דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


איך הטלוויזיות החכמות חודרות לפרטיות שלנו? 

מאת    [ 24/03/2015 ]

מילים במאמר: 520   [ נצפה 4363 פעמים ]

חג הפסח מעבר לפינה ואיתו גם המבצעים ברשתות הקניות. אבל אם אתם מתכוונים להתחדש השנה בטלוויזיה חכמה, או אם כבר יש לכם אחת שמעטרת את הקיר בסלון, כדאי שתדעו קצת יותר גם על הצד הפחות זוהר של המרקע.

טלוויזיות חכמות הן למעשה מעין מחשב קטן, רק שהאפליקציות העיקריות שלו הן אפליקציות לצפייה בתכני וידאו ובעיקר מהאינטרנט. הטלוויזיות החכמות מאפשרות למשתמשים לחפש קטעי וידאו, סרטים, תמונות ופרטי תוכן אחרים – באמצעות השלט הרחוק, ובמקרים מסוימים גם באמצעות הסמארטפון או הטאבלט שלהם. למעשה אתם יכולים לבצע חיפוש ברשת, לגלוש לחשבונות המדיה החברתית שלכם ולהשתמש באפליקציות כמו סקייפ ו- YouTube היישר ממסך הטלוויזיה שלכם.

כמו כל מכשיר שמחובר לרשת, גם לטלוויזיות החכמות יש נקודות תרפה שחשוב להכיר. למשל, כמה מהטלוויזיות כוללות גם מיקרופון ומצלמת רשת אינטגרלית – מה שעלול לאפשר להאקרים לנצל תכונות אלה ולתעד את כל מה שאתם עושים או אומרים ליד המכשיר. בנוסף, יצרניות המכשירים אוספות מידע רב – כמו הרגלי הצפייה והחיפוש שלכם ומעבירה אותו למפרסמים או לגורמים אחרים, ללא הסכמתכם.

לא רק בתאוריה

הסכנות בחדירה לפרטיות באמצעות הטלוויזיות החכמות הן לא תאורטיות בלבד. רק בחודש שעבר נחשף שמנגנון החיפוש הקולי בטלוויזיות של סמסונג פשוט מקליט את כל מה שנאמר בסביבת המכשיר בכל עת והמידע שנאסף נאגר בשרתי החברה. יתרה מזאת, תנאי השימוש של הטלוויזיה החכמה ציינו במפורש ש"מידע שנאמר בסביבת המכשיר נשלח לצד שלישי" - כך שיש להיזהר לא לפלוט מידע אישי או רגיש כשאתם נמצאים בסביבתו. 

פרשה דומה נחשפה גם בטלוויזיות החכמות של חברת LG בסוף 2013, כאשר בלוגר בריטי גילה שהמכשיר שברשותו אוסף מידע אודות הרגלי הצפייה של שלו ושולח אותם ליצרנית כברירת מחדל, וללא שתהיה לו האפשרות להשבית את העברת המידע.

כך תגנו על הפרטיות שלכם

1. ודאו שתוכנות ואפליקציות מעודכנות – הרבה מכללי האבטחה החלים על מחשבים אישיים חלים גם במקרה של הטלוויזיות החכמות, אחד מהם הוא עדכוני תוכנה. כיום כשטלוויזיות חכמות רבות מאפשרות לכם להוריד אפליקציות מהרשת וכוללות דפדפן אינטרנט מובנה, חשוב לבדוק אם קיימים עדכוני תוכנה חשובים מהיצרנית. אם קיימים עדכונים זמינים תוכלו למצוא אותם בדרך כלל בתפריט ההגדרות תחת "עדכוני תוכנה". מומלץ לא לדחות את ביצוע העדכונים ומדי פעם לבדוק אם יש עדכונים חדשים.

2. אל תגלשו לאתרים רגישים – כפי שציינו, מידע רב נאסף על ידי המכשירים האלו ומשותף עם "צדדים שלישיים" אלמוניים. אם אתם לא רוצים לשתף את פרטי הגישה לאתר הבנק שלכם או את מספר כרטיס האשראי שלכם לאותם גורמים, עדיף להשאיר משימות אלה למחשב הביתי.

3. נטרלו את אופציית החיפוש הקולי – החיפוש הקולי יכול להתגלות כפיצ'ר שימושי, אבל לא בטוח שהייתם מוכנים להקריב את הפרטיות שלכם עבורו. אם הטלוויזיה שלכם כוללת את הפיצ'ר הזה – מומלץ לנטרל אותו.

4. כסו את המצלמה – בדומה למיקרופון, טלוויזיות חכמות רבות מגיעות עם מצלמת רשת אינטגרלית שצופה ללא הפסק על מי שיושב אל מול הטלוויזיה, ולא ניתן להתעלם מהסכנה שמישהו יפרוץ לרשת האינטרנט הביתית שלכם ויצפה בכם ללא ידיעתכם. פתרון אפשרי לכך הוא לכסות את עינית המצלמה בעזרת סרט דביק ובכך להסתיר את המתרחש מולה.

5. הקפידו על אבטחת הרשת הביתית שלכם – כל תעבורת המידע היוצאת מהטלוויזיה החכמה עוברת דרך הראוטר הביתי שלכם, לכן מומלץ לוודא שאתם משתמשים בראוטר מודרני עם הצפנת WPA2, חומת אש אישית וסיסמה חזקה.




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב