דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


היסטרוסקופיה אבחנתית 

מאת    [ 24/03/2014 ]

מילים במאמר: 401   [ נצפה 3680 פעמים ]

היסטרוסקופיה אבחנתית היא בדיקה גניקולוגית אשר במהלכה מוחדר סיב אופטי קטן לחלל הרחם שבאמצעותו ניתן לראות את חלל הרחם מבפנים. במהלך הבדיקה, מוזלפת תמיסה פיזיולוגית דרך הצינורית לחלל הרחם על מנת להרחיק את דפנות הרחם זו מזו ולאפשר התבוננות על החלל. בדיקה זו משמשת הן לגילוי ואבחון של בעיות פוריות והן לניתוחים שונים (היסטרוסקופיה ניתוחית). הרופא צופה בממצאים דרך העינית ומאבחן את הבעיה שיכולה להיות. עם קבלת האבחנה, ניתן יהיה לקבל החלטות לגבי המשך טיפול בהתאם לבעיה שהתגלתה במהלך הבדיקה. הפעולה עצמה מתבצעת ללא הרדמה בדרך כלל, אך ניתן לבצע אותה גם בהרדמה מלאה (הליך שמתאפשר למשל בבית החולים בילינסון) ונמשכת בממוצע בין עשר דקות לחצי שעה.

לרוב, הבדיקה מתבצעת לשם אבחון בעיות רחמיות. אחת הבעיות שניתן לאבחן בעזרת היסטרוסקופיה אבחנתית היא דימום רחמי לא סדיר. במקרה זה הבדיקה תבוצע על מנת לאתר בתוך חלל הרחם סיבה אפשרית לדימום. עוד מקרים שבהם ניתן יהיה לבדוק מקור של בעיות פיזיולוגיות הוא חשד לממצא ברירית הרחם, חשד לשארית של חומר הריוני או שלייתי בחלל הרחם לאחר הפלה או לידה, חשד לשרירן הבולט לתוך חלל הרחם, הכרוך בתסמינים כגון דימום לא סדיר, דימום וסתי מוגבר, הפלות חוזרות ונשנות ועוד.

למען ביצוע הבדיקה יש להשתמש בהיסטרוסקופ, מכשיר הכולל שלושה חלקים: עינית, קנה ועדשה. במהלך הבדיקה המנתח יכול להסתכל על הממצאים בשתי דרכים: ישירות דרך העינית או להציג את התמונה במסך וידאו. השימוש בהקרנת התמונה על מסך וידאו עדיף כיוון שכך אנשי צוות נוספים יוכלו לצפות במתרחש ובכך לתת חוות דעת נוספת על הבעיה. כמו כן כאשר התמונה מוקרנת על המסך גם המטופלת עצמה תוכל לצפות, דבר שיכול להפחית את החרדה מביצוע הבדיקה ומהממצאים שיכול להיות שיתגלו. על מנת לבצע היסטרוסקופיה יש צורך להאיר את חלל הרחם על ידי מקור אור רב עוצמה. כל היסטרוסקופ מחובר למקור האור אשר באמצעותו ניתן לראות את חלל הרחם ולאבחן מהי הסיבה לתופעות שבגללן האישה הגיעה לבדיקה.

כמובן שישנם מקרים שבהם אסור לבצע את הבדיקה עקב חשש לסיכונים וסיבוכים או לאי תקינות של הבדיקה. בין המקרים הללו נמצאים חשד להיריון, חשד לזיהום רחמי, ממאירות בצוואר הרחם או ברירית. יתר על כן, יש להימנע מלבצע את הניתוח בנשים שסובלות מבעיות באיברים פנימיים כמו כליות, כבד או לב. לא ניתן לבצע את הבדיקה במהלך דימום.

לבדיקה עצמה יש סיכוי נמוך מאוד לסיבוכים (כאחוז) והסיבוכים אינם משמעותיים ואת הקיצוני שבהם ניתן לפתור בניתוח. כיוון שהבדיקה מבוצעת על פי רוב ללא הרדמה ובמידה ולא נגרמים סיבוכים או חשש לסיבוכים, בדרך כלל, המטופלת תשוחרר כחצי שעה לאחר הבדיקה לביתה.

נכתב ע"י שלומי כהן - איילון - רופא נשים




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב