יקב ספרה: ביקורת יין
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

יקב ספרה: ביקורת יין 

מאת    [ 11/05/2013 ]
מילים במאמר: 484   [ נצפה 2880 פעמים ]

 
 

יקב ספרה: ביקורת יין

היינן דורון רב הון ( השכלה ייננית צרפתית ).

יקב חדש שמתמחה ביין לבן מבחינתי זו כמו מסעדת שף שמתמחה במספר מנות איכות משובחות שההקפדה עליהן מושלמת באופן אובססיבי. לא מסעדה שיש בה הכל  מכל , לא יקב שיש בו גם אדום גם לבן גם מבעבע גם קינוחה ובעצם היינן ידו בכל ויד כל בו ולפעמים ככה זה גם נטעם.

רבהון בעל האסכולה הייננית הצרפתית הלבנה מצהיר כי היקב  הולך להתמחות ביינות לבנים קדם לו יקב אסיף שמהר מאוד נעלם אולי מתוך הנסיון שבארץ הציבור עדיין לא רואה ביין הלבן יין שווה ערך ליין אדום. וצריך תזרים מזומנים ואורך רוח על מנת לחנך את הציבור ולהתמיד בחלום.

חוסר היינות הלבנים בארץ הוא ענק. פשוט אין יין לבן על המדפים ( תיקון אין מספיק יין טוב על המדפים) וכשיקב יוצא עם לבן משובח היין פשוט נעלם כלא היה. (קסטל, ברבדו, אמפורה, טוליפ צ'ילאג , סוסון ים ועוד ).בטעימה הפומבית שערך רב הון ליינות יקב ספרה היה אפשר לחוש את הנטייה והשקפת עולמו של היינן בייצור יין לבן. כאמור האסכולה הצרפתית מתחלקת לשניים בעיקר ביינות שבלי . האחד שימוש במכלי נירוסטה  שיאופיין  לרוב על ידי  חדות  וקריספיות והיין יותר בספקטרום  הלימוני והאסכולה  השנייה שכן דוגלת בשימוש בחבית עץ שאז נקבל  מרקם עגול יותר, עם גוף ונוכחות בולטים יותר של חמאתיות וארומות מתקתקות.

 רב הון  בחר באסכולה הראשונה והוא לא משתמש בעץ.

 

רשמי טעימה : יקב SPHERA: 

 

שרדונה 2012.

 13% אלכוהול. הענבים גדלו על אדמת, גיר, חרס ואבן גיר - האופייניות למולדתו של הזן בבורגון  שבצרפת. התססה במכלי נירוסטה ללא שימוש בעץ.

היין רענן חומצי ומאוזן . אשכולית, אגס בוסרי ותפוח ירוק. כל מה שצריך להיות  בשרדונה עם האיפיון  של נירוסטה ללא עץ. הגוף קל ודי קשה לארומות ולטעמים לפרוץ וכשזה כבר קורה הם נעלמים מהר מידי ונשארים עם יין די אנמי.

 

סובניון בלאן 2012

פה אנחנו נלקחים היישר לבורדו. סובניון קלאסי צרפתי . היין מאוד חד ומאוד מינרלי מה שמעיד על התססות בטמפרטורות גבוהות  על מנת לא לקבל את האופי הטרופי.

ניחוחות הדריים עם פרחוניות ועשבוניות מושלמת. בפה היין  פריך ובעל עושר של פרי טוב. אפטר טייסט  חלק ואלגנטי.

 

 

White Signature

פינו גרי, סמיון וריזלינג.. ( יושן בעץ )

פינו גרי או  באיטליקית  מוכר בשם "פינו גריג'ו", בשוויץ הוא מכונה Malvoisie, ובגרמניה שם נולד הזן  ב 1711 והתגלה על ידי  Johann Seger Ruland .

בישראל הוא זן לא מוכר ועד לרגע זה לא ידעתי שנטעו את הזן הזה בארץ.

ריחות עשירים ורעננים מאוד בוקעים מהכוס. הדרים פירות יבשים בעיקר האאננס והלדר. משמשים חמצמצים.העישון מורגש ומעט ארומה של סלמי מאזן מצוין את העסק.

בפה יש איזון טוב והיין עגול ואלגנטי. יופי של יין.

 

לסיכום:

יקב  SPHERA חרט על דיגלו עשיית יינות לבנים משובחים תוך דגש על התמקצעות בעניין. ימים יגידו אם רבהון  יוכרע על ידי הקברנה סובניון והמרלו.

השקה ראשונה של יינות מבטיחים.

 

שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב