דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


הסכם ממון- פנייה לעורכי דין 

מאת    [ 28/07/2013 ]

מילים במאמר: 402   [ נצפה 1330 פעמים ]

אני מבקש לפנות במאמר הזה לחברי, עורכי הדין הנכבדים, העוסקים כמוני בעריכת הסכם ממון לבני זוג מכל הסוגים, ידועים בציבור, נשואים, בני אותו המין, או לפני החתונה, אבל בעיקר לאחרונים.

בפנייה הישירה והגלויה הזו לחברי למקצוע, אין משום הטלת דופי או חשד כלשהו לביצוע עבודה לקויה, או רשלנית, או מגמתית. חלילה. כוונת המאמר היא להסב את תשומת לבם של חברי, לאחריות המוטלת עליהם, ובאיזו מידה הם נוקטים עמדה, "לוקחים צד", במסגרת הפגישה שבה מועלים כל הנושאים להכרעת בני הזוג.

 המאמר עוסק בשלב של עריכת הסכם ממון בין בני זוג, במפגש הראשון בדרך כלל. בהיות המאמר גלוי, גם הקוראים הנכבדים של המאמר הזה, יהיו ערים לנושאים שיועלו בו, ויתנהגו האחד עם השני, ועם עורך הדין, בהתאם.

הזוגות שיושבים אצלכם, אינם בקיאים בנושאים משפטיים. חלק גדול מהם הם זוגות צעירים, שעצם ישיבתם במשרדכם מלחיצה אותם. אתם אומרים להם כי תייצגו את האינטרסים של שניהם במידה שווה, והם מבינים שכל מה שתאמרו, כל עמדה שתעלו, שזה כביכול המצב הראוי להסדר בהסכם הממון עם בן או בת הזוג שלהם.

אתם מרגישים לפעמים שצד אחד חלש יותר. האחד דומיננטי וכוחני. האחר חלש יותר. אתם חייבים להרגיש את זה לעתים. כאשר זה קורה, האם אתם נשארים נייטרליים, ומאפשרים לצד הכוחני להשתלט על הדיון, וודאי על הצד השני, ולהכתיב את ההסדרים?

כעורכי דין המייצגים שני צדדים, אסור לכם לכאורה להתערב בנושאים המהותיים. כלומר, אם אחד הצדדים אומר לצד השני שהוא מעוניין להישאר הבעלים של כל הרכוש שיש לו כעת, מבלי שלבת הזוג יהיה כל חלק בזה, או שהוא מעוניין שכל חברה או עסק שיקים בעתיד יהיה שלו, מבלי שלבת הזוג שלו ( או לבן הזוג שלה ) יהיה כל חלק בזה בעתיד, מה אתם אומרים בדיון?

אתם שמים לב שבת הזוג מתקוממת לעמדה הזו של בן זוגה, אבל היא אינה מעיזה להתנגד לרעיונות שלו. האם תנקטו עמדה, ותאמרו לבן הזוג הזה שהגישה שלו איננה גישה "זוגית" כל כך. שישנן אופציות אחרות להפרדה רכושית, כגון האופציה של המדרג? או שמא תעדיפו לרשום את עמדתו, המוסכמת על ידה, מבלי להתערב?

אני קורא לכם להתערב. תמיד. בעדינות, באיפוק, בהומור, אבל להתערב. אולי זה לא עניינכם מה הזוג רוצה להחליט לגבי עתידו בעתיד ( לעת פרידה ), אבל ההחלטות של הזוג כעת, יכנסו לתוקף בעתיד הרחוק. בעוד הרבה שנים. ההסדרים של היום, יהיו תקפים להרבה שנים. האם להניח לחולשתו של אחד הצדדים, לתום לבו, לרצונו להתחתן או לא לאבד את בן זוגו, לעוור את עיניו, ולאטום את אזניו, מבלי שאתם תהיו לו לפה?




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב