בס"ד
חלק 1
תזונה בעידן המודרני ? טוב או רע
כמובן זה תלוי .. בעיני המתבונן ובסיטואציה .
אני מאמין שהרוב יסכים לסברה כי אכילת משהו טרי הינה אופציה טובה יותר מכל אופציה אחרת .
בכל המובנים ואני מתכוון לבריאות .
בעבר לא היו מקררים ולכן היו אוכלים אוכל טבעי מהטבע ישר ללא אחסון ושימור { לא הכי מדויק היות ועשו שימור ע"י מלח ועישון אבל אז זה לא נחשב לטרי וגם החזיק לזמן מועט }
כוונתי לאכילה של פרות וירקות מגינה ,השדה ,כרם ומהפרדס והכי חשוב אכלו אותם בעונתם הנכונה והמתאימה .
אפילו בשר או מוצרים מהחי אכלו ללא שאות מיותרת ובפרק זמן קצר יחסית שכן הם תססו והרקיבו .
כיום יש לנו מקררים ובנוסף על היתרונות ברבים יש גם פן בעיתי { היתרון זה גם החיסרון }? כן כן מודרניזציה , היכולת לקירור נותנת לנו את האופציה לשמור על האוכל טרי ולאורך זמן אולם עכב כך אנו גם לא אוכלים מזון טרי עם כל הוויטמינים והמינרלים שלו .
אני אסביר : האדם לא השתנה הרבה פיזיולוגית אולם הקדמה נעה לא במהירות וכך גם התזונה הבריאה ? הרמב"ם אמר שיש לאכול פרות וירקות לפי העונה .
למשל : בקיץ חם וטמפ' בחוץ ובגוף עולה לכן יש צורך לקרר את הגוף ולכן ברא הקב"ה את פרות וירקות הקיץ ? אבטיח ,מלון , ענבים , שזיף , מנגו .. מלפפון עגבנייה ..שהם מקררים .
ואילו בחורף פרות וירקות מחממים : צנון , לפת , ויטמין C { לימון , תפוז , אשכולית } קיווי ..
אבל בעידן המודרני בו אנו חיים אנו כמעט ולא קוטפים אישית את הפרות וירקות שלנו אלא הולכים לשוק או לסופר ומזונות שונים מעונות שונות מתערבבים { מוקפאים ? לפעמים אנו אוכלים תפוח עץ משנה קודמת ? כמה מינרליים אתם חושבים שיש בתפוח כזה ? } ומשנים את פנימיות המערכות בגופנו והגישה הישנה של איכות וסולידריות חברתית התחלפה ביזמות כלכלית שהכסף הוא המניע ללא השלכות להשלכות הבריאותיות של כולנו .
להלן מס' דוגמאות :
• בעבר היו אוספים את הפרות והירקות כאשר היו בשלים ומוכנים , כיום הם נקטפים טרום הבשלה למחסנים ומקררים ועוברים תהליכי הבחלה { הבשלה מהירה בדרך לא טבעית }.
• מה שמושך זה הצבע ולא הטבע - לכן היום צובע ים את הפרות { תפוזים ..} כדי שימשכו את עין הלקוח ללא קשר לטעם ולחוסר הוויטמינים והמינרלים .
• הגידולים שבעבר היה מועט על דונם אדמה היום נעשה בכמות גדולה ורב פעמית על אותו שטח .
• על פי דרך ישראל ישנה שנת שמיטה { שנה מנוחה לאדמה פעם בשבע שנים } כיום עושים חטא על פשע ואפילו בשנת שמיטה מוכרים את הקרקע לגוי אשר ממשיך לעבוד עליה ולא נותן לה לאגור כוחות ומאגרי מינרלים מדללים .
• להלן דוגמא : עגבנייה הנקטפת לפני הבשלתה { ירוקה } ,עגבנייה ירוקה לא ראויה למאכל אפילו בעל חיים לא יגע בה . התהליך הינו שהעגבנייה נעשית אדומה ע"י השמש בעזרת הליקופן ואז מוציאה את הרעלים דרך השורש חזרה לאדמה ,לגידולים הבאים .ואילו כאשר היא נקטפת ירוקה ,הרעל נשאר בפנים , כן כן אצלך בגוף ? גם עם היא אדומה מהתהליך הכימי לרעל אין דרך לצאת .
יש להבין כי בעבר אנשים היו מתגאים ביבול שלהם המסחר היה פרי תמורת פרי או ירק תמורת ירק או מסחר בסחורות ואילו היום הכל כלכלי ויש לזה השלכות בריאותיות לכולנו .
המוטו שלי כמטפל רב תחומי הוא להיות שליח נאמן , הקב"ה מרפא { " כי אתה מרפא כל בשר ומפליא לעשות " } ואילו אני רק שליח .
אני מחויב לכל לקוחתי ולכל מי שדורש את שרותי בריאות מיטבית ? אני לא מתבייש זו פרנסה , אבל קודם כל שליחות .
לסיום אשתמש בשיר הידוע " את הגשם תן רק בעייתו ובאביב פזר לנו פרחים " כשם שאנו מבקשים שלא ישתנו לנו הזמנים , בואו ונשתדל לאכול מזון נכון בזמן הנכון .
בריאות טובה .
ניתן להתייעץ או להגיע לאבחון בקליניקה .
טיפול דרך הרפואה הטבעית והסינית .
שלכם בבריאות
שלמה גילברג
קליניקת מגע מרפא - מטפל רב תחומי
052-555-6960
שלמה גילברג - מטפל רב תחומי { מעסה רפואי - דיקור סיני - הרצאות יישומיות } 052-5556960 קליניקת " מגע מרפא " רח' לוחמי הגטו 36 פתח תקווה