על חלב וחלב פרה
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

על חלב וחלב פרה 

מאת    [ 30/11/2012 ]
מילים במאמר: 506   [ נצפה 2043 פעמים ]

 
 

חלב הינו כל מזונו של הילוד בחודשיים הראשונים של החיים. החלב מכיל את כל המרכיבים החיוניים להתפתחותו התקינה . 

חוזר בשלות  במערכת העיכול של התינוק כמו הפרשה המועטה של מיצי עיכול נועדה למנוע פגיעה במרכיבים חיוניים  הנמצאים בחלב האם ועל ידי כך לספוג בצורה מיטבית את כל מרכיבי חלב האם.

הטבע, בחוכמתו הרבה, דאג לכך שבחלב אם ישנם אנזימים המסייעים  לתינוק  בתהליך פירוק הסוכרים, החלבונים והשומנים

חלב אם  נוצר בבלוטות השד ממרכיבים הנמצאים בדמה  של האם, לכן איכותו של החלב קשורה קשר הדוק עם איכות התזונה של האם.

החלב הראוי ביותר לאדם, הוא חלב אם. חלב הבקר נועד לעגלים וחלב עיזים נועד לגדיים, עם זאת חלב עיזים הוא החלב הכי דומה בהרכבו  הכימי לחלב אם.

מוצרי חלב

מוצרי חלב רגישים מאוד להידבקות חיידקים ועלולים לגרום למחלות שונות. לכן חשוב להעביר את החלב תהליך פסטור.

 תהליך זה גורם להשמדת החיידקים. החלב מכיל 60% שומן רווי והשאר שומן בלתי רווי.

החלב מכיל את כל הוויטמינים המסיסים בשמן, ויטמיני B ומינרלים כגון אשלגן, נתרן, סידן, מגנזיום וזרחן.

בחלב ישנה כמות גדולה של סידן. הכמות הזו אינה זמינה לגופנו מפני שהיא לא נספגת. כדי שהגוף יוכל לספוג סידן חייב להיות יחס תקין בין הסידן לזרחן, כלומר: על כל מולקולה אחת של סידן, צריכות להיות 2 מולקולות של זרחן. בחלב שאנו צורכים קיימת כמות גדולה מ- 2 מולקולות של זרחן ולכן הסידן לא נספג.

רגישות לחלב נגרמת משתי סיבות עיקריות:

           
1) אי סבילות לסוכר החלב (לקטוז).       
2) אלרגיה לחלבוני החלב.

בעיה נוספת בצריכת מוצרי חלב היא תוספת ההורמונים שמקבלות הפרות כדי לייצר יותר חלב. לעומת זאת, חלב עיזים קל יותר לעיכול מחלב פרה, אך גם הוא בעייתי לאנשים הרגישים לחלבוני חלב.

מהי אלרגיה לחלב

אלרגיה לחלב היא תגובה של מערכת החיסון לחלבוני החלב הגורמת לשלשולים, כאבי בטן חזקים, קשיי נשימה, פריחות בעור ואפילו הלם פיזיולוגי, שעלול להסתיים במוות לאחר אכילת מוצרי חלב.   
אלרגיה זו מופיעה אצל כ 2%-5% מהילדים בשנות הינקות והילדות המוקדמות, אצל רובם היא תחלוף עד גיל 5. האבחון נעשה בבדיקת דם או בתבחין עורי.
הטיפול כולל הימנעות מחלב ומוצריו וממזונות המכילים חלבוני חלב פרה (קזאין)

 

מהי אי סבילות לחלב

רגישות לחלב או אי סבילות לחלב מתייחסת לחוסר יכולת של הגוף לעכל כמויות משמעותיות של סוכר החלב - הלקטוז. בעיה זו נובעת ממחסור באנזים לקטאז, הנוצר על ידי תאים בדופן המעי  הדק.           

אנזים זה קיים בכל התינוקות היונקים (לא קיימת אי סבילות ללקטוז בתינוקות קטנים אלא במצב קיצוני של שלשולים חריפים) וכמותו פוחתת באופן טבעי במידות שונות לאחר שנות החיים הראשונות. בשונה מאלרגיה לחלבון חלב, אי סבילות ללקטוז מתרחשת על פי רוב מגיל ההתבגרות ואילך.  

הרגישות ללקטוז מתבטאת בשלשולים, גזים, נפיחות וכאבי בטן לאחר אכילת חלב ומוצריו.

אנשים הסובלים מאי סבילות לחלב מונחים לשתות מנות של עד כוס אחת חלב, לצרוך מוצרי חלב יחד עם מזון אחר, להעדיף קוטג' או גבינות קשות המכילות פחות לקטוז ולאכול יוגורט ביו. אפשר ליטול את האנזים החסר בכמוסות לפני אכילת מוצרי חלב.

 

 

 

 

 

 

גבריאלה חבויניק - נטורופתית וחברה בלשכת הנטורופתים בישראל. מסייעת לביצוע שינוי בריאותי www.naturalka.co.il href="mailto:gabriela22@012.net.ilgabriela22@012.net.il">">gabriela22@012.net.il 052-3925938

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב