דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


כמה אגוזי ברזיל ביום מותר לצרוך? 

מאת    [ 04/08/2013 ]

מילים במאמר: 353   [ נצפה 25362 פעמים ]

אגוז ברזיל הוא מזון מקבוצת הגרעינים והאגוזים. לכן, לפי ההמלצות של משרד הבריאות האמריקאי ממילא יש לצרוך מקבוצה זו במתינות.

עם זאת, יש לשים לב היטב לעובדה כי בעוד שגרעינים אחרים מסוימים מקבוצה זו- הכוונה בצריכה מתונה היא שיש לצרוך מעט בשל תכולת השומן הגבוהה, כאן יש לשים לב ביתר זהירות.

מדוע?

לשם ההסבר, יש ראשית להכיר מספר מונחים.

ה IOM* האמריקאי פירסם המלצות תזונתיות תחת 2 פרסומים:

1. טבלת RDA** -שהיא טבלת המלצות לצריכה יומית של ויטמינים ומינרלים. כלומר, מה הצריכה היומית המומלצת של מינרלים וויטמינים. הטבלה מחולקת לפי גיל ומין.

2. טבלת UL שבה קיימות רמות הגבול העליונות לצריכה יומית של ויטמינים ומינרלים. כלומר, צריכה יומית מעל רמות אלו של ויטמינים ומינרלים- מסוכנת ועלולה לגרום להרעלה ולתסמינים שונים.

אחד המינרלים המופיעים בטבלאות אלו הוא מינרל הקורט סלניום. מינרל קורט הוא מינרל שהגוף זקוק לו בכמויות קטנות. לפי הטבלאות- הצריכה היומית המומלצת לגברים ולנשים מגיל 14 ומעלה היא 55 מיקרוגרם וגבול הצריכה העליון הוא 400 מיקרוגרם (לילדים- הצריכה המומלצת והגבול העליון נמוכים יותר).

מה הקשר לאגוז ברזיל?

אגוז ברזיל עשיר בצורה יוצאת-דופן במינרל סלניום.

לפי טבלאות המזון הרשמיות שמפרסם משרד החקלאות האמריקאי (USDA), אגוז ברזיל אחד מכיל (בממוצע) 95.8 מיקרוגרם סלניום. כלומר, צריכה של אגוז ברזיל אחד ביום תספק לגוף 174% מהצריכה היומית המומלצת, ואילו צריכה של למעלה מ-4 אגוזי ברזיל ביום עלולה לגרום להרעלת סלניום (סלנוזה).

לפי פרסום של הNCBI (המרכז הלאומי למידע ביוטכנולוגי בארה"ב) תסמינים של הרעלת סלניום כוללים: נשירת שיער, עיוותים, אובדן ציפורניים, רמות סלניום גבוהות בדם, שלשול, עייפות, ריח דמוי-שום מהבל הפה ומהפרשות הגוף, עצבנות, נגעים בעור ועוד.

ומה לגבי אחסון?

היות ואגוזי ברזיל מכילים ויטמין E, רצוי שלא לשמור עליהם בהקפאה כי ויטמין זה נהרס בהקפאה.

ולכן, מומלץ לשמור אותם במקרר.

ולסיכום- אגוזי ברזיל- צריכה נבונה:

1. למי שאינו מקבל מספיק סלניום מהמזון- מומלץ לצרוך אגוז ברזיל ביום המכיל קרוב ל-200% מהצריכה היומית המומלצת (בממוצע). עם זאת, לא מומלץ לצרוך יותר מ-2 אגוזי ברזיל ביום בשל סכנה להרעלת סלניום.

2. מומלץ לשמור אגוזי ברזיל במקרר, אך לא בהקפאה שכן הם מכילים ויטמין E שנהרס בהקפאה.

3. מומלץ לצרוך אגוז ברזיל גולמי ולא קלוי היות וויטמין E נהרס גם בקלייה.

* institute of medicine.

** recommended dietary allowances.

שיר גז,
בעלת אתר healtip אתר טיפים בריאים ומידע תזונתי
http://healtip.com/




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב