דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


נוהל קניין רוחני ואבטחת מידע טכנולוגי 

מאת    [ 23/07/2012 ]

מילים במאמר: 363   [ נצפה 1792 פעמים ]

יש לכם שיטות עבודה, רשימת לקוחות, מידע רגיש או קניין רוחני אשר מתחריכם היו שמחים לשים עליו יד? אתם עוזרים להם בכך! הכיצד? 

לשמירת מידע בסוד יש כללים, ובלשון החוק - תנאים, שהעיקרי בהם הינו לנקוט באמצעים סבירים לשמור על המידע בסודיות: "סוד מסחרי", "סוד" - מידע עסקי, מכל סוג, שאינו נחלת הרבים ושאינו ניתן לגילוי כדין בנקל על ידי אחרים, אשר סודיותו מקנה לבעליו יתרון עסקי על פני מתחריו, ובלבד שבעליו נוקט אמצעים סבירים לשמור על סודיותו" (סעיף 5 לחוק עוולות מסחריות, התשנ"ט-1999);

מידע סודי מתייחס כמובן גם לקניין רוחני שחובה לשמור אותו בסוד כמו פיתוח של מוצרים שעתידים להיות מוגנים באמצעות פטנט או מדגם ושחשיפתם תימנע את האפשרות לרשום אותם. האתגר לאבטח מידע סודי גובר ככל שהמידע מבודר יותר - בין עובדים, בין אתרים שונים, בין חברות קשורות, או על ענן.

הקושי נובע גם מהצורך לשלוט בדרכי העברת המידע ללקוחות, לספקים, או בין העובדים לבין עצמם. אם התנאים לשמירת המידע בסודיות לא נשמרו על ידכם בקפדנות עקב היעדר מידור, חסר בהטמעת טכנולוגיה למניעת רוגלות (תוכנות ריגול), העדר תניות מספקות לשמירת סודיות בהסכמים עם עובדים/ספקים/לקוחות, או בנשיאת מסמכים באופן לא מאובטח, כגון על דיסק-און קי ללא סיסמה, איבדתם את הזכות על המידע כסודי, ויתכן שגם איבדתם את האפשרות לרשום קניין רוחני כפטנטים או מדגמים על רעיונות למוצרים.

כעת מתחריכם רשאים לעשות במידע ובקניין רוחני זה שימוש חופשי. ואתם? איבדתם את היתרון היחסי בשוק שלכם. עכשיו אפשר להתחיל לחפש עבודה במקום אחר...

מה הפתרון? נוהל אבטחת מידע וקניין רוחני שיפורסם כתקנון IP-IT של החברה. התקנון יובא לידיעת העובדים והמנהלים, ויצורף כנספח להסכם העבודה שלהם. כדי ליצור נוהל כזה יש לעשות סקר חקרני בחברה כדי לברר מה הוא המידע הסודי שלה, מקומות אחסנתו, למי הוא חשוף וכיצד, כיצד הוא מועבר לצדדים שלישיים כגון ספקים ולקוחות, מה הם נכסי הקניין הרוחני שיש או יכולים להיות לחברה בעתיד, כיצד הם מוצפים מ"רצפת הייצור" להנהלה, מה הם התמריצים לכך, כיצד להיערך לשמירת או רישום זכויות אלו, וכיצד תיערך החברה למנף אותם כנגד מתחריה.

לסיכום, היעדר מדיניות ברורה על הדרך לנהוג במידע ובקניין הרוחני הקיים והעתידי בחברה גורם לה נזק ואבדן פוטנציאל שוק.

תקנון קניין רוחני ואבטחת מידע ישמש כאמצעי ראשון במעלה לחינוך, בקרה, ניטור, אבטחה, ומינוף יתרונות המידע, הקניין הרוחני וההון האנושי של החברה.

בהצלחה!

משרד עורכי דין יריב קדם הינו משרד עורכי דין מסחרי תל אביבי המתמקד במשפט טכנולוגי ובקניין רוחני. המשרד מייצג ומלווה חברות תעשייה וטכנולוגיה, חברות הייטק, סטרטאפים ובעלי רעיונות לאמצאות ואפליקציות, בכל שלבי והיבטי פעילותם בארץ ובעולם, לרבות בתחומי הקניין הרוחני (זכויות יוצרים, פטנטים, מדגמים, סימני מסחר), משפט מסחרי ובינלאומי, חוזים טכנולוגיים ותביעות טכנולוגיות.




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב