פסטה - הפתרון אולטימטיבי
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

פסטה - הפתרון אולטימטיבי 

מאת    [ 28/05/2012 ]
מילים במאמר: 355   [ נצפה 3227 פעמים ]

 
 

כאשר טסים למזרח הרחוק מוצאים את האטריות כמעט בכל מטבח. לכל מטבח אורינטלי יש את הפסטה שלו. כדי לחסוך זמן יקר ולהפיק ארוחה משפחתית טובה ב 5 דקות אני מציע את הדרך הבאה – לבשל את הפסטה מראש, לשטוף ולסנן אותה ולשמן אותה מאט ולשמור בכלי סגור במקרר. כמה דקות לפני הארוחה מחברים את הפסטה המוכנה עם מיני חומרי גלם טריים המוקפצים ביחד לכדי ארוחה נהדרת. אם רוצים להיות עוד יותר מוכנים מראש אפשר לחתוך את הירקות מראש כך שמשך ההכנה אף מתקצר יותר. את הטעם הנהדר יתנו רטבים אוריינטליים שאפשר לרכוש היום בכל מרכול וסופר שכונתי. הפסטה הקרה מקבלת באהבה נתחי עוף, בשר ואף דגים.גם חןמרי גלם אלה יכולים להיות מוכנים מראש כמו חליטה מהירה של הירקות או שימוש בעוף צלוי מאתמול אותו ניתן לפרק מהעצם ולהקפיצו עם הרטב והפסטה למנה אחת מושלמת וטעימה.

כמה כללים חשובים בבישול המקדים של הפסטה:

1. רצוי להמליח את מי הבישול של הפסטה במלח גס. המלח מוסיף טעם וגם מחזיק את טמפרטורת הרתיחה של המים.

2. כשמכינים את הפסטה מראש חשוב לשטוף אותה היטב במים זורמים קרים כדי לעצור את תהליך הבישול.

3. כדי שהאטריות לא ידבקו בזמן האכסון - יש לערבב את הפסטה עם שמן .

4.הפסטה המתאימה ביותר להקפצות אורינטליות היא ספגטי, ספגטיני, לינגווני, פטוצ'יני או כל פסטה דקה וארוכה אחרת. אפשר להשתמש בפסטה המכילה ביצים אך לא חובה . אבל זה אינו כלל במנה המצורפת השתמשתי בפסטה פנה שהיא צינור קצר שעולכת מצויין עם הסינטה.

 

פנה עם בקר ברוטב פלפלים מתוק – חריף


    • 500 גרם פסטה פנה מבושל
    • מעט שמן להקפצה
    • ½ כפית ג'ינג'ר קצוץ
    • 2 שיני שום קצוץ
    • 300 גרם סינטה חתוך לרצועות
    • 3 גמבות חתוכות לרצועת דקות
    • 3 כפות רסק פלפל קלוי
    • 1-2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
    • 1 כף רוטב אויסטר'ס
    • מלח פלפל
    • 2 גבעולי בצל ירוק חתוכים לרצועות

הכנה

מחממים ווק עם מעט שמן, שום וג'ינג'ר. מתגנים כדקה ומוסיפים את הסינטה. מערבבים ומטגנים כדקה ומעבירים לכלי נפרד. מוסיפים את רצועות הגמבה לווק החם ומטגנים – מערבבים כשתי דקות. מוסיפים את הפנה המבושל ומערבבים. מוסיפים את הרסק פלפלים, מתבלים ברוטב צ'ילי ורוטב אויסטר'ס. מוסיפים את נתחי הבשר. מטבלים במלח ופלפל, מוסיפים בצל ירוק ומקפיצים עוד דקה ומגישים מיד.

איריס לוי - שף פרטי  קולינריה עילית במיטבה אתם חוגגים בקרוב אירוע משמח ?מסיבת יום הולדת , יום נשואים , מסיבת רווקות ? אני כאן בשבילכם ! שפלת יהודה ,האזור הגיאוגרפי בין הרי יהודה התלולים והגבוהים לבין מישור החוף בשילוב עם קורטוב של אהבה למטבח האירופי הינם מקור ההשראה שלי  ועל בסיסם אני יוצרת ארוחות גורמה כפרי ייחודי.        הפירות והירקות הטריים מהשדה , הגבינות המקומיות ויינות הבוטיק  משולבים  באהבות והעדפות שלך באוכל יאוחדו על ידי לארוחת גורמה  שטעמה יישארו לך בזיכרון לזמן ארוך.  אבנה בדיוק בשבילך תפריט מיוחד ממטעמי המטבח הצרפתי , איטלקי או ספרדי .

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב