דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


יקב טוליפ: ביקורת יין 

מאת    [ 19/05/2013 ]

מילים במאמר: 451   [ נצפה 4985 פעמים ]

יקב טוליפ:

היקב  מתהדר ביינן דוד בר אילן  שלדעתי לאט ובשקט מוביל את היקב לייצור  יינות עולם חדש. עדיין לא בבום ובבת אחת אבל הסימנים ברורים. אני אוהב. מאוד אוהב את הגישה.

 

אני אתחיל עם הפטיט וורדו 2009:

הזן שמשמש בדרך כלל  לתיבול זנים אחרים מוגש לנו במלוא עוצמתו.

צבע סגול כהה, טאנינים מוצקים ומרשימים ,ההבשלה של הפטיט וורדו מתבצעת באיחור ובציר 2009 העניק לפטיט של טוליפ  אחוזי אלכוהול טובים המון טעמי פרי בשל ועוצמת פרי מטורפת. זה ללא ספק פטיט וורדו עוצמתי. המון יין יש ביין הזה. יופי של יין.

לאכול עם סטייק מדיום רייר עם המון פלפל שחור . ( עדיין אין מחיר )

 

טוליפ ג'אסט מרלו 2012: הענבים מצובה.

היין רך ועגול מאחיו שנולד ב 2011., המון פרי המון בשלות  אח יחד עם זאת מעניק חמיצות טובה בפה שמאפשרת לטעמי העץ לבוא לידי ביטוי ולא רק באפטר טייסט. חמאה מומסת , טוסט וטבק רטוב. היין מרענן ונעים לשתיה.

יין קייצי . לצד בשרים קרים , קצת חרדל וחמוצים ואתם מסודרים . 72 ש"ח

 

טוליפ ג'אסט קברנה סוביניון : הענבים מכפר יובל.

צבע מרתק. בוהק ויפה. ריחות של פרי שחור לצד קמצוץ של עץ אלון ומעט ווניל. משחק יפה של חביות אמריקאיות וצרפתיות. היין כל הזמן מתפתח בכוס . בטעימה אחת הוא צעיר ובועט ובטעימה לאחר דקה הוא כבד  ומלא פרי. היין מתעתע בין צעירות לבגרות ( יין צעיר מאוד בוגר )

מתעתע כבר  אמרתי. אלגנטי וחצוף, יין שמעלה חיוך . תבשיל טוב של  טלה עם לחם שחור ליד. 72 ש"ח

 

 

טוליפ מוסטלי שיראז 2010: תוספת 15% קברנה סובניון.

יין מרשים בעוצמת הפרי שבו ועוצמת האלכוהול. יין גברי מאוד בעל  גוף מרשים. זה שיראז שנוטה לכיוון האוסטרלי שמשלב טעמים נקיים של פרי עם עוצמת חבית שבאה לידי ביטוי החל מהריח ועד האפטר טייסט שיש בו המון פירות יבשים ומעט ווניל.

זה היין שהכי  מתקרב לעולם החדש ולחובבי הסירה הקלאסי הצרפתי תהיה כאן הפתעה לחובבי השיראז האוסטרלי של העולם החדש מחכהללא ספק ערגה ונחת מהיין המרשים הזה.

רוסטביף מפולפל מאוד ורצוי מנתח האנטרקוט. 79 ש"ח

 

טוליפ, מוסטלי קברנה פרנק 2010: תוספת 15% מרלו.

בטעימה של הקברנה פרנק הזה מוצאים ,פלפל שחור, פירות יער, טבק, עור, עשבי תיבול  וסיגליות. בעצם כל מה שצריך להיות בקברנה פרנק בורדולוזי אנמי. חיפשתי את תרומת תוספת המרלו  שהגיע מצובה ואכן המתיקות והעדינות נמצאת וכאן לדעתי זו הבעיה . הקברנה פרנק הזה אם היה צריך תוספת של מרלו אז הוא  צריך את המרלו הצפוני המחוספס יותר בעל החמיצות הגבוהה והטאנינים החזקים. המרלו של צובה נעלם ולא מעניק לפרנק  להיות  מרשים עם  ירקרקות, אוכמניות, פטל שחור ובקצוות  זיתים ירוקים .

לסיכום: יין קליל , חביב שמתאים לאוכל קליל . 79 ש"ח

 

 

 

שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב