דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מה מבשלים הפעם לנכד טבעוני? 

מאת    [ 09/11/2015 ]

מילים במאמר: 454   [ נצפה 3901 פעמים ]

מה מבשלים הפעם לנכד טבעוני? 

 הנכד בא להתארח שוב לשבת. בנוסף למנות שמכינים לאורחים הקרניבוריים – אוכלי הבשר- יש לדאוג גם לנכד המצפוני שלנו. אז מה נכין לו הפעם, כדי לא לשעמם אותו?

מנת פתיחה:פרוסות חצילים חגיגיות

פורסים חציל לפרוסות בעובי של כשני ס"מ.מפזרים עליהם מלח משני הצדדים ומשאירים לשעה, עד שכל הנוזלים המרים ניגרים. מנערים, שוטפים עודפי מלח, סוחטים בעדינות וכעת מחליטים על גרסה דיאטטית או גרסה רגילה. בגרסה הדיאטטית, מורחים על כל פרוסה שמן זית ואופים בתנור ב- 70  מעלות עד שהחציל משחים. בגרסה הרגילה, מטגנים בשמן עמוק משני הצדדים עד שהפרוסות משחימות. מנגבים את עודף השמן.

מסדרים את הפרוסות על מגש יפה. מורחים על כל פרוסה רוטב טחינה עם הרבה שום כתוש. מעל זה מניחים פרוסת עגבנייה ועליה עלה פטרוזיליה.המגש טבעוני ,יפה וטעים וכל כך, עד שגם הקרניבוריים יתנפלו על זה בכיף. 

מרק: הפעם, מרק קישואים.

מטגנים בצל קצוץ בשמן עד שמזהיב. מוסיפים כשישה קישואים שטופים היטב ופרוסים – ללא קילוף. מוסיפים כליטר וחצי מים ומבשלים עד שהירק רך. ממליחים, מפלפלים ומכבים את האש.

מועכים את הכול בבלנדר מוט (מוט מעיכה) ולפני ההגשה מפזרים מעל שמיר קצוץ.

בגרסה הלא דיאטטית, אפשר להוסיף למרק קרם קוקוס.זה משבח מאד את הטעם – ומשפע את הגזרה... 

מנות עיקריות:כרובית בתנור.

מנקים כרובית שלמה מהעלים ומשהים אותה במי מלח ומעט חומץ כדי לשמר את צבעה הלבן. לאחר כשעה, שוטפים ומבשלים במי מלח כשבע-שמונה דקות, תוך כדי הפיכתה מדי פעם, עד שהכרובית מעט מתרככת.

בינתיים מכינים בצנצנת רוטב: שתי כפות קרם קוקוס, כף מיץ לימון, כפית חרדל, שתי שיני שום כתושות, רבע כוס שמן זית, שתי כפות רוטב סויה. מערבבים היטב, מורחים על הכרובית, מפזרים מעל פירורי לחם וגרגרי שומשום ואופים בתנור ב-175 מעלות עד שהציפוי משחים. 

תפוחי אדמה קטנים בתנור.

מכינים קילוגרם אחד של תפוחי אדמה קטנים :משפשפים אותם היטב, שוטפים אותם וחותכים אותם לפרוסות דקיקות, מבלי לחתוך עד הסוף. משאירים אותם בצורתם השלמה ורק יוצרים כעין מניפה.

מכינים רוטב: חצי כוס שמן זית, מלח , פלפל, אבקת שום, אבקת מרק בצל. מערבבים היטב וטובלים כל תפוח אדמה, כשהמניפה פתוחה, לתוך הרוטב. מניחים בתבנית אפיה ואופים ב-170 מעלות עד שתפוחי האדמה מתרככים. מעדן! 

קציצות סלק.

מקלפים ומבשלים שלושה סלקים עד שהם רכים. מגרדים אותם. מבשלים בנפרד 200 גרם אפונה יבשה או עדשים מכל צבע, שוב עד שזה מתרכך. מערבבים סלק ואפונה( או עדשים), מוסיפים מלח, פלפל, קמח, פירורי לחם. צרים קציצות קטנות – הגדולות יותר מתפוררות משום שאין בהן ביצה – ומטגנים בשמן. 

לקינוח: חומוס ואורז חגיגיים.

מערבבים כוס גרגרי חומוס מבושלים, כוס אורז מלא מבושל, שניהם לא רכים מדי. מוסיפים חופן חמוציות, מעט מיץ רימונים, קורט מלח, סוכר חום וכף גדושה סילאן. מבשלים עד שהכל רך והנוזלים נספגו.

בתאבון לטבעונים וגם לכל הסובבים אותם!

 

קורה שורץ www.saba-sabta.co.il




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב