תזונה קטוגנית ודיאטה בעלת אינדקס גליקמי נמוך בשליטה גליקמית בסוכרת סוג 2
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

תזונה קטוגנית ודיאטה בעלת אינדקס גליקמי נמוך בשליטה גליקמית בסוכרת סוג 2 

מאת    [ 14/12/2019 ]
מילים במאמר: 390   [ נצפה 1026 פעמים ]

 
 

היום קובי עזרא יסביר לנו בקצרה על ההשפעה של תזונה קטוגנית דלה בפחמימות לעומת דיאטה בעלת אינדקס גליקמי נמוך על שליטה גליקמית בסוכרת סוג 2.

הפחמימות בתזונה שלנו הן הקובעות העיקריות ברמות הגלוקוז, מספר מחקרים קליניים הראו שתזונה דלת פחמימות משפרת את השליטה הגליקמית. במחקר בדקנו את ההשערה כי תזונה הדלה בפחמימות תביא לשיפור רב יותר בשליטה הגליקמית במשך 24 שבועות בקרב חולים עם השמנת יתר וסוכרת מסוג 2.

משלושת אבות המזון אשר מעלה את רמת הגלוקוז בסרום ואת רמת האינסולין באופן החזק ביותר היא פחמימות, בהמשך החלבונים ולבסוף כמעט ללא שינוי הם השומנים. תצפיות כאלה ואחרות הביאו לשימוש בדיאטות דלות בפחמימות לטיפול בסוכרת לפני שהיו טיפולים זמינים, כמו הטיפול בהורמון אינסולין או תרופות אחרות.

מחקרים קליניים שהופחיתו את אחוז הפחמימות התזונתיות ו/או האינדקס הגליקמי של הפחמימה הראו באופן עקבי שיפור בשליטה הגליקמית בקרב אנשים עם סוכרת סוג 2. במחקרים אקראיים, דיאטות דלת פחמימות נמצאו יעילות לטיפול בהשמנת יתר למשך זמן של עד 24 חודשים. 

וכעת אספר לכם על מחקר שנערך על שמונה וארבעה מתנדבים בקהילה הסובלים מהשמנת יתר וסוכרת מסוג 2, שחולקו באופן אקראי לתזונה דלת פחמימות, קטוגנית (מתחת ל- 20 גרם פחמימות מדי יום; כלומר low-carbohydrate, ketogenic diet או בקיצור: LCKD) או תזונה דלת גלקמיה דלת קלוריות (500 קק"ל ליום) דיאטת תחזוקה; כלומר low-glycemic index diet או בקיצור: LGID). שתי הקבוצות קיבלו פגישות של תמיכה קבוצתית, תוספי תזונה והמלצה לאימון גופני. התוצאה העיקרית הייתה שליטה גליקמית, שנמדדה ע"י המוגלובין A1c (המוגלובין בסוכרר).

ומה הראו התוצאות?, ארבעים ותשע (58.3%) משתתפים סיימו את המחקר. שתי ההתערבויות התזונתיות הביאו לשיפור ברמת ההמוגלובין A1c, ורמת הגלוקוז בצום, רמת האינסולין בצום וירידה במשקל.

בקבוצת LCKD היו שיפורים גדולים יותר ברמת ההמוגלובין A1c (-1.5% לעומת -0.5%, p = 0.03), משקל גוף (-11.1 ק"ג לעומת -6.9 ק"ג, p = 0.008) וכולסטרול ליפופרוטאין בצפיפות גבוהה (+5.6 מ"ג / dL לעומת 0 mg / dL, p <0.001) בהשוואה לקבוצת LGID.

יש לציין ולומר שמינון התרופות לסוכרת הופחתו או הופסקו לחלוטין בקרב 95.2% מקבוצת LCKD לעומת 62% ממשתתפי ה- LGID p <0.01.

וניתן לסכם זאת כך ששינוי תזונתי הביא לשיפור בבקרה הגליקמית והפחתת ו/או הפסקת השימוש בתרופות בקרב מתנדבים בעלי מוטיבציה הסובלים מסוכרת מסוג 2. התזונה הנמוכה בפחמימות הביאה לשיפור רב יותר בשליטה הגליקמית והפחתה / הפסקת השימוש בתרופות יותר מאשר הדיאטה בעלת האינדקס הגליקמי הנמוך. שינוי באורח החיים באמצעות התערבויות דלות בפחמימות יעיל לשיפור ולהיפוך סוכרת מסוג 2.

 

קובי עזרא Ph.D מומחה לרפואה נטורופטית. כתב הספרים: 1) אבן הפינה בתחום פיתוח-הגוף. 2) ספורטולוגיה-המדריך לספורטאי. 3) סטרואידים-כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאול!. לייעוץ בקליניקה: 0528567140

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב