דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


רע לך בעבודה? אל תהסס להתפטר 

מאת    [ 12/01/2019 ]

מילים במאמר: 471   [ נצפה 1992 פעמים ]

רבים מאיתנו לא מרוצים מתנאי עבודתם ואפילו סובלים בעבודה . המחסום העיקרי בה לקום ולעזוב הוא , האם אני זכאי לפיצויי פיטורים ? אל אף שה יתפטרתי מיוזמתי ולא פוטרתי על ידי המעסיק?

דבר ראשון אתם צריכים להכיר את הזכויות המגיעות לכם החל מקבלתכם לעבודה, דרך חיי היומיום בה ועד לסיומה, הכירו את זכויותיכם במקרה של פיטורים, פרישה, מחלה, תאונת עבודה, הטרדה מינית במקום העבודה, הכירו את זכויותיכם בנושא פנסיה, שכר, שכר מינימום ועוד.

דבר שני, מי זכאי לקבל פיצויי פיטורים? עובד שעבד לפחות שנה אצל אותו מעסיק או באותו מקום עבודה והתפטר בגלל " הרעה בתנאי העבודה " הזכות לפיצויי פיטורים היא זכות בסיסית בישראל הקבועה בחוק פיצויי פיטורים תשכ"ג – 1963 על פי החוק.  זהו הכלל הבסיסי, אך לכלל זה יש חריגים: לפי החוק במקרים מסוימים דין העובד המתפטר יהיה כדין העובד המפוטר, וזה הראשון יהא זכאי לקבל פיצויי פיטורים על אף שעזב את מקום עבודתו מיוזמתו ולא "הועזב" ביוזמת המעביד.

חשוב להדגיש כי הזכאות לפיצויים מותנית בכך שהיתה הרעה מוחשית בתנאי העבודה, כלומר מדובר בשינוי משמעותי לרעה של תנאי העבודה ויחסי העבודה, ולא בשינוי שולי.

ישנם מס' מקרים נפוצים הנחשבים להרעה מוחשית בתנאי העבודה והם :  פגיעה במעמדו של העובד, התנכלות – יחס קשה, בלתי הולם או פוגעני מצד המעביד, הפחתה בשכר,  אי תשלום שכר במועד, אי מימוש זכויות עובד כגון: ימי חופשה, תשלום דמי הבראה, הפרשה לפנסיה  וכדומה, פגיעה בתנאי ההעסקה, שינויים בהיקף העבודה, במקום העבודה או בזמני העבודה. לעיתים הנסיבות שהובילו להתפטרות היו קיימים מלכתחילה, אך עם הזמן החמירו והפכו לבלתי נסבלים .

עובד החש כי יש הרעה בתנאי עבודתו אליו לפנות למעסיקו ולדווח לו על תחושותיו. כלומר, על העובד להתריע בפני המעסיק על כך שהוא חש הרעה מסוימת בתנאי עבודתו, ולתת זמן למעסיק לתקן את המצב.

במידה שפניה זו לא משנה דבר, מומלץ לעובד לגשת לקבלת ייעוץ בדבר זכויותיו. הייעוץ יכול להיות אצל עורך דין המתמחה בדיני עבודה או  במסגרת ההסתדרות.

ישנם מקרים רבים בהם המעסיקים הינם גוף חזק וגדול בעלי כלים המאפשרים להם להילחם בעובד. ולכן רצוי שהעובד יקבל ייעוץ וליווי משפטי מקצועי ואיתן מעורך דין מקצועי  כי בו לא נשכח נטל ההוכח הוא על העובד.

הפנייה לעורך דין על פי רוב תוליד פניה שלו למעסיק וניסיון לפתור את העניין בדרכים שונות. במידה וניסיונותיו של עורך הדין יעלו בתוהו, ההמשך הטבעי של התהליך הוא הגשת תביעה לבית הדין  לעבודה, שם יתבררו טענותיו של העובד שיידרש להציג את טענותיו שהם מגובות בהוכחות.

לסיכום, חשוב לדעת, כי בנסיבות מסוימות גם עובד שהתפטר מיוזמתו זכאי לקבל פיצויי פיטורים. המקרים הרלוונטיים מצויים בחוק ובפסיקה, מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ, אשר יסייע לו למצות את זכויותיו.

המידע הכלול במסמך זה הינו מידע כללי ותמציתי בלבד, אינו מחליף את הצורך בעיון מלא ומעמיק בנוסח המלא של ההחלטה והוראות החוק הרלוונטיות. הוא אינו מהווה חוות דעת משפטית או יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.

לשירותכם, עו?ד ישראל רווח מתמחה בדיני עבודה ובמקרקעין . 


03-6344400, 053-8855056   בקרו אותי באתר www.isr-law.co.il או צפו בערוץ היוטיוב שלנו : עורך דין ונוטוריון ישראל רווח 
/>/>office@isr-law.co.il  


 




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב