דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


ביקורת יין: טפרברג, פסגות, כרמל, גבעות, רוטה, ציון 

מאת    [ 12/08/2012 ]

מילים במאמר: 993   [ נצפה 2658 פעמים ]

ביקורת יין: טפרברג, פסגות, כרמל, גבעות, רוטה, ציון 

 

 

עודכן בתאריך: 10.8.2012

 

 

חודש אוגוסט והיקבים עסוקים בבציר מטורף כדי לבצור בזמן את הענבים. קודם הלבנים, אחר כך יבואו האדומים. על המדפים אפשר למצוא את היינות מבצירי 2011 ו- 2010. אצל יקב טפרברג, פסגות, כרמל, גבעות, ציון ויקב רוטה אפשר למצוא יינות מבצירי 2008 (שנת השמיטה) ו- 2009.

לחלק מהיקבים היו אלה בצירים טובים מאוד, ולחלקם, או יותר נכון לאלו שנרדמו על ההגה של מכונת הבציר, היו אלה שנים קצת בעייתיות, בגלל הבשלות מוקדמות ומכות חום מוזרות.

 

 

יקב טפרברג ויונייה טרה 2011

הענבים נבצרו בהרי יהודה, בציר מכני. חצי מכמות בציר הוויוניה נכנס לחביות עץ והחצי השני לבמיכל נירוסטה. 12.5% אלכוהול. ארומות טרופיות עדינות. איזון טוב של עץ ופרי. היין משחרר כל הזמן טעמי פרי בשל, יחד עם חמיצות עדינה שמאפשרת ללוגם ליהנות מספקטרום טעמים נפלא.

רוסטביף עסיסי או מנת פירות ים בשמנת ורוקפור, ואתם מסודרים.

המחיר 51 ש"ח

 

 

יקב טפרברג טרה מלבק 2010

הזן הבורדולזי שמצליח הכי טוב בארגנטינה, נוחל גם הצלחה בישראל.

עוד זכורה לי הטעימה מ- 2009 וההפתעה הגדולה שכולנו חווינו.

מלבק 2010 הוא יין בעל צבע ארגמני עוצמתי, 12 חודשים בחביות חדשות העניקו גוף טוב וחסון, לצד אלכוהול שפוי ונכון של 13.5%.

מלבק הוא זן שהריח בו הוא העיקר. אין ספור ריחות יש בענב הזה שממוצים עד תום. עשבי תיבול טריים שרק נקטפו, מעט פירות יער, מעט שזיף בשל, אספרסו ומעט טבק.

הטעם גם הוא ייחודי לזן הזה, וזו חגיגה לחובבי היין השונה. עוצמת פרי לצד חמאתיות בבליעה, עם אפטר טייסט שמבקש אוכל.

לצד היין מומלץ סטייק אנטרקוט עסיסי ושומני. לא יותר לא פחות.

המחיר 70 ש"ח

 

 

יקב פסגות קברנה פרנק 2010

13 חודשי חבית, 14.3 אלכוהול.

זן ענבים שבדרך כלל מהווה תוספת לבלנד בורדו קלאסי, מוצא אט אט את מקומו כענב סוליסט מעניין.

מה שצריך למצוא בקברנה פרנק טוב זה פלפל שחור, מעט פירות יער, פרחי סיגליות ובקצוות טבק.

בקברנה פרנק 2010 של פסגות יש המון שזיפים מוצקים, מרווה ודובדבנים בשלים, היין מאוד מינרלי ומאוד נעים לשתייה. בקצוות אני כן מוצא טבק נפלא עם מעט אקליפטוס.

היין מאוד הזכיר לי את קברנה פרנק 2008 שהיה מדהים בעיניי. היין מוכן לשתייה כבר עתה, אך לדעתי ימשיך להשתבח ולרתק בעוד שנתיים ואפילו יותר.

דגי טונה טריים צרובים, מעט סשימי, קונפי אווז והכל טוב.

המחיר 90 ש"ח

 

 

יקבי כרמל ריזלינג כרם קאיומי 2011

עשוי מענבי יוהנסבורג ריזלינג שהותססו עד לדרגת החצי יבש. צבע היין בהיר נוטה לירקרקות עם ריחות עדינים של ליים, חבוש ותפוח גרנד סמית.

היין מאוד ארומטי, ומה שמפתיע הוא טעמו העדין והנקי. מעט אשכולית, אפרסקים לבנים, ובאפטר טייס עולה הפלפל הלבן.

מי שמכיר את הריזלינג מהריין ולא מאלזס, יידע לזהות את ניחוחות הדי הדלק בקצוות, שעולים מדי פעם והופכים את היין הזה למרתק. שתו עם כבד אווז על כל צורותיו. על הגריל, על המחבת, כפטה עם המון שומן מעל.

המחיר 71 ש"ח

 

 

יקב גבעות גופנה גוורצטרמינר 2011

מהיין הזה יוצרו 650 בקבוקים בלבד. לא ברור לי לחלוטין למה.

הרי לא באמת עבדתם קשה על היין הזה. הכרמים נמצאים בשומרון בגובה רב. מקבלים מנות קור טובות, מים לא חסרים, שמש מצוינת ורוחות קרירות, אז לא עשיתם הרבה בכרם.

הבציר היה ידני ומהיר מאוד, סחיטה והתססה במיכלי נירוסטה, בלי חבית ובלי קשקושים מיותרים.

ומה יצא? יין נפלא עם המון אגסים ירוקים לצד מלון כתום, מעט נענע בקצוות. המון טעמי גוורצ מאוזנים להפליא במתיקות ובחמיצות. היין יבש, וזה מה שעושה אותו למיוחד מאוד.

עצלנים שם בגבעות; מה הבעיה לעשות כפול או יותר?

שתו אותו עם סלמון ורדרד ועסיסי, או שוקרוט עם נקניקיות שמנמנות.

המחיר 89 ש"ח

 

 

יקב גבעות גופנה שרדונה קברנה סוביניון 2011

יין שהופק מ- 80% ענבי שרדונה ו - 20% ענבי קברנה סוביניון.

ענבי השרדונה הלבנים קיבלו תוספת של 20% ענבי קברנה סוביניון , שנסחטו בעדינות מירבית על מנת לא לגרום לקליפה לשחרר פיגמנטים.

שילוב מאוד מעניין ומרתק של שני זני ענבים סוליסטים לכאורה. חשיבה של עולם חדש, אולם בטעם יש לנו עולם ישן קלאסי עם טעמי שרדונה מורכב.

13% אלכוהול, 6 חודשי חבית חדשה שבה גם התבצעה התסיסה. התקבל ין ארומטי עם טעמי עץ ונילי נפלא, חמיצות מאוזנת לצד פרי מוצק. מעט מרירות בבליעה, שמאפשרת לעוד טעמים לבוא לידי ביטוי. זה אחד השרדונה המיוחדים שיש על המדפים.

שתו עם גבינות בשלות, עופות מתובלים בגריל, או נתח סינטה על הגריל.

המחיר 109 ש"ח

 

 

יקב רוטה יעל 2009

50% קברנה סוביניון 50% מרלו מהנגב. 8 חודשי חבית עץ אלון, 13% אלכוהול.

צבע אדום ארגמני עם שוליים מעט חומים, באף היין לא מעניק תחושה נעימה, אלא יותר של אלכוהול.

בטעימה: יין ללא ספק שונה עם טעמים שלא אופייניים למרלו או לקברנה. יש תחושה של חוסר איזון בין חמיצות לבשלות הפרי וחבית שאיכשהו משתלטת ומעניקה מרירות ואפטר טייסט לא נעים.

 

 

יקב רוטה עדי 2008

עשוי מענבי קברנה סוביניון אורגניים מהיקב. 13 חודשי חבית צרפתית, 13.5% אלכוהול.

צבע היין אדום ארגמני. הארומות של שוקולד מריר ותמצית אספרסו, וגם פה יש ריחות לא מוכרים, ולצערי גם לא נעימים במיוחד.

היין מתפתח יפה בפה מבחינת הטעם, אך נעלם בבליעה ולא משאיר טעם שיורי או אפטר טייסט כלשהו.

 

יקב ציון מוסקט המבורג 2010 דולב

11.5% אלכוהול. צבע היין נוטה לרוזה. ריחות של פירות טרופיים ופרחי שדה,

היין מאוד פירותי ומאוד קריספי, קליל ונחמד. יין לפירות או לשוקולד.

המחיר 24 ש"ח

 

 

יקב ציון אמרלד ריזלינג 2011 דולב

צבע היין קש מעט ירקרק. ריחות של פרי הדר וגרדת תפוז.

טעם היין מתוק, ויש תחושה של יין מוסקט קינוח בפה. אפטר טייסט מעט צורב.

יין מבולבל ומבלבל. לא הייתי מגיש אותו עם אוכל כלשהו, ובעצם לא הייתי מגיש אותו בכלל.

המחיר 23 ש"ח

 

שף אלון גונן
מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב