איך בוחרים כלי מטבח?
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

איך בוחרים כלי מטבח? 

מאת    [ 04/06/2012 ]
מילים במאמר: 420   [ נצפה 1508 פעמים ]

 
 

איך בוחרים כלי מטבח?

כשבוחרים כלי מטבח חשוב מאוד לזכור שאלו לא כלי נוי אלא כלים המיועדים לעבודה עם חומרים חמים, קפואים, דביקים, שמנוניים וחומצתיים. כלי מטבח חייבים להיות עמידים ושמישים. כמובן שכלי המטבח שלנו חייבים להיות גם נוחים מאוד לשימוש. כל כלי מטבח שאתם שוקלים לקנות בין אם מדובר בצלחות או במחבת חשוב להוציא מהקופסה ולהחזיק, בדקו האם נוח לכם, לא כבד מידי, האם האחיזה בידית איתנה ולא מחליקה וכדומה. רכישת כלי מטבח לא נוחים תשאיר אתכם עם ארון מלא בכלים שלא נעשה בהם כל שימוש. איך נכון לבחור כלי מטבח? האם כלי מטבח יקרים בהכרח טובים יותר?

כלי מטבח – חומר

החומרים מהם עשויים כלי המטבח שלנו מגוונים מאוד וחומרים חדשים נכנסים לשימוש כל הזמן. דוגמא טובה לכך היא השימוש בציפויים קרמיים או סיליקון שהם טרנדים חדשים יחסית. כשבוחרים כלי מטבח חשוב לשים לב לחומר, ליתרונותיו וחסרונותיו ולרכוש כלי מטבח העשויים מחומר מתאים, חומרים נפוצים הם:


    • נירוסטה – פלדת אל חלד, מתכת שאינה סובלת מקורוזיה, קלה מאוד לניקוי, ניתן להכניס למדיח הכלים, לא סופגת נוזלים, מתאימה לחימום והקפאה.
    • סיליקון – אחד החומרים היעילים ביותר, אינו נדבק לאף משטח ואף חומר, היגייני לחלוטין, קל מאוד לניקוי. כלי מטבח מסיליקון העשויים מחומר איכותי מתאים לכל סוגי האפייה וההקפאה.
    • חרס – שביר, סופג נוזלים וקשה מאוד לניקוי. יחד עם זאת, רבים בוחרים בסירי חרס בשל הטעם המיוחד של בישול ארוך בכלים הללו.
    • עץ – קרש חיתוך, כפות, קערות וכלים אחרים עשויים מעץ. העץ הוא חומר זול, זמין וידידותי לסביבה. הוא אינו פוגע בכלים אחרים בשימוש אך הוא סופג נוזלים ונוטה להכתמה.
    • אלומיניום – סירי אלומיניום נפוצים מאוד וכן כלי מטבח אחרים. האלומיניום אינו מחליד, קל יותר מפלדת אל חלד ועמיד מאוד. החיסרון שלו הוא הנטייה של חומרי מזון להידבק אליו.
    • פלסטיק – כלי מטבח מפלסטיק לא משמשים כמובן לבישול וחימום אלא יותר לאחסון. ניתן למצוא גם גאדג'טים קטנים שמקלים על עבודות המטבח ועשויים פלסטיק כמו פורס ביצה למשל. הפלסטיק הוא חומר זול, קל ועמיד בתנאי שהוא איכותי.

כלי מטבח – מחיר מול איכות

כמו בכל תחום אחר, גם בתחום כלי המטבח בהחלט ניתן ליישם את המשפט "מה שעולה בזול היום יעלה לנו ביוקר מחר". כשרוכשים כלי מטבח, בהחלט רצוי לרכוש כלי מטבח איכותיים גם אם הם עולים יותר. כך למשל, רכישת מחבת זולה תחייב את החלפתה כל כמה שנים, מחבת איכותית יכולה להחזיק מעמד לכל החיים. הדבר נכון לגבי כל סוג של כלי מטבח. יחד עם זאת, ישנם כלי מטבח שאין כל צורך לרכוש ביוקר כמו כותש שום למשל או מסחטת לימון קטנה. ניתן בהחלט להסתפק בכלי פשוט, נוח ולא יקר.

מאיה

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב