דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


עריקים בצהל - דעו מה שחשוב לדעת! 

מאת    [ 06/11/2012 ]

מילים במאמר: 502   [ נצפה 3860 פעמים ]

                                       עריקות בצה"ל של חיילים בשירות סדיר – דע מה שחשוב לדעת

הקדמה

מדי שנה, מטפלים המוסדות המשפטיים בצה"ל בעניינם של אלפי עריקים. הסיבות לביצוע עבירה זו, הינן שונות ומגוונות. חלק ניכר מהחיילים שבוחרים לבצע עבירה של היעדר מן השירות, עושים זאת מטעמים כלכליים, אחרים עושים זאת כתוצאה מיחסים עכורים עם מפקדיהם ויש גם כאלה שעושים זאת, כי הם רוצים לקחת הפוגה משירותם הצבאי. אז מהי בעצם העבירה הזו? מה צפוי לחייל שביצע אותה? ומה כדאי וחשוב לדעת בנוגע אליה.

 

עבירת העריקות והיעדרות מן השירות שלא ברשות

בהגה היום יומית של חיילים, עריקות היא למעשה היעדרות מן היחידה לתקופה ארוכה יחסית. היעדרות קצרה יותר של מספר ימים, נחשבת לנפקדות בלבד. מבחינה משפטית, היעדרות של החייל מיחידתו, נחשבת להיעדרות מן השירות שלא ברשות, לפי סעיף 94 לחוק השיפוט הצבאי(להלן: החש"צ), התשט"ו 1955. במקרים חריגים, שבהם חייל נעדר מיחידתו לתקופה ארוכה, או בנסיבות חמורות במיוחד, יתכן שייחשב גם כמי שביצע עבירה לפי סעיף 92 לחוק השיפוט הצבאי, היינו עבירה של עריקה שדינה עד 15 שנות מאסר.   

 

עבירה של היעדרות מן השירות – האם זו עבירה קלה?

עבירה של היעדרות מן השירות, אינה מן העבירות החמורות בספר החוקים, ואולם אין להקל בה ראש כלל וכלל. חייל שמורשע בעבירה של היעדרות מן השירות בבית דין צבאי, צפוי להיעצר, להישפט לעונש מאסר ממושך וכמובן שגם יוסף רישום פלילי כנגדו במחשבי משטרת ישראל, דבר אשר ימנע ממנו בעתיד להוציא תעודת יושר. במקרים חמורים, עונש המאסר יכול להגיע למספר חודשים בכלא ובמקרים החמורים ביותר, בהם נתקלים לאחרונה בבתי הדין הצבאיים, עונש המאסר יכול להגיע אף למספר שנות מאסר.             לא למותר לציין, כי החייל שביצע את העבירה של היעדרות מן השירות, יאלץ להשלים את תקופת השירות שהחסיר, בנוסף לתקופה שבה ישב בכלא שלא תימנה.

 

עבירה של היעדרות מן השירות – רודפת אחרייך גם לחיים האזרחיים

ההשלכה החמורה ביותר של הרשעה בבית דין, בביצוע עבירה של היעדרות מן השירות, הינה הרשעה בבית דין צבאי. הרשעה זו, גוררת עמה רישום פלילי כנגד החייל במחשבי משטרת ישראל. הרישום הפלילי, צפוי להפריע לחייל להתקבל לעבודה לאחר שחרורו, הן בעסקים פרטיים שבהם נדרשת תעודת יושר והן במוסדות ציבוריים, שבהם נדרש המועמד להצהיר על היותו חף מכל רישום פלילי. בנוסף, מזה מספר שנים, כמעט בכל המוסדות הציבוריים, מתבקשים מועמדים להצהיר על קיום הליכים משפטיים כנגדם בעבר. משכך, הרי שקיום הליך בבית דין צבאי, צפוי לחסל את סיכוייו של המועמד להגיע למשרה הנכספת.

 

היעדרות מן השירות – טיפול נכון מונע נזק לעתיד

נוכח ההשלכות המרחיקות לכת שיכולות להיות להרשעה בעבירה של עריקות על עתידו של החייל, יש לקבל ייעוץ משפטי נכון,, מעורך דין צבאי, אשר ימזער, אם לא ימנע לחלוטין, את ההשלכות החמורות שיש להרשעה בעבירה זו. טיפול משפטי נכון ומהיר, עשוי להשפיע באופן קריטי על עתידו של החייל הצעיר ולמנוע פגיעה אנושה בחייו האזרחיים שיבואו עם תום שירותו הצבאי.

 

לייעוץ משפטי מעורך דין צבאי הננכם מוזמנים להקליק:

www.court-martial.co.il

עו"ד שובל רם בוגר תארים ראשון ושני במשפטים מאוניברסיטת תל אביב, שירת בעברו בפרקליטות הצבאית בתפקידים של קצין מחקר והדרכה משפטיים, תובע צבאי בפרקליטות מבצעיים ולאחרונה כיהן כסגן פרקליט עריקים ומשתמטים(במיל'). מתמחה במגוון סוגיות הקשורות למשפט הצבאי וכן בדיני משפחה וירושה. לאתר:


www.court-martial.co.il       


   




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב