סושי עשה דרך ארוכה מאז הצורה המסורתית שבה נהגו להכין אותו ביפן והפך נפוץ בקרב אנשים רבים ברחבי העולם. ישנם רעיונות רבים ומגוונים לדרכי ההגשה של המאכל הנפלא הזה, ואחת מהן היא צלחות להגשת סושי.
צלחות להגשת סושי הן צלחות בסגנון יפני מסורתי המנסות לשמר את דרך הגשת הסושי המסורתית במסעדות, בבית, או באירועים מיוחדים. ישנם מקומות רבים בהם ניתן לרכוש את הצלחות הללו, ביניהם חנויות שמתמחות באביזרים אסיאתיים לבית או חנויות אוכל שונות.
צלחות להגשת סושי הן לרוב שטוחות, על מנת שניתן יהיה לפזר עליהן את הרולים החתוכים באופן שווה. לעתים נהוג לסדר את הרולים בצורת ריבוע או משולש על מנת ליצור תצוגה אומנותית. צידי הצלחת יכולים לנטות למעלה או להיות שטוחים, או שיכולות להיות לה רגליים המעניקות לה הגבהה קלה.
ישנן כמה מגבלות עיצוביות הנוגעות לצלחות סושי. מסעדות יפניות שמות דגש משמעותי על אסתטיקה ועל מסורות תרבותיות, והסושי היא אחת מהן. צלחות סושי צריכות להשתלב באופן הרמוני עם עונת השנה שבה הן מוגשות ועליהן להיות מעוצבות בצורה שמאזנת את הסושי המוגש על גביהן. אם אתם מגישים סושי בתדירות גבוהה, בין אם כמארחים פרטיים ובין אם כעסק, כדאי שיהיו לכם במלאי אופציות הגשה של צלחות עם בצבעים שונים, דוגמאות שונות וגימור שונה כך שתוכלו לגוון. למשל, תוכלו להחזיק בצלחות שונות עבור הסתיו ועבור האביב.
האופציות הפופולריות ביותר הן צלחות העשויות מאבן או מפורצלן. ניתן להכין אותן בסגנון מורתי או בסגנון עכשיו על מנת ליצור הגשה מעט יותר מודרנית. ישנן גם צלחות סושי מעץ שניתן לצבוע על גביהן דוגמאות, לעטוף אותן בשכבת לקה או לעצב אותן בדרכים שונות. מעבר לכך, ישנן גם צלחות סושי מפלסטיק אשר לרוב משתמשים בהם במסעדות על מנת למנוע שבירה.
ניתן להשתמש בצלחות סושי גם להגשה של סוגי אוכל אחרים, ובמיוחד מאכלים מהמטבח האסיאתי. שפים ששואפים לצילחות אומנותי יכולים לרכוש צלחות סושי בעיצוב אומנות המגיעות בסט יחד עם קערות וצ'ופסטיקס תואמים.
רוצים ללמוד איך להכין ולהגיש את הסושי שלכם בעצמכם?
היכנסו לאתר של שף לייזה תובל לקריאה נוספת על סדנת סושי.
שירן קרן