בענייני החלב ורגישות לחלב
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

בענייני החלב ורגישות לחלב 

מאת    [ 28/05/2013 ]
מילים במאמר: 481   [ נצפה 2368 פעמים ]

 
 

חלב אכן לא בכל מצב, והפעם על רגישות לחלב (לא אלרגיה לחלב...) כל זאת מנקודת מבטה של נטורופתית מומחית העוסקת בתחומי נטורופתיה ורפואה טבעית משך שנים רבות... ומתמחה בניקוי רעלים מהגוף והנשמה וטיפול טבעי בבעיות עור
החלב נחשב בעיני רבים כמזון בריא וחשוב. הוא ידוע כמקור חשוב של חלבון, סידן, ויטמינים כגון ריבופלבין, ויטמין A וויטמין D ואפילו יוד.
מצד שני ברור כי קיימים מרכיבים אחרים במוצרי החלב שעלולים לגרום להשפעות שליליות. על כן מסקנת החוקרים כי נושא החלב עדיין בסימן שאלה ומורכב דיו וכנראה שונה מאדם לאדם.

אשר על כן ולמרות כל הקמפיינים בתקשורת למוצרי חלב מסתבר שהם לא יכולים להתאים לכל אחד.

ישראל נמצאת "במקום גבוה" מבחינת רמת צריכת החלב. בתרבויות אחרות חלב פרה איננו מהווה מאכל מסורתי ולכן תהליכי העיכול שלו שונים בתרבויות אתניות אלו. ברוב תרבויות המזרח הרחוק (בעיקר סין ותיילאנד) שם חלב הפרה ומוצריו אינם חלק מן התפריט היום-יומי ומצד שני שיעור אוסטאופורזיס (בריחת סידן) שם, נמוך בהרבה ממדינות מערביות כגון קנדה, ארה"ב ושבדיה שם צריכת חלב ומוצרין היא מן הגבוהות בעולם.


אחד הדברים הבעייתים והחשובים הוא הרגישות לחלב. הסיבה המרכזית בדרך כלל נובעת מחוסר סבילות ללקטוז (סוכר החלב), לרוב הוא אינו מתעכל אצל חלקנו. בחלק לא מבוטל מהאוכלוסייה סובל מחוסר אנזים הלקטאז המפרק דו סוכר זה (הלקטוז) לחד סוכרים ורק חד סוכר נספג מהמעי אל מחזור הדם. בקרב חסרי אנזים הלאקטאז, נותר סוכר החלב הלקטוז במעי ולא נספג במחזור הדם ועל כן התוצאה הינה חוסר סבילות ללקטוז המאופיינת בנפיחות בבטן וחוסר נוחות, גזים ושלשולים. בערך כ-10% מאוכלוסיית המבוגרים בעולם המערבי סובלים מתופעה זו ואילו בקרב אוכלוסיות אסיאתיות ואפריקאיות האחוז לרוב כפול.
פתרונות:
אחד הפתרונות של אנשים הסובלים מרגישות לחלב הוא להיעזר במוצרי חלב מותססים כגון יוגורט או אפילו גבינת קוטג'. במוצרים המותססים הללו, יש מעט לקטוז (סוכר החלב) כי פעולת התסיסה דומה לפעילות של אנזים הלקטאז אשר מפרק את סוכר החלב. גם גבינת עיזים ויוגורט עיזים הם מוצרים דלי לקטוז.
הרגישות פוחתת עם הזמן ככל שצורכים בהדרגה יותר מוצרי חלב.
תחליף לא רע לחלב בקר יכול להיות חלב אורז. אבל האמת צריך להתרגל אליו. ניתן למצוא אותו בבית טבע או להכינו לבד בבית. מכינים אותו מאורז מלא ומים איכותיים (מים מינרלים למשל). יש לו טעם מתקתק עדין. חלב זה נטול לקטוז לחלוטין ומעולה לרגישים למוצרי חלב פרה.
איך מכינים בבית חלב אורז? רכיבים להכנת כליטר חלב אורז:
4 כוסות מים חמים
1 כוס אורז מלא מבושל חם
1 כפית תמצית וניל

מניחים את כל החומרים בממחה (בלנדר) ומפעילים עד לקבלת תערובת אחידה. משהים במשך 30 דקות או יותר (אפשר להעמיד במקרר למשך הלילה) ואז יוצקים, בלי לערבב, לכלי אחר, כך שרוב המשקעים יישארו בכלי הראשון.
עדיף, לסנן דרך בד גבינה או חיתול בד או גאזה.

אם תרצו להנות ממאמרים נוספים התחום נטורופתיה ו- רפואה טבעית בקרו  באתר שלי ...

דר' מיכל לזרוביץ נטורופתית מומחית ברפואה טבעית וניקוי רעלים מהגוף והנשמה אתר : http://www.ginko-natural.com/

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב