דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


ביקורת יינות בוטיק רגע לפני החגים : גלילאו,בזלת הגולן,וורטמן,הגבעה,שושנה, 

מאת    [ 01/10/2012 ]

מילים במאמר: 814   [ נצפה 2499 פעמים ]

ביקורת יינות בוטיק רגע לפני החגים 

מאת שף אלון גונן 

עודכן בתאריך: 15.9.2012

 

ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את מאות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו בקיבוץ אייל יקבי בוטיק קטנים לטעימה, וכמובן את הארועים ביקבים שריגים וצ'ילאג. אושר גדול מעניקה לנו התעשייה הזו.

 

 

יקב גלילאו - היינן גיל הרשקוביץ

יקב גלילאו שוכן בקיבוץ דן בצפון, וגיל מייצר יין להנאתו משנת 2004 ; סך הכל תפוקה שנתית של כ- 2500 בקבוקים משני סוגים: קברנה סוביניון ובלנד בורדולזי.

טעימת היין נערכה במתחם מסעדת הטרקלין של הסומלייה יוסי בן אודיס, שמקפיד להביא ללקוחותיו גם יינות של יקבי בוטיק קטנים ומרוחקים.

 

קברנה סוביניון 2009

צבע אדום ארגמני עם שוליים בוהקים, ריחות של פיטנגו וקצת ירקרקות בקצוות.

בטעימה הופתעתי מהחדות של היין, ומהנוכחות המסיבית בפה של פרי טרי ועוצמתי. הפה מתמלא טעמים של פרי אדום צעיר בועט, שאט אט נרגע בפה ומתמזג יפה עם החמיצות הנפלאה שמאפשרת לטעמי הפרי להישאר עוד ועוד. אפטר טייסט מאוד חמאתי ומאוד מענג.

זה קברנה מליגה אחרת עשוי נכון, עם משחק נכון של יינן שהעניק ליין גם חביות ישנות וגם חביות חדשות. סוף סוף קברנה שנעשה לא על פי הספר. יופי של יין.

 

 

ג'ופיטר 2010 - בלנד של קברנה סוביניון, מרלו, סירה, ופטי ורדו

הבלנד הקלאסי מבורדו קיבל טאצ' מעניין של ענבי הסירה שמעניקים חיזוק ותיבול מאוד מרגש (בורדו עם הרון).

ריחות של חווה וטעמים עוצמתיים של קברנה משובח ופטי ורדו הדואג לצבע העז של היין וארומטיות מעניינת. תוספת הסירה בבלנד הזה גאונית ומעניקה ליין בשרניות.

גם כאן היין מאוד מענג, ומעלה חיוך של אושר על הפנים. שאפו.

 

יקב גלילאו, קיבוץ דן, גיל הרשקוביץ 050-5353974, gali@kdan.co.il

 

 

יקב וורטמן - היינן חי וורטמן

לבן עמק שפיה 2011

בלנד של סוביניון בלאן 67%, סמיון 33%. 6 חודשים בחביות עץ אלון. אלכהול: 12.5%.

צבע היין צלול ובהיר עם גווני קש. ריחות מינוריים מאוד מעניינים של של פרי הדר.

יין מאוד קריספי ומאוד רענן, חומציות טובה וחדה. אפטר טייסט רך, שמאזן את היובש שמעניקים ענבי הסמיון שהוספו לסוביניון בלאן בדיוק במידה, על מנת לא להעיק עם מתיקותם. יין קייצי שיהיה טוב גם בעוד שנה שנתיים.

 

 

נתיב אופקים 2009

קריניאן 54%, מרלו 30%, קברנה סוביניון 13%. השאר קברנה פרנק ופטי ורדו. 14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. אלכוהול: 14.5%.

יין מאוד עוצמתי ובעל נוכחות מסיבית של צבע כהה, ריחות עמוקים של דובדבן בשל מעט ריבתי ופלפל שחור.

גם בטעימה היין ממשיך לשמור על קו נוקשה, וטעמי החבית מתמזגים בצורה מושלמת עם השוקולד והפלפל.

טעמי חווה מדי פעם מעניקים יחודיות ליין הזה . קצת עור קצת זיעה משתלבים טוב עם החמיצות ששומרת על פה יבש ונקי. יין קריר. אפטר טייסט ארוך ומענג.

 

יקב וורטמן, נתיב אופקים 23 חיפה, 054-7522221, info@vortmanwinery.com

 

 

יקב הגבעה - הייננים איתן לוין וגיל גוריון

עונות 2009

בלנד של שיראז, קברנה פרנק, קברנה סוביניון ופטיט סירה.

צבע סגול שחור מבריק, ריחות של תה ארל גריי עם מעט קינמון וציפורן בקצוות.

יין מאוד פירותי ומאוד עוצמתי. שזיפים ודובדנים טריים ומוצקים עם מעט ליקריץ באפטר טייסט.

היין בכלל מעניק ספקטרום של טעמי פרי שחור על גבול הריבתיות הטובה. הכל מאוזן בחומציות טובה. יין טוב.

 

יקב הגבעה, קיבוץ גבע, 054-6633660

 

 

יקב שושנה - הייננית שושנה ויזן-דנקנר

קברנה סוביניון 2007

30 חודשי חביות ישנות וחדשות.

יין עוצמתי בשל מאוד ודחוס מאוד. פרי פרי ועוד פרי מעניק היין הזה לטועם.

עושר טעמים נפלא של קברנה מובחר. גוף בינוני, עפיצות טובה ומאוד מורכבת. החמיצות מינורית וטוב שכך. העונג הוא בפרי המשובח שנסחט לבקבוק.

משחק החבית החדשה והישנה העניק אפטר טייסט עם טעמי טוסט קלוי, ומרירות שמאזנת את המתיקות . יופי של יין. וואו

 

יקב שושנה, עתלית, 052-2225324

 

 

יקב בזלת הגולן - היינן יואב לוי

קברנה סוביניון 2009

20 חודשי חבית 15.5% אלכוהול. יין שזכה בשתי מדליות זהב בתחרות טרה וינו.

יין בומבסטי. צבע אדום עמוק, ריחות של פירות יער בשלים אדומים מאוד, וריחות ריבת שזיפים.

העץ העניק ריחות טוסט קלוי מעט חרוך, שלא ברור אם זה קפה קלוי או חריכת עץ מעיקה.

טעמים דחוסים של פירות בשלים מאוד מאוד. ריבתיות רבה, וכל הזמן האלכוהול תוקף ולא משחרר את הפה באמת כדי לטעום את מורכבות הפרי.

לעשות יין בומבסטי שיש בו הרבה מכל דבר, זו הדרך הנכונה לזכות במדליה ואפילו שתיים. ככה מרשימים שופטים, אבל לטועם הממוצע היין הזה רחוק מלהיות נגיש. קשה מאוד ליהנות מהיין. הכל בומבסטי, הכל דחוס, שום דבר לא משתחרר בזמן.

הרבה עץ, הרבה ריבתיות, שהאלכוהול שולט בהם ביד רמה.

 

יקב בזלת הגולן, קדמת צבי רמת הגולן, 04-6965010, 050-8485010

bazelet@netvision.net.il

 

 

שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב