שום על שום מה ?
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

שום על שום מה ? 

מאת    [ 09/06/2012 ]
מילים במאמר: 453   [ נצפה 1896 פעמים ]

 
 

שום על שום מה ?

 

השום נחשב לאחד מהירקות החשובים ביותר לריפוי   טבעי וידוע בפעילות התרפאותי שלו בדומה לפעילות אנטיביוטית.

בשנים האחרונות מעודדים שימוש בשום למניעת   מחלות מגוונות.

 השימוש בשום בימי קדם:

המקור שלו הוא מרכז אסיה, אבל גם הסינים   והיוונים השתמשו בשום. במצרים, העבדים אכלו שום בזמן שנבנו הפירמידות מכיוון שהם   האמינו ששום מספק להם אנרגיה.

ביוון וברומא נחשב השום אפרודיזיאק רב עוצמה.

בימי הביניים השום שימש כדי לגרש מכשפות,   ערפדים ורוחות רעות. במהלך מלחמת העולם השנייה הוא הופץ בקרב החיילים כתרופה נגד   פצעים חיצוניים.

מערכת העיכול;

השום משמש כדי לסלק טפילים במעיים, במקרים אלה מיץ השום הוא אחד האמצעים הטובים   ביותר .
  כמו כן, השום מועיל למצבים של דלקות מעיים שונות. 

מערכת הנשימה:

השום מחזק את מערכת החיסון, לכן הוא יעיל   למצבים של שיעול (מכייח), שפעת, ודלקת ריאות. 

מערכת השלד:

השום מסייע לאלו הסובלים מעודף של חומצות שתן   ולכן מועיל במצבים של דלקות פרקים. 

לב וכלי דם:

השום מרחיב עורקים ולכן מונע לחץ דם גבוה. מועיל   במצבים של טרשת עורקים.

השום מטהר דם ולכן מחזק את פעילות הלב ותומך   בהורדת כולסטרול LDL. 

מערכת השתן:

שום ממריץ ומשתן. יעיל נגד אבנים בכליות.  

באופן כללי, השום מסייע לסלק את הפסולת הישנה   אשר נותרה בגוף.

הוא מכיל כמות גבוהה של זרחן וגופרית, לכן   בולטת יכולת ההרגעה של מערכת העצבים.
  
מומלץ לאכול אותו חי, כאשר מבשלים אותו מאבדים יותר מ- 90% מהחומרים הפעילים.

הגופרית והזרחן מייצרים ריח רע מהפה ומהזיעה,   עקב שחרור של רעלים שהצטברו בגוף.
 
מכך, ניתן להבין שאדם הניזון בתזונה בריאה וטבעית, בה לשום יש מקום מועדף, לא יסבול    מריח לא נעים המיוחס לו.

לעומת זאת, אדם הניזון ממאכלים עתירי רעלנים   ואוכל שום, יסבול מריח רע מכיוון שהשום פועל ללא הרף לסילוק הרעלים.

כדי להימנע מהריח הלא נעים, ניתן לאחר הארוחה לשתות מיץ לימון סחוט טבעי או לאכול  עלי פטרוזיליה. 

רצוי להתחיל לאכול, אחד או שני שיני שום   קלופות ביום, ללעוס אותם היטב. אפשר ללוות את אכילת השום עם פרוסת לחם. לאחר   מכן, לאט-לאט, להגדיל את הכמות עד ארבע או חמש שיניים ביום. הכמות תלויה ברגישות   של כל אדם, המשתמשים לאורך זמן מרגישים בתוצאות מצוינות. 

מצבים שאסור לאכול כמות גדולה של שום:

כאשר יש דימום יתר או בעיות קרישה בדם. 

אופני   שימוש:

1-    טרי ? 1-5 שיני שום בשעות הבוקר. 

2-    טינקטורה או קפסולה. היתרון בהם הוא שאין ריח   לוואי. 

3-    חליטה- 5 שיני שום על כל ליטר מים רותחים, ממתינים 5 דקות ושותים שלוש כוסות ביום, החיסרון- מאבדים חלק מהיכולת התרפאותי של השום. היתרון- אין ריח לוואי.

 

הכותבת: גבריאלה חבויניק - נטורופתית


כתובת אתר אינטרנט: http://www.naturalka.co.il/


כתובת דוא"ל: gabriela22@012.net.il


 

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב