דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


ביקורות יין יקב ברקן ויקב רקנאטי 

מאת    [ 10/05/2018 ]

מילים במאמר: 376   [ נצפה 5292 פעמים ]

יקב ברקן – סדרת BETA של היינן עידו לוינסון: ביקורת יין

 ריזלינג 2017 חצי יבש – ניחוחות של פריחת תפוחים ורמז של סיד. בפה חומציות וחדות, עם טעמי הדרים מתוקים. יין גמיש ונדיב. זה יין לאוכל רב תכליתי להפליא. 11% אלכוהול. כשרוצים אפשר. מחירו 80 שקלים. VFM  לחלוטין.

קולומבר 2017 – אף ופה מאוזנים להפליא. אפרסקים לבנים ומשמשים. אפטר טייסט שזורק מעט מרירות של שקדים, והפה זועק לאוכל עם היין הזה. מחירו 80 שקלים.  VFM לחלוטין.

 רוזה טמפרניו 2017 – עוצמה ארומטית גדולה. פירות אדומים וקליפות הדר, עם רמז לפרחים. בפה היין מלא בטעמים טריים, עם גימור מרענן. חומציות ומינרליות בפרונט. אפריטיף מושלם. מחירו 80 שקלים. VFM  לחלוטין.

לסיכום: זו הסדרה הראשונה שהיינן עידו לווינסון מוציא לציבור מאז כניסתו כיינן ראשי של יקב ברקן. יינות מאוד נגישים, קיציים, ובעיקר מתאימים לאוכל קייצי. בחירת הזנים מאוד נבונה, וההימנעות מלהפוך אותם לכבדים וסוכרתיים, ללא ספק ראויים למשפט: לילד הזה פיללתי. שאפו.

 

יקב רקנאטי – שרדונה טבעוני: ביקורת יין. יינן קובי ארביב 

רק מקריות שעידו לוינסון שעבר מרקנאטי לברקן, מקדים שורות אלה. עוד ועוד יקבים מצטרפים לטרנד הטבעוניות, ומכריזים על עצמם שהם יקבים טבעוניים, או שהם מייצרים יין שעשוי כולו מן הצומח. בתעשיית היין מדובר בעצם בהפסקת שימוש בחלבון ביצה, שמוסיפים ליין בתהליך הסינון וההצללה. החלבון גורם ללכלוך ולמשקעים שנוצרו בתהליך הייצור, להיצמד אליו ובעצם להיפרד מהנוזל. השימוש בחלבון הופך את המשקאות ללא טבעוניים. היום יש מבחינה טכנולוגית אפשרות שימוש ברכיבים אחרים לחלוטין, שאינם מהחי כלל, ומאפשרים סינון והצללה באותה רמה בדיוק.

 

בטעימה השוואתית של מספר יינות שנעשו עם חלבון או בשיטות ללא חלבון, לא נמצא כל הבדל בטעם או שינוי במרקם ביינות שנטעמו. יפה שמתחשבים בדת הטבעונות, אבל בואו נגיד ככה: אם השיטות הטבעוניות היו יקרות יותר מהשיטה המקובלת של שימוש בחלבון, אף אחד לא היה עושה את זה. השאלה המתבקשת היא האם אפשר להמליץ על בשר עם יינות טבעוניים? מעניין.

 

שרדונה רקנאטי גליל עליון 21017 טבעוני, היינן קובי ארביב –  ניחוחות של וניל, מלון, פפאיה ומנגו מרוסקים. מינרליות קלה. בפה היין עשיר ושמנוני. מרקם וניואנס של תפוחים ירוקים, אגסים ומלון. לאחר חצי שעה בכוס היין מתפתח להפליא, ומעניק ארומות וטעמים של עור ומתיקות מעץ אלון,  ותסיסה קלילה על הלשון באפטר טייסט. אפריטיף מצוין. מחירו 60 שקלים. יופי של מחיר – VFM לחלוטין.

שף אלון גונן  קייטרינג אל בריו, מסעדת LA MIERER in Bastia  כתב ומבקר היין של אתר אכול ושאטו  ובאתר היין אדום או לבן ובעל טור  בהארץ  און ליין




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב