ביקורת יין יינות ברקן: שלישיית אסמבלאז' 2010 אדום ו אסמבלאז' ריחן לבן 2012
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

ביקורת יין יינות ברקן: שלישיית אסמבלאז' 2010 אדום ו אסמבלאז' ריחן לבן 2012 

מאת    [ 08/07/2013 ]
מילים במאמר: 440   [ נצפה 3092 פעמים ]

 
 

ביקורת יין יינות ברקן:

שלישיית אסמבלאז' 2010 אדום ו אסמבלאז' ריחן לבן 2012

יינות אסמבלאז' הם יינות שברקן מייצר עבור מסעדות. בתפיסה שאוכל צריך יינות מסוימים על מנת להשלים את החוויה. כבר כתבתי רבות את דעתי בנושא בעיקר עם יינות רקאנטי .

היינות הללו אכן מעניקים פרי בשל, תיבול ארץ ישראלי מאוד רענן והם ללא ספק עם אוכל מסוים יעניקו חוויה טובה לסועד. המנות שהוגשו עם היינות  במסעדת דוד ויוסף החדשה היו מוקפדות ומושקעות אבל  לא קשורות לחלוטין ליינות . היין הלבן צריך בשר ולא דג אנמי. הצפית ממש זועק לבשר על הגריל, הריחן כמו שהוא צריך תבשיל טלה והאיתן יהיה במיטבו עם רוסטביף אנטרקוטי מתובל בהמון פלפל שחור וחרדל.

 

 

בלנד מענבי השרדונה 54%, הויונייה 32% והסוביניון בלאן

חצי שנה בחבית חדשה ( מלבד הסובניון בלאן )

בלנד מאוד מעניין מבחינת בחירת הענבים דבר אשר מעניק ליין המון פרי דחוס ומרקם חמאתי כבד. הסובניון בלאן שבו מציל את שני הענקים ומעניק חמיצות טובה ואיזון.היין לא מוכן לשתייה עדיין וצריך להיות מאוורר שעה שעתיים על מנת להיפתח. אף על פי שהיין לבן ויוצא לחנויות בתחילתו של הקיץ הישראלי היין לדעתי מתאים דווקא לשתייה חורפית ועם אוכל כבד.

השימוש בחביות חדשות מראה אולי על כיוון שרוצים להעניק ליין הלבן ( עוצמה,עומק,בשלות וכולי) ,

אולם  החשיבה צריכה להיות עד הסוף גם בהחלטה מתי להוציא את היין לשוק. יש לברקן מאות חביות בנות שנתיים שלוש שהיו מענקים ליין עץ קליל ולא משתלט.

בסך הכל יין מעניין שצריך המון זמן בכוס או בדקנטר, קירור טוב ואוכל כבד לידו.

70 ש"ח

 

צפית 2010: מרסלן, קלדוק, פינוטאז' וקריניאן

זה בלנד מאוד לא שיגרתי שהוא הקליל מבין השלישיה שהושקה. שנת 2010  הייתה שנה חמה ודי שיגעה את הייננים בבציר. הזנים הללו יודעים להתמודד היטב עם התקפות חום ולכן דווקא צפית הוא היחידי מבין אחיו שהפרי שבו מאוזן עם רמת חמיצות טובה, עפיצות קלילה . יין חמאתי מאוד ונעים לשתייה.

 

ריחן 2010: קברנה סוביניון, מרלו ושיראז.

באף היין צעיר ובועט אולם ההפתעה והתמיהה מגיעה בפה. היין על גבול הריבתיות עם ניחוחות של  חווה והמון ירוק בפה. המון שיזיפים בשלים מאוד , חסרה לי החמיצות השיראזית המתבקשת והשתלטות המרלו בעייתית. הקברנה מתחבא לו אי שם ומעצבן עם הירקרקות שהוא מעניק ליין.

 

 

איתן 2010 שיראז, מרלו וקברנה סוביניון.

שיראז במיטבו שהמרלו והקברנה רק השלימו אותו ולא הפריעו. המון שזיפים חמצמצים ומתיקות מעודנת. ירקרקות נעימה מאוד בפה. וזה היין שהכי מתאים לאוכל מבחינת מורכבות פרי ותבלינים טריים שיש בפה. יופי של יין

 

 

לסיכום:

אסמבלאז' 2010 הם יינות שצרכים זמן. גם בבקבוק וגם בכוס. שילובי הענבים בבלנדים השונים מעניין ומרתק .

שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב