10 עובדות מתוקות על בצק סוכר
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

10 עובדות מתוקות על בצק סוכר 

מאת    [ 06/06/2017 ]
מילים במאמר: 406   [ נצפה 1243 פעמים ]

 
 

עוגת שוקולד עם מלא סוכריות צבעוניות מעל? הכי חגיגת יומולדת בגן תקווה בשמונים ה-80. היום אף אימא לא מרשה לעצמה, אם היא לא רוצה מרד כיתתי נגד הילד שלה, להביא לקטקטים פחות מעוגת אנגרי בירדס או עוגת הלו קיטי. בבסיס, העוגה היא לרוב עדיין עוגת שוקולד מתוקה להחליא, אלא שמתנוסס עליה ציפוי מרשים בכיכובן של דמויות אהובות או צורות צבעוניות. לציפוי הזה קוראים בצק סוכר ובשנים האחרונות הוא הגיע מעוגות הכלה הענקיות אל עוגת היומולדת של כל עולל כמעט. מה הסיפור של הבצק הזה? איך מכינים אותו? מתי הוא הגיע לישראל? קבלו 10 עובדות מתוקות לאללה.

בצק סוכר הומצא בתחילה לטובת ציפוי עוגות כלה מפוארות בארצות הברית ובאירופה. עם השנים החלו להשתמש בו לטובת עוגות וקינוחים שהוגשו גם באירועים אחרים.

ממה מורכב בצק סוכר ביתי, כזה שמכינים לבד? בגדול אבקת סוכר, מים, ג'לטין, איזשהו שומן מוקשה, גלוקוזה נוזלית וחומרי טעם וריח. המתכון קצת משתנה וכולל לעתים תוספות, אבל זה הבסיס.

בצק סוכר צבעו המקורי הוא לבן. צבעים אחרים מתקבלים כמובן על ידי תוספת של צבע מאכל לפני הרידוד.
בצק סוכר שקונים יכול להחזיק עד שנה באחסון מתאים. לעומת זאת, בצק סוכר שמכינים בבית טוב לשימוש עד מספר חודשים.
מהו "רויאל אייסינג"? ובכן, מדובר בקרם מלכותי – סוג של זיגוג המבוסס על אבקת סוכר שנוסף אליה חלבון ביצה בהדרגתיות ובערבוב. הקרם משמש לקישוט של עוגות.

את בצק הסוכר למעשה גילו לפני שנים רבות בטעות בעת הכנה של קרם "הרויאל אייסינג".
יש אנשים שמציירים על בצק סוכר באמצעות מכחולים הטבולים בצבע מאכל שמדולל עם קצת אלכוהול בריכוז גבוה. מסתבר שזה מסייע להם להגיע לרמות דיוק גבוהות ביותר!

בישראל אף אחד לא העז להשתמש בבצק סוכר עד לסוף שנות ה-80. למה? מסתבר שעד אז בצק סוכר הכיל שומן חזיר! למרבה השמחה, חיבור עסקי בין חברת "המרשלג" לבין קונדיטור ששמו רוני פרדי מרדכי הוליד פיתוח ישראלי של בצק סוכר כשר להפליא שכונה "FRM". זה היה בצק הסוכר היחידי שנמכר בישראל עד שנת 2000.

בשנים האחרונות מיובאים לארץ מספר סוגים פופולאריים של בצק סוכר: בצק "בשינה" – זה בצק סוכר רגיל מה שנקרא, בצק "פסטילג'" שנחשב לבצק ייעודי למפסלים הרציניים, בצק "פרחים" שכמו כן הוא, דק ונוח מאוד לרידוד, וכן גם בצק "מקסיקני" שיותר מתאים למי שמכין תבניות.

שני טיפים חשובים במחיר של אחד: חייבת להיות איזושהי שכבה מתווכת בין בצק הסוכר אל העוגה עצמה (קרם, ממרח שוקולד, ריבה, חמאת בוטנים, יו ניים איט). וכדאי שתהיו זריזים כשאתם מצפים, כי בצק סוכר מתבייש נורא מהר, וחבל שתיתקעו עם סדקים באמצע יצירת המופת שלכם...

פיסול נעים ומתוק!

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב