שנת הקורונה שנמשכת עדיין ברחבי העולם מחייבת התייחסות חדשה גם לעקרונות ולאידיאולוגיות שונות שקשורות לבריאות ולאקולוגיה. הקשר ההדוק ביניהן הוכח בגלל מחלה שהמקור שלה עדיין לא ודאי אבל אין ספק שהוא ככל הנראה קשור לממשק שבין האדם לטבע שסובב אותו. אנחנו נדרשים מעתה לערוך שינויים רבים בהתנהלות שלנו ואנחנו חייבים לקחת בחשבון מעתה כמה שיותר שיקולים ששומרים על הבריאות שלנו ועל הסביבה, משום שזה מחייב זהירות. הזהירות נובעת מצורך בהיגיינה אבל מבלי להגזים בכך. אז מה אפשר לעשות כדי לשמור גם וגם?
הפחתת הצריכה מפחיתה פסולת ומיגון מפניההלקח הראשון של הקורונה הוא לא להכביד על הסביבה, על המשרד ועל הבית, שגם ככה עמוס בחפצים. פחות חפצים, יותר ניקיון ממילא, גם בלי חומרים מחטאים. ככל שאנחנו צורכים יותר אנחנו מייצרים יותר וזקוקים ליותר חומרים ומייצרים יותר פסולת שדורשת יותר שמירה על היגיינה וניקיון והגבלות שונות. כלומר, אם אנחנו זקוקים לחומרי עטיפה היגייניים כדי לאטום את הפסולת כדי שלא תגרום לזיהומים נוספים ולא תצטבר בבית כשאנחנו לא יכולים לצאת החוצה לפנות אותה, מוטב להתחיל לנהל חיים שמצמצמים צריכה שהיא גם ככה מוגברת מדי, לפי כל מדד אחר. אם יש משהו שהקורונה לימדה אותנו זה שאנחנו יכולים להסתפק במועט ושאנחנו מקיפים את עצמנו ביותר מדי מוצרים כדי להתנחם, כדי לפצות על חוסרים אחרים, כדי לבזבז כסף ולקבל סיפוק מהאריזה הנוצצת ועוד שיקולים שאינם רלוונטיים. פחות צריכה זה פחות פינוי אשפה ופחות אמצעי מיגון כדי להגן עלינו מפניה.
מיחזור במה שאפשרמיחזור בכל מה שאפשר שומר על הסביבה וגם מנצל טוב יותר מוצרים. אם טרם עברתם להשתמש בדפי טיוטה שהיו פעם הדפסות שונות ומסמכים שאפשר למחזר, זה הזמן להתחיל בדבר המובן מאליו הזה. הפרסת פסולת כדי להעביר למיחזור עוזרת מאוד כדי להכביד פחות על הסביבה, בכל הקשור להוספת פסולת, אבל בדיוק בגלל זה אפשר גם לעבוד לכלים רב פעמיים במקום כלים חד פעמיים. מה שיוצא מכך הוא היגיינה גדולה יותר וגם תועלת לסביבה משום שקל יותר להקפיד עליה אם שוטפים את הכלים במים ובסבון מחטא וזה עוזר לבריאות.
אוכל ביתי והעדפת מתקני שתייה משרדייםהידעתם? לפלסטיק לוקח מיליון שנה להתקלע!
וכמובן כשאתנחנו שותים בחוץ במה אנחנו שותים?
בפלסטיק- שתייה מבחוץ גם מוסיפה פסולת חד פעמית וגם חושפת את המשרד לבעיות היגיינה. על כן, כדי לכם לסגל הרגלי מחזור במשרד ולהשתמש בכוסות רב פעמיות. כשמכינים הכל במשרד, בין אם זה בר מים מסוננים שמרתיחים בקומקום חשמלי או העדפת מכונת קפה אוכל ביתי שמבשלים בבית ומביאים במכלים רב פעמיים שומר גם הוא על ההיגיינה משום שאנחנו גם לא מוסיפים פסולת חד פעמית וגם שולטים טוב יותר במרכיבים ובבישול וגם שומרים על הסביבה ולא מבזבזים כלים חד פעמיים, לא יוצרים עוד פסולת לכדור הארץ.