לביבות בטטה של אורנה ואלה
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

לביבות בטטה של אורנה ואלה 

מאת    [ 24/03/2013 ]
מילים במאמר: 192   [ נצפה 9477 פעמים ]

 
 

כשפתחו את אורנה ואלה בשינקין, תל אביבים היו נוהרים למקום - רק בשביל לביבות הבטטה המפורסמות של המקום.

ברבות הימים - עזבתי את תל אביב, והטעם ללביבות הבטטה של אורנה ואלה נשאר בחיכי. "גם אני יכולה להכין כאלה" חשבתי לעצמי יום אחד.

חקרתי וחקרתי - עד שהגעתי לטעם הנכון, והרי הוא לפניכם.

חומרים    


    • 1.25 ק"ג בטטות (כ-3 בטטות גדולות או 5 בינוניות)
    • 1 כף רוטב סויה
    • 1/2 כפית מלח
    • 1/2 כפית סוכר (רק אם הבטטות לא מתוקות מספיק)
    • 1 כוס קמח
    • פלפל שחור
    • שמן זית לטיגון (אפשר להוסיף מעט חמאה בשביל הטעם)

אופן ההכנה    


    •     קולפים את הבטטות וחותכים לרבעים.
    • מאדים בסיר מכוסה עם מכס"מ וחצי של מים שהן רכות מאוד (30-40 דקות בערך).
    • מסננים היטב את הבטטות עד ליציאת כל הנוזלים ומצננים היטב (2-3 שעות סינון ועוד שעה קירור)
    • במיקסר - מועכים את הבטטות ומוסיפים את כל החומרים פרט לשמן או לחמאה.
    • מחממים שמן ו/או חמאה במחבת על להבה בינונית-נמוכה.
    • מורידים את התערובת לתוך המחבת בכף, ומשטחים את הלביבות
    • מטגנים כ- 5 דקות מכל צד, עד להשחמה.

להגשה: אפשר להכין תערובת של שמנת חמוצה עם עירית קצוצה, ולטבול תוך כדי אכילה.

מעדן!

נכתב על ידי מסעדת רג'ינהמסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב