החיבור בין הגבינה ליין נראה טבעי ויש שיגידו אף מובן מאליו. עם זאת, צירוף נכון של השניים עשוי להיות זה שיכריע האם הסועדים יהנו ממסע מופלא לעולמם הקסום של הגבינה והיין או שהחוויה הפוטנציאלית תסתכם בטעימה בסיסית של חומרי גלם בלבד. הדבר נכון שבעתיים כאשר מדובר בפלטת גבינות מגוונת ולא בסוג אחד בלבד.
ראשית הבהרה קצרה: אנחנו ביינות וטעמים מחזיקים קשת רחבה מאוד של מוצרים ואחת הסיבות לכך היא שמוצר מושלם לאדם אחד, עשוי לא להתאים כלל לאחר (לראיה: שוקולד יוקרתי עם מלח ים).
לכן נקדים ונאמר כי אין כאן "נכון" או "לא נכון", הכל עניין של התאמה לטעמו של הסועד.
לגופו של עניין, בחירת שילוב נכון של גבינה ויין היא מקצוע שגובל באומנות. הרעיון הכללי הוא למצוא את האיזון בין טעמי הגבינה וטעמי היין באופן שבו הסועד יוכל להנות משניהם בלי שהאחד יטשטש את השני. ננסה לתמצת את הרעיון לכמה שלבים בסיסיים שיסייעו לכם לעשות את הבחירה לפשוטה וקלה יותר לבד. כמובן שהכרות קודמת עם הגבינה ו/או היין יכולים לעזור :)
• לרוב, יינות לבנים מתאימים לגבינות הרבה יותר מיינות אדומים. הדבר נכון במיוחד עם גבינות בעלות טעמים עזים. היין האדון לרוב דומיננטי מאוד והתערבותו של היין האדום עשויה למנוע מהטועם להנות ממלוא טעמי הגבינה וגם מטעמי היין.
• גבינות בעלות אופי וטעמים חזקים, דורשות לרוב יין בעל טעם חזק. עם זאת, יש לשים לב שהניגוד בין השניים יהיה מאוזן. כשהגבינה והיין סוחפים את חוש הטעם לכיוון דומה, הדבר עשוי לטשטש את המרקם הייחודי של היין ו/או הגבינה.
• רוב הגבינות לא משתלבות טוב עם טעמי עץ ויישון. יינות שעברו תהליך יישון בחביות עץ (חדשות או ישנות) וספגו את טעמיו העוצמתיים, לא ישתלבו היטב עם גבינות.
• עבור גבינות בעלות טעמים עדינים ורמיזות מתיקות, מומלץ לא להגיש יינות רעננים בעלי חמיצות גבוהה. יינות כאלו עשויים למנוע מהסועד את טעמי הגבינות העדינות ואף לגרום להן לטעם חומצי.
• טווח גילאים - גבינות בוגרות יותר לרוב תשלתבנה עם יינות בוגרים ומיושנים יותר (ולהפך - גבינות צעירות עם יינות צעירים)
• אולי אלה תנאי האקלים ואולי התרבות המקומית, אבל רבים טועמים שגבינה ויין המגיעים מאותו איזור גיאוגרפי לרוב ישתלבו טוב יותר.
• יינות אדומים עשויים להתאים לגבינות רכות בעוד שהיינות הלבנים והעדינים יותר יתאימו לרוב לחטיפי גבינה ולגבינות המתובלות
נסגור בדברים עמם פתחנו: החשובה מכל היא ההתאמה לחכו של הטועם. לכן תנסו, תטעמו ותבחרו מה שהכי מתאים לכם לטעם, לכיס ולאווירה.
יינות וטעמים
הבית לאוהבי היין, הגבינה והגורמה בישראל
ז'בוטינסקי 4, רמת-גן (צומת עלית)