דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


שש טכניקות פשוטות לאכילה מודעת 

מאת    [ 31/07/2012 ]

מילים במאמר: 493   [ נצפה 1951 פעמים ]

היום זה לא סוד עבור אף אחד שהרזיה ושיפור המצב הבריאותי זו לא דיאטה קצרת מועד,
אלא שינוי אמיתי באורח חיים ובהתנהגות האכילה בפרט. מה שאמור לנהל אותנו
בעניין של לאכול או לא לאכול, זו תחושת רעב ושובע, אותה תחושה, שלהרבה מאיתנו אבדה
במשך שנים של אכילה "על הדרך", "תוך כדי" ו"כלאחר יד".

על מנת להחזיר לעצמנו את היכולת להבחין בין רעב ושובע, נצטרך ללמוד מחדש להקשיב לסימנים,
שהגוף שלנו נותן. הדרך היעילה ביותר לשפר את התקשורת עם הגוף, על מנת להחזיר את התחושות רעב ושובע
היא אכילה מודעת.

בשנים האחרונות נושא של אכילה מודעת תופס יותר ויותר תשומת לב של החוקרים.
לאט- לאט מגלים שאחת הבעיות העיקריות שלנו, בנוסף לאוכל המעובד, האכילה המהירה
וחוסר התייחסות לסימנים של הגוף שלנו, זה, שחמש דקות אחרי האוכל, אנחנו כבר לא זוכרים מה אכלנו בארוחה,
מה שבהחלט משפיע על מנגנוני רעב ושובע שלנו.  אם הראש "לא השתתף" במהלך האכילה,
כי "היה עסוק" בעניינים אחרים (צפייה בטלויזיה, קריאת עיתון, עבודה, מחשב וכד') ,
מהר מאוד נרגיש רעבים שוב.

העיקרון הבסיסי של אכילה מודעת הוא להשתמש בחמשת החושים (ראייה, שמיעה, תחושה, טעם וריח) בזמן האכילה.
אכילה מודעת הינה אכילה, שמכבדת את הגוף ובכך גורמת לו לעכל טוב יותר את המזון,
יחד עם תחושה גופנית והרגשה כללית טובה יותר.

להלן מספר דרכים להפוך את האכילה למודעת יותר ובכך לעשות עוד צעד לעבר גוף רזה יותר,
בריא יותר והרגשה טובה יותר.

  • פנו לפחות 10 דקות לאכילה  - זה בוודאות לא פשוט,בהתחלה, כי דורש השקעת זמן, יחד עם זאת, זה משתלם כי
    נותן לאוכל את המקום ואת הזמן שלו ומהר מאוד אפשר יהיה לראות ולהרגיש, כמה זה משתלם.
  • שבו ליד השולחן, כבו את הטלוויזיה או המחשב. ניתן בשלבים הראשוניים לשים מוזיקה נעימה/אהובה עליך,
    על מנת להגיע לאכילה מודעת בשלבים ולא ליצור מהפכות.
  • שימו את האוכל בצלחת יפה למראה או לפחות בצורה אסטטית מולכם ופשוט התבוננו על הארוחה,
    שאתם עומדים לאכול
  • קחו נשימה עמוקה לפני האכילה וגם נסו להריח את האוכל. רצוי לחזור על הנשימות מספר פעמים
    ויש כמה יתרונות בכך. קודם כל, הנשימה מרגיעה וזה מאפשר אכילה איטית יותר. בנוסף,
    נשימות מאפשרות לך להריח את האוכל ובכך להפעיל את חוש הריח. ככל אנחנו מפעילים יותר חושים
    בזמן האכילה, כך נהיה שבעים יותר לאורך זמן וגם עיכול המזון יהיה אפקטיבי יותר.
  • בזמן האכילה חושו את המרקם ואת הטעם של המזון שאתם אוכלים. אכילה איטית ולעיסה טובה,
    תורמת להפעלה טובה של חוש הטעם וחוש התחישה.
  • אפשרו לעצמכם לסיים את הארוחה כאשר הינכם רעבים במקצת. זכרו שתחושת השובע מגיעה רק אחרי 20 דקות
    מתחילת האכילה.

אם תשאלו, "האם יורדים מזה במשקל"? התשובה תהיה "כן!". רק שירידה במשקל היא בונוס, היא מתנה,
כאשר המטרה האמיתית של טכניקת האכילה המודעת היא, לעורר את ההקשבה לגוף, לסימנים שהוא נותן,
אותה הכרות מחודשת עם תחושות רעב ושובע, מלאות וריקנות, שתביא אותנו לתחושה גופנית ומצב רוח טוב יותר,
שכל זה – בריאות ואיכות חיים!

רעיה ויינשטיין, דיאטנית קלינית RD ומדריכת כושר מוסמכת.  רוצה להכיר את הדרכים הנסתרות של המיינד והגוף שלנו וכיצד הן יכולות לסייע בהרזיה ושיפור מצב בריאותי? בקרו באתר, צרו קשר וגלו בעצמכם!!!!! www.mindeat.co.il "גוף בריא והרגשה טובה - זו לא רק מטרה, זו דרך חיים!"




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב