מסעדות אסייתיות בתל אביב
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

מסעדות אסייתיות בתל אביב 

מאת    [ 01/08/2018 ]
מילים במאמר: 508   [ נצפה 574 פעמים ]

 
 

 

אין זה סוד שחלקו המזרחי של כדור הארץ מכיל חבלי ארץ מיוחדים ושונים ממה שאנחנו מכירים אצלנו, כמעט בכל פרמטר. בתרבות, הנופים, הדת והשקפת העולם הכללית, על אחת כמה וכמה בכל הקשור לתחום האוכל. הטעמים והיסודות שמרכיבים את מנות המזרח הרחוק יוצרים קסם בפה שלוקח אותנו למקומות חדשים, קלילים וארומתיים ומספקים לנו חוויה קולינרית שונה, טעימה ומרתקת.

אז מה הם המטבחים המובילים של המטבח האסייתי? איגדנו לכם כאן כמה מהמנות המובילות מכל מטבח, את חלקם אתם כבר מכירים מבלי שאנחנו נכביר במילים, ואת חלקם אנו ממליציםלכם לנסות לפחות פעם אחת בחיים. אז מבלי תוספות מיותרות, להלן טעמי המטבחים האסייתים המובילים בארץ:

המטבח היפני

מהמפורסם ביותר - הסושי. הסושי הגיח בעוצמה בסוף שנות ה-90 ונכנס לחיינו באהבה. למעשה מדובר באורז דביק ומיוחד, עם נתח דג טרי ואיכותי של טונה/סלמון ותוספת ירקות שונים ביחד איתו. ביפן המנה היא מינימליסטית ומדוייקת, כאשר ניתן להוסיף לה רק רוטב סויה. כל דבר אחר יהיה עלבון כלפי המאסטר סושי. כמובן שכמו שיודעים לעשות במערב, הגזמנו בהכל ולקחנו את זה לגבהים חדשים עם רולים מיוחדים המורכבים ממגוון עשיר של אפשרויות בחירה: דגים, בשר, ירקות, רול מטוגן, אפוי, מבושל, עם עיטופים או לא ושלל רטבים נלווים כמו הספייסי מיונז, שהפכו את הסושי ללהיט שווה ערך לשניצל ביתי. למיטיבי לשון, מומלץ לנסות את הראמן, מרק המבוסס על ציר בשר עם נודלס, ירקות, בשר וביצים. מנת מרק שהיא לא רק מרק, אלא עולם ומלואו.

המטבח הסיני/תאילנדי

מטבחים אלו ידועים בכמויות והשילובים הבלתי נגמרים של מגוון סוגי בשר, מאכלי ים, טופו וירקות על שלל הרטבים שלהם המבוססים על צ'ילי, טריאקי וסויה במנות הסיניות, ורטבי דגים, קונכיות וקארי במנות התאילנדיות. המטבח הסיני דוגל בעיקר בשימוש של נודלס מקמח וביצים בעוד שבמטבח התאילנדי עושים כבוד לאורז על שלל צורותיו ושימושיו. בין המנות המפורסות במטבח הסיני ניתן למצוא את מנות הסצ'ואן השונות, עוף בשומשום ברוטב חמוץ מתוק ומרקי הביצים והתירס, ומהמטבח התאילנדי את הפאד תאי המפורסם, מרק הטום יאם ותבשילי קארי ירוק/צהוב/אדום חריפים במיוחד.

המטבח ההודי

המטבח ההודי הינו מטבח מיוחד שכן רובו, כחלק ממעגל האמונות בהודו, מבוסס בעיקר על טהרת הצומח והטבעוני, כאשר הבשר העיקרי המשחק תפקיד במטבח זה הינו העוף והעז/כבש לצד דגים ומאכלי ים שונים. הפרה, מכיוון שהיא קדושה למאמינים בהינדו והחזיר, שנחשב טמא אצל המוסלמים, שמרכיבים את רוב אוכלוסיית הודו, לא נמנים בחומרי הגלם של מטבח זה וניתן למצוא אותם בעיקר ממנות שמגיעות ממדינת גואה הנוצרית. מנות מפורסמות ממטבח זה הינן הטאלי, שהיא הארוחה ההודית המפורסמת ביותר המכילה מגוון מנות קטנות קבועות המשתנות בטעמן ממחוז למחוז, המלאי קופתא הקרמית והעשירה והצ'יקן טיקה מסאלה החריפה והעסיסית. אך הקשת הרחבה כמעט ולא נגמרת ובשביל לקבל מושג מלאפשוט צריך להמשיך ולנסות כל דבר כי זה ממש, אבל ממש טעים.

 

בארץ ניתן למצוא מגוון רחב של מסעדות המתמחות בתחום זה ומציעות תפריטים עמוסים בכל טוב, במשלוחים ובביקור במסעדה. כל מה שנשאר לכם זה פשוט להזמין מקום או משלוח אליכם הביתה או למשרד ולהתחיל להנות.

 

 

 

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב