יינות רמת הגולן שהראיון שהעניק ארנון הראל גרמו לי לפתוח את מקרר היין .
ויש מצב שאתם כן כן, עדיין היקב הטוב ביותר בישראל.
האמת יש המון בעלי תפקידים ועוסקים במלאכה של ייצור , שיווק ופיתוח היי ביקבי רמת הגולן. אבל כשאני פוגש את היקב בתערוכות ובכל מיני אירועים שהיקב עושה לטובת קידום היין בישראל אני מחפש רק איש אחד ומבחינתי כשהוא שם היינות כבר מחליקים טוב יותר.
ראובן רובין המדריך הראשי של יקבי רמת הגולן שאותו אני זוכר ממסעדת תפוח זהב המיתולוגית ומיועזר ובכלל ...הוא אומנם נולד בגרמניה לא רחוק מדיסלדורף אבל הוא תל אביבי בנשמה.
התשוקה שלו כשהוא מוזג יין לאורחים מדהימה בעניי ובתערוכת היין האחרונה בירושלים בין עשרות הבקבוקים של רמת הגולן הוא חייך לחיוך שלי וידע בדיוק איזה יין אני רוצה. מדהים כתמיד.
אז מקרר היין שלי נפתח השבוע ויינות רמת הגולן שיש בו נפתחו.
ירדן שרדונה 2010
סגנון עולם ישן .עץ כמובן חלקו חדש אפילו ( עדיין לא ירד האסימון שם שצריך גם וגם אבל זה יגיע )
טעמים טרופיים אופיניים לסגנון עם חמיצות טובה של ליים ואשכולית. יין עם טעמים לעיסים מאוד. טוב. טוב מאוד.
גמלא שרדונה 2012
גם פה יש איפיון טרופי אומנם קליל יותר וגם העץ פחות מורגש. יין מאוד רענן ומשמח.
גמלא ריזלינג 2012
מתקפת הריזלינג שאנו חווים בחודש האחרון בתל אביב קצת לא שפויה זה עדיין לא נקטר האלים גם אם הוא בא מגרמניה או אוסטריה. ריזלינג של גמלא מעניק פייט מעניין לגויים. מלון ירוק, אפרסק, פרי הדר בוסרי מעט מנטה בקצוות. מתיקות של יין חצי יבש שמשתלבת יפה עם החמיצות הנעימה שיש ביין.
ירדן סירה תל פארס 2008
די עם העץ בסירה די . עם פחות עץ היין היה עגול יותר, הפרי היה בא לידי ביטוי והריחות היו מתפרצים. רק אחרי שעתיים בכוס שנשכחה על השולחן הבנתי את הפוטנציאל שלו ויש . אבל לאוורר אותו המון.
ירדן סירה 2009
סירה קלאסי עם כל המאפיינים הטובים. פטל בשל, סלמי, עור בקצוות, עץ מעושן וטעמי פרי טובים. סירה מדהים.
ירדן מרלו כרם אודם 2008
גם היין הזה צריך עוד כמה שנים עד שיהיה אפשר ליהנות מעוצמות פרי המרלו, יין תוקפני עם המון תבלינים שפורצים החוצה, קרירות נעימה עם ספקטרום רחב של טעמי מרלו. עוד כמה שנים.
ירדן מלבק 2010
ריחות טובים של סיגליות, עור, מעט ציפורן בקצוות בפה טעמים נפלאים של שוקולד מריר ,וניל ופלפל שחור כמובן, מאוזן בצורה מדויקת. שאפו.
גמלא "השמורה" טמפרניו 2010
כיהה לזן הזה . המון דובדבנים ותבלינים. מעט קינמון מתפרץ ועושה נעים. יין בשל עם פרי טוב, עץ בקצוות וטאנינים רציניים , אפטר טייסט מענג.
שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן