ההגדרה של יינות ים תיכוניים קצת בעייתית, כי לא בטוח מה זה באמת רוצה להביע. אם אלו יינות שנוצרו באגם הים התיכון – אז זה עובד. אם אלו יינות שמתאימים לאוכל ים תיכוני טורקיה, יוון, ספרד, צרפת, בוכרה, מרוקו ישראל ועוד) – אז גם זה עובד, אין בעיה. בשביל זה לא צריך הגדרה וקולולו ודרבוקות. מבחינתי, יינות ים תיכוניים בכלל לא קשורים לאוכל. יינות ים תיכון צריכים להתאים לאקלים בו אני שותה את היין. אם בישראל יש שמונה חודשי אוגוסט בשנה, אני רוצה ליהנות מיין שייתן לי הרגשת קרירות, יין שלא יעיק עלי, שלא אותקף בחומציות ייתרה ובעץ מסיבי, שהאלכוהול יהיה מאוזן; יין שאוכל ליהנות ממנו בכל שעות היום. אני רוצה יין מאוזן. יין ים תיכוני שיעלה על השולחן כשאני אוכל סטייק נוטף שומן, או חומוס עם שלולית שמן זית מתובל במרכזו.
יין ים תיכוני יהיה גם עגול ופירותי, עם עוצמות פרי בשל של מזג אוויר חם, יין שיתפתח בכוס ויעניק לי את הבריזה הטבעית שלו. מיין ים תיכוני אני מצפה שיהיה משופע בפנינים, אבל שלא יחסר בו חצץ. יקב רקנאטי בחר להשיק את היינות שלו אותם הוא מגדיר כים תיכוניים בד"ר שקשוקה ביפו – כדי לקשר בין האוכל של בינו גבסו ליינות שהוטעמו. מזל שהטעימה קדמה לאוכל שהוגש שם. את היינות הטעימו הייננים גיל שצברג וקובי ארביב, והם נושאים גם את חתימתו של היינן עידו לוינסון – היום בברקן.
גרי דה מרסלאן 2016רוזה עם עדינות של יין לבן. ארומות מאוד נעימות של דובדבן בהיר, עשבי תיבול טריים ומעט מרירות של שקדים ירוקים. בפה הטעמים מדויקים בקלילות שלהם, אך יחד עם זאת יש תחושה של יין שמעניק עוצמה – אמנם מוסווית – של פרי שופע. המחיר 109 ש"ח. 80-90 ש"ח היו נותנים VFM (תל"כ – תמורה לכסף).
פטיט סירה רזרב 2015היין די צעיר וזקוק לקצת זמן כדי להשלים חוסרים, אבל גם עכשיו עדיין יש לו הרבה מה להציע. ריח עץ עדין וחלק, עם תבלינים רטובים ויבשים משולבים בניחוחות של פירות שחורים. בחך היין מאוד משעשע. מדי פעם הוא זורק כמה דובדבנים ופטל שחורים ורציניים, ואז נרגע וזורק ווניליות עדינה, קצת כמון ועגבנייה ירוקה. משחק מקסים של טעמים של יין צעיר שעושה המון מאמץ להתגבש בפה. מי שמסוגל לחוות זאת ימצא ביין הזה עושר ואושר. המחיר 119 ש"ח – VFM. יין מקסים לעכשיו ולעוד.
סירה רזרב 2015יין זה מרשים בכל החזיתות. ארומות של פרחי לילך יבשים, שוקולד מריר ורמזים של נענע יבשה. החך מעודן ורך עם תות עסיסי, נגיעות של פלפל שחור, תימין ואדמת יער רטובה. טאנינים מלוטשים עם מנה הגונה של חומציות, שהופכת את היין הזה למצרך בסיסי עבור סטייקים עסיסיים. היין נרגע לאחר כחצי שעה כשהוא פתוח, אבל אני באופן אישי מעדיף אותו אגרסיבי. ככה הוא שונה בנוף של הסירות בארץ. המחיר 119 ש"ח – VFM . יין משובח.
קריניאן פרא רזרב 2015זהו יין אינטנסיבי עם ניחוחות של חווה, בשר צרוב, לצד ארומטיות של שזיפים שחורים. בחך המון פרי אדום, כמעט ריבתי. מדי פעם עולים טעמים של אגוזי לוז קלויים וצנובר. ליין מרקם לעיס ומשתהה. טאנינים מתוחים לצד גוף מלא. המחיר 149 ש"ח – VFM . נעשו ממנו 6,000 בקבוקים. כל הקודם זוכה כנראה. יין מדהים.
שף אלון גונן קייטרינג אל בריו, מסעדת LA MIERER in Bastia כתב ומבקר היין של אתר אכול ושאטו ובאתר היין אדום או לבן ובעל טור בהארץ און ליין