בירות בוטיק - למה כדאי לכם לנסות
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

בירות בוטיק - למה כדאי לכם לנסות 

מאת    [ 04/03/2014 ]
מילים במאמר: 372   [ נצפה 1645 פעמים ]

 
 

עם מגוון כה רב של בירות בוטיק, שמירה על לקוחות נאמנים היא אחד האתגרים הגדולים ביותר שניצבים בפני מבשלות בירה בשוק התחרותי.

במדינות רבות עוברות מבשלות הבירה שינויים דרמטיים, כאשר מספר הולך וגדל של בירות בוטיק מאתגרות את המודל העסקי המסורתי שמבוסס של התאגידים הגדולים.

ואכן, מספר מבשלות בירות הבוטיק בעולם הולכות ומתרבות. למשל, בניו זילנד היו בשנת 2008 רק 48 מבשלות בירה עצמאיות, והיום יש קרוב ל-70. בארצות הברית, לדוגמה, נפתחו בשנת 2012 יותר מ-400 מבשלות בירה, גידול 17% לעומת השנה הקודמת.

בירות בוטיק ממשיכות לצמוח גם כאשר נראה שצריכת הבירה הכוללת נמצאת במגמת ירידה בשווקים רבים ברחבי העולם. מגמה זו ניכרת לא רק בארצות הברית ובניו זילנד, אלא גם בקנדה, באוסטרליה, וגם בישראל.

בעוד שצרכני הבירות הרגילות נוטים לדבוק במותג התעשייתי המוכר והידוע, חובבי בירות בוטיק מנסים לעיתים קרובות לטעום מוצר שונה בכל פעם שבו הם מבקרים בחנות המשקאות או בבר.

הסיבה לכך שאנשים שותים בירת בוטיק היא מפני שהם מחפשים את הגיוון והשינוי בבירה שהם צורכים. אי אפשר להשיג חוויה זו אם שותים את אותה בירה מוכרת וידועה מלידה ועד מוות.

תעשיית בירות הבוטיק היא מאתגרת. מבשלות בירה ששוקדות על יצירת בירות חדשות מתפתחות ומשתנות כל העת. יש יצרני בירת בוטיק שטוענים שלפעמים ההתמודדות עם הרגלי "העדר" של שותי הבירה, מצריכה ליצור מבחר של בירות שהצרכנים ירצו לטעום. גם בין מבשלות הבירות לבין עצמן יש תחרות רבה.

המגמה מצביעה על כך שבירות הבוטיק מצאו את הנישה שלהן במציאות שבה תעשיות הבירה הגדולות ממשיכות להיאבק בתחרות הקשה.

בירות בוטיק מובדלות לעיתים קרובות מהבירות הידועות בטעם ובחומר הגלם שמשמש לייצורן. חובבי בירות בוטיק מתייחסים לבירות התעשייתיות במונחי גנאי כמו "כוס בירה צהובה תוססת". חלקם עשוי לדחות את הבירה הסטנדרטית בטענה שהיא חסרת טעם, וחלקם בטענה שהיא יקרה מדי.

במלבורן, למשל, יש מנהלי פאבים שמסרבים להגיש ללקוחות בירות שאינן מיוצרות על ידי חברות קטנות ועצמאיות. הם נוקטים בעמדה זו בשל עמדות שליליות שלהם כלפי עסקים רב לאומיים גדולים, והאמונה שבירת בוטיק יכולים לייצר רק עסקים קטנים ועצמאיים.

מבשלת בירה עצמאית, למרות שהיא עסק קטן, יכולה ליהנות מכך שהיא מציבה את המוצר שלה כבירה ייחודית בעלת טעם מיוחד שגם בעלי הפאבים והברים וגם האורחים – אוהבים.

המאמר באדיבות - פאב ארץ עיר - הבית של בירות הבוטיק הישראליות

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב