דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


פס מגנטי בשוברי תשלום 

מאת    [ 06/06/2018 ]

מילים במאמר: 374   [ נצפה 2353 פעמים ]

במקרים אלו, הדרך הנפוצה ביותר היא קבלת שוברי תשלום אשר מטרתם לאפשר לנו פניה ישירה לסניף הבנק או לבנק הדואר ושם לבצע תשלום בגין החיוב. תשלום זה יכול להיות משולם בדרך כלל במזומן או על ידי חיוב כרטיס האשראי שלנו. עיקרון השימוש בשוברי תשלום הוא די פשוט אך מאוד יעיל. בחלקם התחתון של שוברי התשלום מודפס פס מגנטי המורכב ממספר חלקים. זו הסיבה דרך אגב ששוברי התשלום נקראים לעיתים ?שוברי תשלום ממוגנטים?, כיוון שאותו פס מגנטי מאפשר לבצע סליקה של השובר אצל הפקיד בבנק, בעזרת קורא מגנטי.

אותה שורה מיוחדת מודפסת בפונט מיוחד שזהו השימוש היחיד שלה, ולא רק זאת, אלה שאותו פס מגנטי מודפס בטונר מיוחד המכיל בתוכו אחוז גבוה של מתכת מיוחדת המאפשרת למכשירי קריאה מיוחדים לזהות את הפרטים השונים המופיעים בשורת המגנוט.

פרטים אלו כוללים כמובן מספר סידורי שמזהה באופן חד ערכי את השובר שקיבלנו לתשלום. בנוסף קיימים בשורת המגנוט גם מספר הסניף וקוד הבנק של הגורם שהנפיק את שוברי התשלום וגם כמובן את מספר החשבון שלו, שלדוגמה יכול להיות מוסד אקדמי כלשהו, או שוברי תשלום הניתנים בדרך כלל לחיילים משוחררים עבור הרשמה ללימודים או הכשרות שונות.

מכאן חשיבותו של הפס המגנטי בהדפסת שוברי תשלום, היכולת לבצע תשלומים ישירות לחשבון מנפיק השוברים, בקלות ובמהירות. ישנם פרטים טכניים הקשורים בהדפסה תקינה ונכונה של שוברי תשלום באופן שקריאתם במכשירים מתאימים אכן תהיה תקינה.

במקרים בהם שורת הפס אינה מודפסת באופן תקין, הדבר ימנע את קריאת הנתונים בבנק או בסניף הדואר, ולא יאפשר את השלמת התשלום. לפיכך, הדפסה של השוברים צריכה להעשות בחברות שמתמחות בסוג זה של עבודות, אשר עושות שימוש בחומרים המתאימים לביצוע הדפסות מיגנוט כגון: צבע הדפסה מגנטי אשר מאפשר בסופו של דבר זיהוי של ספרות בקוראים מגנטיים.

אותו צבע מגנטי או טונר מגנטי, שבעצם מאפשר את הסליקה, עלותו יקרה מאוד ביחס לצבע הדפסה רגיל או טונר מגנטי המשמש להבדיל לביצוע הדפסה של שיקים. ובמקרים חריגים בהם בית העסק המייצר את הושברים משתמש בצבע הדפסה רגיל ולא מגנטי, יגרום בהכרח לאי קריאת השוברים על ידי המכשירים היעודיים וירוקן מתוכן את התכלית שלשמם נוצרו שוברי התשלום.

בחלק מהמקרים כאשר יש בעיה בקריאת פס המגנוט, קיימת עדיין האפשרות שהפקיד בבנק יזין את נתוני הפס באופן ידני, אך הדבר אינו מומלץ כיוון שאז יתכנו שגיאות, וכסף שהתכוונו לשלם למוסד לימודי מסויים לא יגיע אליו, אלא לחשבון של גורם זר אחר.

אורי יוסף




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב