משחקים ומבשלים עם הנכדים בחופש.
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

משחקים ומבשלים עם הנכדים בחופש. 

מאת    [ 08/07/2017 ]
מילים במאמר: 489   [ נצפה 184 פעמים ]

 
 

משחקים ומבשלים עם הנכדים בחופש.

החופש הגדול נחת עלינו – נחיתה לא רכה במיוחד. הנכדים מחוברים לטלוויזיה, לסלולרי או למחשב. כשמצליחים לנתק אותם מאחד מהם, הם משועממים  ברמות. הפעם, במקום לתת לנכדים לשרוץ על הספות ולגלוש שעות, נזמין אותם למטבח כדי להכין יחד ארוחת צהריים. עם כל כך הרבה תכניות טלוויזיה על בישול, אפיה ועוד התעסקויות בסירים ומחבתות, בעיקר בשבתות, הם ודאי שמעו שיש בבית גם מקום ששמו בעברית "מטבח".

ורק לפני שנשכח: אם יש נכד טבעוני או סתם מפונק, תוכלו למצוא עוד רעיונות באתר "מעניין את הסבתא".

אז מה יש לנו בתפריט?

נתחיל מהכנת המנה העיקרית , כי הזמן  הנדרש לכך ארוך יותר. בזמן שהאוכל יתבשל בתנור, נכין את המנה הראשונה – סלט ירקות.

ניגשים כעת למנה העיקרית. כל נכד אוהב שניצל וצ'יפס, נכון? וכל סבתא שונאת להאכיל את הנכד באוכל מטוגן ונוטף שמן. אז הפעם נכין את אותם מאכלים ללא טיגון ותוך כדי משחק.

הציוד הנדרש: פרוסות חזה עוף, תפוחי אדמה, פירורי לחם לאפיה בתנור ללא טיגון (יש "חיה" כזאת והיא מוצלחת מאד!), ביצה, תבלינים: אבקת שום, פפריקה אדומה, מלח הארץ, פלפל שחור (על הפלפל לא חל הכלל של "פוליטיקלי קורקט", נכון?). ציוד עזר: כפפות חד פעמיות.

אחד הנכדים אחראי על הביצה: הוא ישבור אותה בתוך קערה ויטריף אותה לדעת – כי צריך לדעת איך משתמשים במטרף להקצפת הביצה. הנכד השני ישים כפפות וימרח כל פרוסת חזה עוף בביצה הטרופה. כך הוא ילמד איך עושים מסז' עדין לבשר חשוף. הנכדים הפנויים ילבשו אף הם כפפות , יניחו את פרוסות חזה העוף שנמרחו בביצה על פירורי הלחם ויהדקו את פירורי הלחם לחזה – לחזה העוף, כמובן, לא לחזה שלהם. הנכד צריך ללחוץ בעדינות אבל באסרטיביות על כל פרוסה, כדי שפירורי הלחם לא ינשרו כמו עלים ברוח.

על שתי תבניות מניחים מבעוד מועד ניירות אפיה. על התבנית הראשונה מניחים את פרוסות השניצל, לאחר שצופו בביצה ובפירורי הלחם המיוחדים.

בינתיים עוברים לטיפול בתפוחי האדמה. מקלפים ופורסים לפרוסות הכי דקות שאפשר. אם הנכדים קטנים מכדי להצליח בכך, השתמשו במעבד מזון .מניחים את הפרוסות על התבנית השנייה שהכנתם והנכדים מפזרים עליהן, לפי הטעם: שמן זית, מלח, פלפל, פפריקה, אבקת שום – מה שאוהבים. מכניסים את שתי התבניות לתנור על טורבו לחצי שעה בחום בינוני-גבוה , הופכים את הכול – שניצלים ותפוחי אדמה -  ואופים עוד רבע שעה.

עד שתסיימו להכין את הסלט, המנה תהיה מוכנה.

מנה ראשונה: סלט ירקות. ציידו את הנכדים הגדולים בסכינים ואת הנכדים הקטנים בקולפנים. תנו להם קודם להטביל את הירקות במי סבון ואחר כך במים נקיים, להרחקת כל חומרי ההדברה.  התוצרת המקוצצת מועברת לקערה אחת גדולה. התיבול לפי הטעם: מלח, שמן זית או מה שהנכדים אוהבים.

והנה המנה העיקרית מוכנה  . ולקינוח: גלידה כבקשתם, או פירות כבחירתכם. הכי נחמד: לפרוס את פירות הקיץ השונים, לתת לנכדים לסדר אותם יפה בצלחת הגשה ואז כל ילד יוכל לטעום לכל פרי, ואף אחד לא יגורש מגן העדן של סבא וסבתא. זאת גם הזדמנות להסביר להם מהי סימטריה ולהציע לנכדים לסדר את פרוסות הפירות בצורה סימטרית.

בתאבון ותיהנו מכל רגע!

קורה שורץ www.saba-sabta.co.il

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2016
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS
כתיבת מאמרים

מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב