חומרים ומייצרים יותר פסולת שדורשת יותר שמירה על היגיינה וניקיון והגבלות שונות. כלומר, אם אנחנו זקוקים לחומרי עטיפה היגייניים כדי לאטום את הפסולת כדי שלא תגרום לזיהומים נוספים ולא תצטבר בבית כשאנחנו לא יכולים לצאת החוצה לפנות אותה, מוטב להתחיל לנהל חיים שמצמצמים צריכה שהיא גם ככה מוגברת מדי, לפי כל מדד אחר. אם יש משהו שהקורונה לימדה אותנו זה שאנחנו יכולים להסתפק במועט ושאנחנו מקיפים את עצמנו ביותר מדי מוצרים כדי להתנחם, כדי לפצות על חוסרים אחרים, כדי לבזבז כסף ולקבל סיפוק מהאריזה הנוצצת ועוד שיקולים שאינם רלוונטיים. פחות צריכה זה פחות פינוי אשפה ופחות אמצעי מיגון כדי להגן עלינו מפניה.

מיחזור במה שאפשר

מיחזור בכל מה שאפשר שומר על הסביבה וגם מנצל טוב יותר מוצרים. אם טרם עברתם להשתמש בדפי טיוטה שהיו פעם הדפסות שונות ומסמכים שאפשר למחזר, זה הזמן להתחיל בדבר המובן מאליו הזה. הפרסת פסולת כדי להעביר למיחזור עוזרת מאוד כדי להכביד פחות על הסביבה, בכל הקשור להוספת פסולת, אבל בדיוק בגלל זה אפשר גם לעבוד לכלים רב פעמיים במקום כלים חד פעמיים. מה שיוצא מכך הוא היגיינה גדולה יותר וגם תועלת לסביבה משום שקל יותר להקפיד עליה אם שוטפים את הכלים במים ובסבון מחטא וזה עוזר לבריאות.

אוכל ביתי והעדפת מתקני שתייה משרדיים
הידעתם? לפלסטיק לוקח מיליון שנה להתקלע!

וכמובן כשאתנחנו שותים בחוץ במה אנחנו שותים?
בפלסטיק- שתייה מבחוץ גם מוסיפה פסולת חד פעמית וגם חושפת את המשרד לבעיות היגיינה. על כן, כדי לכם לסגל הרגלי מחזור במשרד ולהשתמש בכוסות רב פעמיות. כשמכינים הכל במשרד, בין אם זה בר מים מסוננים שמרתיחים בקומקום חשמלי או העדפת מכונת קפה אוכל ביתי שמבשלים בבית ומביאים במכלים רב פעמיים שומר גם הוא על ההיגיינה משום שאנחנו גם לא מוסיפים פסולת חד פעמית וגם שולטים טוב יותר במרכיבים ובבישול וגם שומרים על הסביבה ולא מבזבזים כלים חד פעמיים, לא יוצרים עוד פסולת לכדור הארץ.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב