יין טוב, האם זה עניין של טעם ?
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

יין טוב, האם זה עניין של טעם ? 

מאת    [ 17/12/2014 ]
מילים במאמר: 1181   [ נצפה 2675 פעמים ]

 
 

חודש דצמבר אוטוטו בסופו וזו הזדמנות טובה להתחיל לסכם את השנה.

הרבה שואלים אותי איך אפשר לזהות יין טוב והתשובה מבחינתי מאוד פשוטה. לא , לא המחיר ובטח שלא עיצוב התווית ובטח לא כאלה שקיבלתם בסלסלת השי מתנה לפסח. יין טוב הוא יין שנעים לכם לשתות אותו בלי קשר למחירו. יין טוב זה יין שמעלה לכם חיוך קטן ולא מודע על הפנים, אחד כזה שמרגיע אתכם ואתכן אחרי יום קשה. אחד כזה ששולפים מהמקרר וחולצים לו את הפקק או מבריגים ימינה ושומעים את הצליל של המזיגה, רואים את הצבע המדהים והבוהק, מריחים ניקיון והאסוציאציות שמתחילות לעלות בראש ואז המגע הזה עם השפתיים וערסול הלשון שמגלה אין ספור של טעמים שמתפוצצים בפה ואז רק אז אתם חושקים בסטייק עסיסי מדמם שנטרף בהנאה מטורפת ליד הנוזל הלבן או האדום הזה שמעניק לנו בסך הכל כמה דקות של הנאה. ככה מזהים יין טוב.

( הפעם ללא VFM וללא מחיר רק היין מדבר  )

 

 

אמופרה: מקורה 2008. יינן ארקאדי פפיקיאן ומישל רולאן.

קברנה סובניון, מרלו וסירה ששהו להם 36 חודשים בחבית.

מדובר בשנת שמיטה אז יד אלוהים לא נגעה ביין הזה, רק ידיהם של ארקאדי ורולאן והתוצאה מדהימה . מדובר ביין משובח, עוצמתי, עשיר בטעמים, יין לעיס ומלא שירה.

 

 

מונטיפיורי: כרם משה. 2011. יינן סם סורוקה

קברנה סובניון, פטיט ורדו וסירה.

יין הדגל של מונטיפיורי ואכן מדובר בבלנד משובח, מדויק, עוצמת קברנה סובניון מאוד מורגשת עם עידון של הסירה והתיבול של הקברנה פרנק. שיקול דעת מבריק של היינן בבחירת זני הענבים בבלנד הנוכחי מוכיחות כי סם סורוקה הוא יינן עם תעוזה ומעוף. שאפו.

 

טוליפ: ESPERO 2012. יינן דוד בר אילן.

סירה, מרלו וקברנה פרנק.

היין לא מתיימר וזו גדולתו. יש פה יין עם ריחות נפלאים, טעמי פרי חדים ונקיים, המון תיבול, יין שמתאים לאוכל ישראלי כמו כפפה ליד. ( על האש, פסטות, דגים בגריל ומטוגנים וגבינות קשות )                   יופי של יין.

 

טפרברג: ברוט 2012 מבלנד של שרדונה ופרנצ' קלומבר. מבעבע קליל ומקסים שעונה על כל הדרישות של ברוט ישראלי במחיר שפוי. מתאים לאוכל קל, קינוחים וגבינות צאן. יופי. הייננים אוליביה פרתי ושיקי ראוכברג כרגיל מעניקים לנו חוויות בבקבוקים שלהם כל השנה .

 

לוריא: GRAND VITAL 2008.

קברנה סובניון, שיראז ומרלו. 20 חודשי חבית. יין הדגל של היינן גידי סיידא. היין עוצמתי ובעל נוכחות מרשימה. פרי בשל עם איזון מצוין של חמיצות וטעמי חבית, בפה יש אין ספור טעמים שכל הזמן עובדים. סיומת חמאתית. יופי של יין.

 

לוריא : MICHAEL RESERVE 2012

שיראז וקברנה סובניון.14 חודשי חבית14% אלכוהול.

מהיין הזה בוקבקה חבית אחת בלבד והשתתפו בהכנתה אהובית ודוד מיכאל.

השיראז מאוד דומיננטי ביין ואכן תיבול אופייני נמצא ביין הזה ובגדול. הקברנה הבשל העניק גוף חסון ושומר על השיראז. באף יש ריחות נקיים של פרי צעיר עם אלכוהול מינורי והחבית מורגשת רק בקצוות, בפה יש התפוצצות של פרי צעיר תוקפני שלאט לאט נרגע ומתאזן עם בשלות הקברנה. אפטר טייסט רגוע ומענג. אפשר לטעום להביע דעה ולרכוש את היין הזה במרתף היין של אהובית 0544861128.  

 

יתיר: סירה 2009. יינן ערן גולדוואסר.

מעט ויונייה הוכנסו לענבי הסירה, 12 חודשים בחבית, 14.5% אלכוהול.

יין שחור וסיסי, מלוטש מאוד עם טאנינים חזקים, יין לעיס מאוד, המון פטל שחור, דובדבן ופלפל לבן.

אפטר טייסט מדהים עם המון לבנדר וטיפונת עץ. מדובר ביין מדהים. גולדוואסר וכל מילה מיותרת.

 

 

 

רמת הגולן: בלאן דה בלאן 2007.

המבעבע הישראלי. איזון טוב של פרי וחמיצות, חמאתיות משובחת, אפטר טייסט מענג במיוחד.

יופי של מבעבע. כבוד.

 

כרמל: קאיומי ריזלינג 2013. יינן ליאור לקסר.

באף יש ריחות מצוינים של אפרסק מתוק ולימון, יין מינרלי עדין ומאוזן נפלא עם חומציות הענבים. היין מענג ביותר, פריכות ועסיסיות פרי מדהימים.

 

TOUCH: פינו גרי 2012. יינן דורון יצחקי. ( אלזס צרפת )

זה פינו גרי עם נחוחות של דבש, לימון ותפוחים בשלים, מעט ניחוחות טרופיים בקצוות שמעבירות ישר לטעמים הטרופיים שהיין משחרר בפה.היין מרוכז נפלא ומאוד מלטף את הפה ללא עיקצוצים מיותרים, חמאתיות באפטר טייסט. יין מענג ומושלם למבחר גדול של אוכל. מגבינות ואפילו תבשילים. יופי של יין.

 

TOUCH: ריזלינג 2011. יינן דורון יצחקי. ( גרמניה )

יין עשיר בארומות של ורדים ומשמש עסיסי, בפה היין מינרלי מאוד עם טעמי אפרסק מדהים.

חומציות נפלאה ומורכבות של פרי, חריפות באפטר טייסט מענגת. שאפו.

 

גוש עציון: פינו נואר 2012.. יינן שרגא רוזנברג

21 חודשי חבית, ענבים נבצרו באזור גוש עציון.

שליטה טוטאלית של דובדבן אדום עמוק עם פטל עסיסי גם באף וגם בפה. באפטר טייסט בוקעים להם השיזפים השחורים עם נגיעות של פלפל, קפה ושוקולד שמאזנים נפלא את טעמי הפרי, טאנינים בשלים ורכים גוף מוצק ואפטר טייסט מענג.

מדובר בפינו נואר שונה בנוף הפינו הישראלי. האזוא והאקלים עושים את ההבדל. הפינו הזה מתחרה בקלות עם כל פינו צרפתי קלאסי. מדהים עכשיו ולדעתי בעוד שנתיים שלוש יהיה במיטבו . לאספני הפינו סמנו איקס על היקב הזה.

 

 

בזלת הגולן: שרדונה בלנד 2013 יינן יואב לוי.

70% ענבי שרדונה נבצרו ברמת הגולן ו 30% נבצרו במצפה רמון.

מסע מהצפון הקר לדרום הקר. להבדיל מהשרדונה רזרב של היקב השרדונה ה " בלנדי " הזה מתפאר בפקק הברגה כדגל ישראל מוטבע עליו. זהו שרדונה קליל, נגיש עם ארומות של פרי מצוינות מעת מתקתקות שמעלות חיוך על הפנים, בפה היין מעניק טעמי פרי בשל וחומציות טובה. זה יין שקל לשתות ומאוד מהנה לשתות אותו. גבינות, פיצות, בשר קר ואתם מסודרים.

אין יותר גאווה מלשלוח את היין הזה לחברים בחו"ל.

 

בזלת הגולן קברנה סובניון ברונזה 2012.

ושוב מעניק לנו יואב לוי יין קברנה סובניון שאפשר לפתוח, לשתות וליהנות מפרי צעיר עמוס נחוחות וטעמים נפלאים וצעירים. בזלת הגולן מאופין ביינות מתיישנים כבדים שצריך לתת להם זמן והוצאת היינות הצעירים והקלילים הללו לשוק כדוגמת בלנד שרדונה וקברנה ברונזה מגלות עוד פנים שהיקב מעניק לנו. היכולת לשווק יינות קלילים ולא כבדים בתוך סל היינות של היקב הייתה מתבקשת ויפה שהיקב עשה זאת. שאפו.

 

רמת נגב: סדרת נווה מדבר אדום 2011. יינן יוגב צדוק

בלנד של :קברנה סובניון, פטיט ורדו ומרלו.

צבע היין סגול בוהק ומרשים, באף יש עושר של ריחות של פרי אדום צעיר עם עץ קלוי, קפה ושוקולד. בפה היין מעניק טעמים נפלאים של פרי נקי עם מרירות שמזמינה לאוכל ועכשיו. פלפל ירוק באפטר טייסט. יין מצוין.

 

דלתון:  ALMA2010 : שיראז, מורברדר ויוניה. . נעמה סורסקי.

15.5% אלכוהול, 12 חודש חבית.

יין מאוד ארומטי, פרחוניות בשיאה עם המון פלפל שחור, יין שבפה העפיצות קצת משתוללת ונותנת עקצוץ ואז נרגעת. משעשע משהו. יין שמשחרר המון עשבי תיבול טריים עם פרי טוב.

בלנד מהנה וחרף היותו בעל אחוזי אלכוהול כבדים זה לא מפריע לפרי להיות דומננטי.

 

 

יקב ספרה: שרדונה 2013 דורון רב און. (Sphera )

13% אלכוהול כולל עץ אלון. והיין הפתיע אותי. אם ציפיתי לשרדונה חד, קר ומינרלי מאוד קיבלתי גם באף וגם בפה יין מחבק יותק. הטרופיות נמצאת בצורה מאוד עדינה ביין ולא משתלטת וזה כשלעצמו גאוני. יש פה יין מאוד מאוזן בטעמים גם של הפרי וגם של העץ המינורי. עסיסיות מתפרצת בכל לגימה, חומציות מעוררת תאבון ואפטר טייסט מינרלי. שאפו

שף אלון גונן  קייטרינג אל בריו, מסעדת LA MIERER in Bastia  כתב ומבקר היין של אתר אכול ושאטו  ובאתר היין אדום או לבן ובעל טור  בהארץ  און ליין

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב