דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


דרך חדשנית לטיפול ב- GBM, סרטן מוח עמיד לתרופות 

מאת    [ 12/06/2012 ]

מילים במאמר: 354   [ נצפה 3941 פעמים ]

דרך חדשנית לטיפול ב- GBM, סרטן מוח עמיד לתרופות:

זן נוסף שלסרטן מוח הוא סרטן מסוג  מסוג Multiforme Glioblastoma) GBM) הוא אחד הצורות הקשות וחשוכות המרפא שמוכרים כיום ברפואה המודרנית המתקדמת בתחום הסרטן והטיפול בו. הסיבה שהוא חשוך מרפא נעוצה בכך שה- GBM עמיד מאד לטיפולים כימותרפיים ושאר הטיפולים הקונבציונליים הקיים היום ברפואה המודרנית. שיעורי ההישרדות של חולים בגליובלסטומה מסוג זה נמוך מאד וטווח ההישרדות נמתח בממוצע רק ל-15 חודשים בלבד לאחר האבחון, זאת למרות כל הטיפולים האפשריים המוכרים היום בתחום הניתנים לפציינט כולל ניתוחים, הקרנות אגרסיביות וכימותרפיה.

מחקר חדש מתבצע באוניברסיטת ויסקונסין שבמדיסון במעבדתו של ד"ר ג'ון קואו (פרופסור אסיסטנט לכירורגיה נוירולוגית ואונקולוגיה באוניברסיטת וושינגטון, בית הספר לרפואה ובריאות הציבור). המחקר מדווח על הצלחה של טיפול משולב אשר עושה נוק-אאוט למערכת העברת מידע (סיגנלינג) של קולטנים ממשפחת EGFR (Epidermal growth factor receptor) בתאי סרטן המוח.

מחקרים מוקדמים יותר של ד"ר קאו הראו כי תאי גזע של סרטן הגליובלסטומה (GBM) מצליחים לחמוק מטיפולים קיימים ולהתמיין באופן מהיר שוב עד חזרתו של הסרטן ואז לשוב ולפגוע ברקמות. לפני מספר שנים, הציע מחקר על תרופות המהונדסות כנגד קולטני ה-EGRF וזאת בהתבסס על הידיעה כי תאי סרטן מוח רבים נושאים מוטציות ברצפטורים אלו, איתות אבנורמלי של רצפטורים אלו מדרבנת את צמיחת תאי הסרטן. כלומר 2 יתרונות לטיפול החדש: ראשית, משפחת רצפטורי ה-EGFR מהווים מטרה מצוינת על מנת להרוג תאים סרטניים, ושנית היות ותאי הסרטן נבדלים במוטציות ברצפטורים אלו משאר התאים הבריאים ניתן לחסל אך ורק אותם בלי לפגוע בתאים הבריאים של המוח. אמנם במחקרים הקליניים Cetuximab (נוגדנים מונוקלונלים מכווני הרצפטור המדובר) היה יעיל בחולים עם סרטן ריאות, המעי הדק,סרטן הלבלב וצוואר וראש, התרופה נכשלה בטיפול ב-GBM. עקב הכישלון מחקרים הראו כי תאי הגזע הסרטניים מצליחים לעקוף את חסימת הרצפטורים על ידי הפעלת רצפטורים אחרים מאותה משפחה ולהמשיך ולשגשג.

החדשות הטובות עבור חולי סרטן מסוג GBM הגיעו לאחר גילוי מידע זה, וכבר כיום משרד הבריאות האמריקאי אישר תרופה כימותרפית אשר פוגעת בפעילות של כל הקולטנים ממשפחת ה-EGFR ושמו Lapatinib. היות ותרופה זו ממוקדת ישירות לתאי סרטן, היא גורמת רק לתופעות לוואי מינימליות אצל המטופלים. ד"ר קאו סיכם ואמר כי תוצאות של מחקרים קליניים עם תרופה חדשה זו כבר בדרך וכן אסטרטגיות טיפול חדשות - יש תקווה לחולי GBM!




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב