טיפים לקניה חסכונית ובריאה בסופר
• מבנה הסופר בנוי כך, שהמוצרים הבסיסיים נמצאים סביב המעברים בסופר, וגם המבצעים. לכן מומלץ בקניה שוטפת, לא לסרוק את הסופר בכל המעברים, אלא להסתובב במרחב ההיקפי של הסופר, ולקחת דברים ממוקדים וספציפיים מהמעברים.
• לא מומלץ לרכוש מוצר שבסימון התזונתי שלו יש יותר מ-10 E עם מספר (חומרים משמרים וצבעי מאכל)
• ברב רשתות השיווק קיים "מותג הבית". מותגי הבית לרב זולים יותר ואיכותם אינה פחותה ממותג מוכר.
• אפשר לשטוף את המזון מקופסאות השימורים, לפני השימוש.
• בהשוואה בין מוצרים יש לשים לב לכמות המזון המצוין : ל-100 גרם או למנה, ולהשוות בין הכמויות הדומות.
• מקור הכולסטרול מהחי, ולכן במוצרים מן הצומח כגון שמנים מהצומח (שמן זית, קנולה) מיותר לציין "ללא כולסטרול", וזוהי הטעייה שיווקית שכדאי לשים לב אליה.
• First expired first out מוצרים בעלי תאריך תפוגה קרוב (התוקף עומד לפוג) ימוקמו בקדמת המדף, ואלו שתאריך התפוגה שלהם רחוק, ימוקמו פנימה. כלומר, כאשר בוחרים מוצרי חלב, סלטים שונים וכו', חשוב לבחון את תאריך התפוגה של המוצר, ועדיף לקחת מוצר שנמצא פנימה יותר במדף.
מעיין דיין
דברי טעם- חפשו אותי בפייסבוק
https://www.facebook.com/pages/%D7%93%D7%91%D7%A8%D7%99-%D7%98%D7%A2%D7%9D/128053063952497
דיין מעיין B.Sc מדעי התזונה "דברי טעם" בפייסבוק