בחירה נכונה של שיש למטבח מחייבת היכרות עם האפשרויות השונות שעל הפרק
כיום ברור שלבחירת שיש למטבחים יש השפעה על איכות החיים, על היכולת לשמור על חלל פנים נקי וגם על ערך הנכס לקראת השכרה או מכירה. לכן, בחירה של משטחי דקטון למשל היא לא פריבילגיה אלא חלק בלתי נפרד מתהליך התכנון של הבית בכלל והמטבח בפרט.
היתרון הכי גדול של שיש דקטון בא לידי ביטוי בכך שהוא עמיד בפני חום. למרות שמייצרים שיש כזה מגרניט פורצלן, הוא הרבה יותר חזק לעומת אריחי הקרמיקה הרגילים. כמו כן, הערך המוסף של שיש דקטון למטבח הוא שניתן להשתמש בו גם כפתרון לחיפוי הקיר וכך להשיג מראה הרמוני מושלם.
המלצות על משטחי דקטון
הבעיה היא שלא בכל מטבח אפשר או כדאי לשלב סוגים שונים של משטחי דקטון. קודם כל, העלות של שיש דקטון גבוהה יותר לעומת השיש הרגיל. שנית, המשטח עצמו נוטה להיות גדול ולמרות המשקל הנמוך הוא לא ממש מתאים למטבחים קטנים.
החדשות הטובות הן שניתן להתייעץ עם בעלי מקצוע כדי להתגבר על המגבלות ועדיין ליהנות מהיתרונות של שיש דקטון למטבח. בשלב הראשון, מה שעושים זה לנסות להבין את התמחור של שיש כזה – כמו למשל באמצעות בדיקה של קבוצת השיש, עובי השיש וגודל המטבח. אחר כך, מכניסים אל תוך מערכת השיקולים את הטעם האישי ואת מסגרת התקציב.
מה משפיע על המחיר של שיש למטבח?
המחיר של שיש דקטון נקבע לפי העיצוב. כיום נהוג לחלק את סוגי השיש ל-4 קבוצות, כאשר המחיר של דגמי שיש מקבוצה 1 עומד על כ-1,500 ש"ח למטר – בעוד התקציב לדגמי שיש דקטון מקבוצה 4 הוא כ-2,300 ש"ח למ"ר.
מלבד הקבוצה שאליה משתייך שיש דקטון, אפשר לדעת אם הוא מתאים למטבח גם לפי העובי. משטח כזה אפשר להשיג או בעובי של 1.2 ס"מ או בעובי של 2 ס"מ, כאשר כמובן שהמטבח העבה גם יעלה יותר. לאחר מכן, אפשר להחליט האם רוצים לעבות את חזית השיש ולשלם על כך בהתאם.
לא רק המחיר קובע!
מומלץ להתקין שיש דקטון למטבח גדול או קטן כאשר הדגש הוא על השימוש בו כמשטח עבודה. אם לעומת זאת המטבח ממילא קטן, התקציב מוגבל ולא אמורים להשתמש בשיש עצמו כמשטח לחיתוך ירקות, ניתן להסתפק בפתרונות חיפוי זולים יותר. בנוסף, מומלץ להתייעץ עם בעל מקצוע אשר מתמחה בייצור משטחי שיש למטבח ועבודות שיש בסטנדרטים הגבוהים ביותר. ולקבל הצעת מחיר מסודרת שכוללת בתוכה גם את עלות החומר וגם את מחיר ההתקנה הסופי.