דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


פסטה - הפתרון אולטימטיבי 

מאת    [ 28/05/2012 ]

מילים במאמר: 355   [ נצפה 3705 פעמים ]

כאשר טסים למזרח הרחוק מוצאים את האטריות כמעט בכל מטבח. לכל מטבח אורינטלי יש את הפסטה שלו. כדי לחסוך זמן יקר ולהפיק ארוחה משפחתית טובה ב 5 דקות אני מציע את הדרך הבאה – לבשל את הפסטה מראש, לשטוף ולסנן אותה ולשמן אותה מאט ולשמור בכלי סגור במקרר. כמה דקות לפני הארוחה מחברים את הפסטה המוכנה עם מיני חומרי גלם טריים המוקפצים ביחד לכדי ארוחה נהדרת. אם רוצים להיות עוד יותר מוכנים מראש אפשר לחתוך את הירקות מראש כך שמשך ההכנה אף מתקצר יותר. את הטעם הנהדר יתנו רטבים אוריינטליים שאפשר לרכוש היום בכל מרכול וסופר שכונתי. הפסטה הקרה מקבלת באהבה נתחי עוף, בשר ואף דגים.גם חןמרי גלם אלה יכולים להיות מוכנים מראש כמו חליטה מהירה של הירקות או שימוש בעוף צלוי מאתמול אותו ניתן לפרק מהעצם ולהקפיצו עם הרטב והפסטה למנה אחת מושלמת וטעימה.

כמה כללים חשובים בבישול המקדים של הפסטה:

1. רצוי להמליח את מי הבישול של הפסטה במלח גס. המלח מוסיף טעם וגם מחזיק את טמפרטורת הרתיחה של המים.

2. כשמכינים את הפסטה מראש חשוב לשטוף אותה היטב במים זורמים קרים כדי לעצור את תהליך הבישול.

3. כדי שהאטריות לא ידבקו בזמן האכסון - יש לערבב את הפסטה עם שמן .

4.הפסטה המתאימה ביותר להקפצות אורינטליות היא ספגטי, ספגטיני, לינגווני, פטוצ'יני או כל פסטה דקה וארוכה אחרת. אפשר להשתמש בפסטה המכילה ביצים אך לא חובה . אבל זה אינו כלל במנה המצורפת השתמשתי בפסטה פנה שהיא צינור קצר שעולכת מצויין עם הסינטה.

 

פנה עם בקר ברוטב פלפלים מתוק – חריף


    • 500 גרם פסטה פנה מבושל
    • מעט שמן להקפצה
    • ½ כפית ג'ינג'ר קצוץ
    • 2 שיני שום קצוץ
    • 300 גרם סינטה חתוך לרצועות
    • 3 גמבות חתוכות לרצועת דקות
    • 3 כפות רסק פלפל קלוי
    • 1-2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
    • 1 כף רוטב אויסטר'ס
    • מלח פלפל
    • 2 גבעולי בצל ירוק חתוכים לרצועות

הכנה

מחממים ווק עם מעט שמן, שום וג'ינג'ר. מתגנים כדקה ומוסיפים את הסינטה. מערבבים ומטגנים כדקה ומעבירים לכלי נפרד. מוסיפים את רצועות הגמבה לווק החם ומטגנים – מערבבים כשתי דקות. מוסיפים את הפנה המבושל ומערבבים. מוסיפים את הרסק פלפלים, מתבלים ברוטב צ'ילי ורוטב אויסטר'ס. מוסיפים את נתחי הבשר. מטבלים במלח ופלפל, מוסיפים בצל ירוק ומקפיצים עוד דקה ומגישים מיד.

איריס לוי - שף פרטי  קולינריה עילית במיטבה אתם חוגגים בקרוב אירוע משמח ?מסיבת יום הולדת , יום נשואים , מסיבת רווקות ? אני כאן בשבילכם ! שפלת יהודה ,האזור הגיאוגרפי בין הרי יהודה התלולים והגבוהים לבין מישור החוף בשילוב עם קורטוב של אהבה למטבח האירופי הינם מקור ההשראה שלי  ועל בסיסם אני יוצרת ארוחות גורמה כפרי ייחודי.        הפירות והירקות הטריים מהשדה , הגבינות המקומיות ויינות הבוטיק  משולבים  באהבות והעדפות שלך באוכל יאוחדו על ידי לארוחת גורמה  שטעמה יישארו לך בזיכרון לזמן ארוך.  אבנה בדיוק בשבילך תפריט מיוחד ממטעמי המטבח הצרפתי , איטלקי או ספרדי .




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב