דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


איך לבחור מתכון מנצח ללחם? 

מאת    [ 16/02/2014 ]

מילים במאמר: 789   [ נצפה 5614 פעמים ]

התחשק לך לאפות לחם. להתנסות בחוויה. לא, אין לך נסיון קודם, אבל החברה שלך במשרד סיפרה שהכינה ליום שישי ויצא מעולה. אז החלטת לנסות גם. אם היא יכולה להכין לחם אין סיבה שזה לא יצליח גם לך.

חיפשת מתכון ללחם ביתי. מה כבר יכול להיות, כולה קמח ומים וקצת שמרים, לא כזה סיפור כמו שעושים מזה. נזרום, ייצא בסדר.
ומצאת מתכון שנראה לך מגניב, והלכת לסופר עם רשימת מצרכים מיוחדת שככה לא היו נכנסים לעגלה שלך. קמח מלא, שמן... שמרים, משפר אפיה...(מעניין מה זה המשפר אפיה הזה??) ויאללה, חזרת הביתה להתנסות בלחם הראשון שלך.

הדפסת את המתכון, והתחלת לעבוד. הוצאת את כוסות המדידה מהארון וקדימה, קפצת למים.
טוב, לאט לאט לפי מה שכתוב:
לערבב את החומרים ו"לחוש את הבצק". למה הכוונה לחוש את הבצק? מה צריך לחוש? במקרה הטוב המתכון יכוון אותך למרקם הבצק. ומה קורה אם מתפקשש? ויוצא קשה כמו אבן? או דביק שלא ברור איך ייצא מזה לחם? אה, זה לא כתוב. טוב, נקווה שיהיה בסדר.
ואז נותנים לבצק לתפוח. שעה וחצי כתוב במתכון.

ניצלת את הזמן לרדת עם הילדים לגינה, חזרת אחרי שעה וחצי בול.
הגעת לבצק, קיווית למצוא אותו תפוח ויפה וקיבלת פיתה. לא זז. לא תפח ב---כ---ל----ל. אוף.
לא נורא, נמשיך, מנסה להתעודד. נסיון ראשון, זה כנראה רק טעויות של מתחילים.
כתוב לעצב כיכר. זהו? מה לעצב כיכר, ככה, כאילו? למה הוא התכוון כשהוא כתב את המתכון? עגול? מאורך? זה נראה ממש גרוע. אולי הכיכר אמורה לתפוח ולהיות יותר יפה בהמשך?

מה עכשיו? למרוח ביצה? שומשום? איך מקשטים את הדבר הזה? טוב נו, נחמם תנור לחום בינוני. נאפה, אולי עוד ייצא מזה משהו לארוחת ערב.
פיתה. זה מה שיצא. אבל מריח מעולה.
ארוחת ערב. הילדים מסכימים לנסות את הכשלון האחרון שלך. כנראה שלא תהיה חוויה מתקנת. הלחם הבא שיהיה בבית זה הלחם מהמאפיה.

רגע!!!! שניה!!! לא חבל?

לחם ביתי זו חוויה כל כך מפנקת ונפלאה, והיא יכולה להיות מוצלחת מאוד, אם מוצאים את המתכון הנכון.
אז מה בעצם צריך להיות במתכון מנצח כדי שיהיה לך סיכוי להצליח עם הלחם הראשון שלך?

אני רוצה לתת לך כמה טיפים שיעזרו לך לאתר מתכון טוב ללחם. כמה כללי אצבע, שיבטיחו שזה לא יהיה כשלון רק בגלל מתכון לא מוצלח.
יש המון דברים שאפשר ללמוד על לחם. אבל אם נקפיד על כמה כללי אצבע – גם הידיים שלך יפיקו לחמים מעולים ואפילו בלי ללמוד להיות שף גורמה. בבקשה:

  • המתכון יעשה שימוש במשקל כיחידת מידה, ולא בכוסות מידה. זה הדבר הראשון שמעיד על מקצועיותו של כותב המתכון. לחם מכינים עם משקל, נקודה.
  • לחם שיש בו שמן וביצים ייאפה בטמפרטורות נמוכות יחסית ללחם – חום בינוני (סביב 200 מעלות). לחם שאין בו ביצים או שמן ייאפה בטמפרטורות גבוהות (230-240 מעלות). אם המתכון מזכיר חום בינוני – זה כנראה לא מתכון טוב וכדאי לחפש מתכון אחר.
  • אם בלחם רשום אבקת אפיה -  זה לא בדיוק לחם. זה בהחלט יכול להיות טעים, אבל זה לא לחם. זו עוגה. גם אם זה מלוח.
  • חשוב שבמתכון יהיו הנחיות מפורטות. הרבה פעמים ישנם מתכונים שמנסים להדגים את הפשטות, ולכן נמנעים מהסברים מפורטים. טעות!! דווקא ההסברים המלאים אודות מרקם הבצק, משך הלישה, עיצוב הכיכר ומהלך האפיה – דווקא אלה יחסכו לך מפח נפש. עדיף הסבר מלא ומפורט, על פני תקציר. אלא אם יש לך נסיון. אבל אז המאמר הזה לא בשבילך J
  • משפרי אפיה וגלוטן: אני מאוד ממליצה לברוח ממתכונים שכוללים חומרים זרים כלשהם. אין בהם צורך ואין בהם שום תועלת תזונתית. ההיפך. אין שום צורך לכתת רגליים ולחפש חנויות מתמחות, חבל על הזמן ועל ההשקעה הכספית שלך.
  • כדאי לחפש תגובות אוהדות מהקהל על המתכון שמצאת, או על מתכונים אחרים של הכותב. אם מדובר בכותב מתכונים מנוסה עם קהל אוהדים שמיישם את המתכונים בהצלחה – הסיכוי הוא שגם עבורך תהיה הצלחה.

 לאפות לבד לחם זה לא כזה סיפור מסובך, וההנאה מהתוצאה – מובטחת בענק!

רק שיש כמה עקרונות שטוב לדעת כשניגשים לאפות לחם. מי שיתנסה באפיה כמה פעמים יראה מיד את השיפור במיומנויות. נכון שאולי הנסיון הראשון לא ייצא הכי מוצלח, אבל ברגע שלומדים את הענין – אפית לחם ביתי היא מקור להנאה רבה, אושר וגאווה. וכמובן – תזונה בריאה יותר.

אם החלטת לעשות את הנסיון ולהצליח לאפות לחם ביתי וטוב – אני רוצה לתת לך עוד טיפ אחד קטן אבל חשוב: כדאי לדבוק במתכון אחד, עד שהשליטה שלך בו תהיה רבה. שלושה - ארבעה נסיונות יעזרו לך לפתח גישה לבצק ולאפיה. אח"כ יהיה לך הרבה יותר פשוט להתנסות במתכונים אחרים שנמצאים סביבך, בספרים או ברשת.

וכן, אם שאלת את עצמך, ממש פה יש הפניה למתכון של לחם, שהוא גם מעולה, גם מכיל הסברים מפורטים, וגם סיפורי הצלחה של אופים אחרים, בדיוק כמוך!

הדרכה והמתכון ללחם מעולה (שגם יכול להפוך ללחמניות מפנקות שהילדים יטרפו...)  בקישור הבא. לאחר הרשמה קצרה, המתכון וגם ההדרכה המלאה יהיו בידיים שלך. יש ללחוץ כאן.

בהצלחה רבה!
מיכל.

מיכל אופה לחם: כך תכינו את הלחם הכי טעים, הכי בריא, הכי מענג במטבח שלכם!


מיכל אופה לחם: סדנאות חווייתיות לאפית לחם שאור ומאפים אחרים.


סדנאות פתוחות לקהל הרחב או סדנאות מוזמנות לאירועים וחברות.




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב