כורכום ידוע בהשפעות החיוביות שלו על הבריאות הכללית, והוא נמצא בשימוש שנים רבות ברפואות אלטרנטיבות רבות אשר מקורם בהודו. כבר היום הרבה אנשים מגלים שהוספה של התבלין הזה לתזונה היומית גורמת למספר השפעות בריאותיות טובות ומועילות.
אז למה דווקא כמוסות כורכומין ולא תבלין הכורכום?
לאחר שבמשך מאות שנים הכורכום היה בשימוש בתור תרופה טבעית למחלות רבות, חוקרים גילו שבעצם ישנו רכיב בתוך תבלין זה שהוא בעצם הגורם להשפעות החיוביות מצריכת כורכום. רכיב זה נקרא כורכומין. הכורכומין הוא הרכיב הסודי בכורכום שאחראי על צבעו הצהוב, ומסתבר שגם מחזיק בכל הרכיבים הבריאותיים הטובים שבתבלין. על מנת להוסיף מספיק כורכומין עלינו לאכול כמויות די גדולות של כורכום, או במקום, אנו יכולים לרכוש כמוסות כורכומין ולקבל את התוספת הנדרשת של כורכומין לתזונה היומית בקלות ובפשטות.
מה הופך את הכורכומין לחובה כתוספת לתזונה?
מומחים רבים ברפואה הטבעית מאוד ממליצים לצרוך כל יום כמוסות כורכומין בכדי לשפר את כמות וסוג הערכים הבריאים שאנו מכניסים לגוף שלנו. בעצם לקיחת כמוסות אלו מעניקות לנו מספר יתרונות שנמצאו כנכונים במחקרים רבים:
ראשית, כמוסות אלו עוזרות לכל מי שיש לו בעיה במערכת העיכול, לרבות מהסובלים מעצירות ומחלות כיבה. הכמוסות מכילות חומרים נוגדי חמצון שמסייעים למיצי המרה בבטן לעכל את האוכל שאנו אוכלים בצורה טובה יותר. הוספת כמוסות אלו יבטיחו לכם פעילות מעיים טובה יותר לאורך היום, והן מומלצות מאוד לחולים במחלת הקרוהאן.
שנית, נוגדי החמצון שבכורכומין הנם בעלי יחס גבוהה מאוד של נוגדי חמצן שנלחמים בדלקות שונות בגוף, לרבות דלקות פרקים. נוגדי החמצון גורמים לפחות נפיחות כתוצאה מדלקות ובכך מחלישים את תופעות הלוואי הכואבות של דלקות. קשישים אשר סובלים מדלקות פרקים יכולים בהחל להוסיף כורכומין לתזונה שלהם בכדי להחליש את תסמיני המחלה
שלישית, נוגדי חמצון אלו גם יכולים לשפר את בריאות הלב, על ידי כך שהם משפרים את הזרימה של הלב והתפקוד של תאי הדם הלבנים. ככה הזרימה בלב חלקה יותר וניתן על ידי אכילת כמוסות אלו למנוע התקפי לב ושבץ בגילאים מאוחרים.
נוסף על כך, יש מומחים ברפואה הטבעית שמעידים על כך שנוגדי החמצון הגבוהים שבנמצאים בכורכומין יכולים אפילו להילחם במחלות קשות מאוד כמו סרטן, בכורכומין יש קיבולת של אינטראקציה עם מטרות מולקולריות מרובות המשפיעות על תהליכים רבים בהיווצרות הסרטן. נוגדי חמצון אלו הרי ידועים בלחימה היעילה שלהם מול רדיקלים חופשיים, אשר גורמים למחלות שונות. אז בעצם הוספת כמוסות אלו לתזונה היומית מסייעת רבות לבריאות כללית.
ספירולינה פול לייף