דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


האם הייתי משוגע לבחור במשטחי שיש למטבח שלי? 

מאת    [ 25/08/2019 ]

מילים במאמר: 481   [ נצפה 1113 פעמים ]

בשבוע שעבר בעלי ואני קנינו את הבית הראשון שלנו, וזה תיקון עליון אמיתי! אנו מכניסים מטבח חדש, ואני מוצא את עצמי רוצה מאוד משטחי שיש לבן. אני משוגע? המשך לקרוא לכמה היתרונות והחסרונות של משטחי השיש, וכדי להוסיף עצות משלך: אשמח לשמוע את החוויה שלך!


אני אוהב את המראה הנקי והבהיר של השיש, כמו גם את האלגנטיות הטמונה בו וחסר הזמן. זה מוסיף אלמנט של לבוש למטבח, שאני מעריך שכן בבית החדש שלנו המטבח יהיה פתוח לחדר האוכל.  

למרות המראה הקלאסי שלה, השיש הוא גם אחת האפשרויות הפחות יקרות בחומרים השישיים הטבעיים והקשיחים. תלוי בסוג השיש, זה יכול להיות זול יותר מגרניט, ובוודאי יותר מקווארץ ופלדת אל חלד. לחסום למינציה וקצב יהיה תמיד בין האפשרויות הזולות יותר; אני יודע שיש דרכים פחות יקרות ללכת. אבל אנו מבצעים בחירות מאוד חסכוניות בתחומים אחרים (ארונות, מכשירי חשמל) והייתי שמח שיהיה לנו משטחי שולחן קשוחים וקלים לניקוי, וליבי מונח על משהו לבן להפליא.

 

אני אוהב את הצבעוניות והשינוי הטבעי של השיש, ובעוד שבדקתי גם את קוורץ, שמגיע גם בגוונים הלבנים האלה, שמעתי כמה בעיות עם כמה קוורצים לבנים שמוכתימים אפילו גרוע יותר משיש (פלוס קוורץ בדרך כלל יקר יותר).

 

אז מה הבעיה? שיש רך ונקבובי יותר מהגרניט הכמעט בלתי ניתן להריסה, וכך הוא יכול לחרוט (לשרוט) ולהכתים באופן שגרניט בדרך כלל לא יצליח.


לאחר מחקר רב וגלישה ברחבי הפורומים הביתיים, להלן היתרונות והחסרונות העיקריים למשטחי שיש.


היתרונות שיש לשיש

• יופי - יופי קלאסי, נצחי, ובהירות לבנה שאינה זמינה בגרניט או באבני סבון.

• טמפרטורה קרירה - שיש נפלא לעבודה עם מאפה, מכיוון שהוא קריר באופן טבעי; זה לא מוליך חום טוב מאוד.

• עלות - בעוד שכמה סוגים נדירים יותר של שיש הם יקרים מאוד, שיש קררה (המכונה גם קררה) שיש הוא אחד משטחי השיש הטבעיים הפחות יקרים.

• זמין באופן נרחב - בשונה מכמה קוורץ וקווארזיט שקשה למצוא, שיש זמין כמעט מכל מפבר אבן או חצר אבן.

 

החסרונות שיש לשיש

• שריטות - שיש יכול לשרוט בקלות, במיוחד כשנוגעים אליו במשך זמן רב על ידי משהו חומצי. פרוסת לימון שהונחה על משטח שולחן מלוטש למשך הלילה יכולה להשאיר חותם בצורת פרוסת הלימון, עמומה יותר משטח הסביבה.

• ליטוש - שיש יכול גם להכתים; יין אדום וכמה פירות ידועים לשמצה בהשארת כתמים בלתי ניתנים למחיקה על השיש.

 

המסעדה שלי עד כה: אם אתה בסדר עם משטחים שנראים מעט שרוטים, ומפתחים פטינה של שימוש לאורך שנים, השיש עשוי להיות עבורך. אם אתה רוצה שהם יהיו מבריקים לחלוטין כל הזמן, אז אולי לא.

 

כמו כן, גיליתי שמשטחי שולחן מושחזים (הגימור המט, פחות מבריק שמקורו בשריטת האבן) יכול להיות הרבה יותר ידידותי למטבח.

 

מה אתה חושב? יש לך שיש במטבח שלך? אוהב את זה? שונא את זה? אילו טיפים ועצות היית נותן למישהו שחושב על התקנתו?

 

 

 

 

דניאל סוסניצקי


חברת גטניו




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב