דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


איך מתאימים גבינה ליין 

מאת    [ 22/05/2012 ]

מילים במאמר: 378   [ נצפה 1691 פעמים ]

החיבור בין הגבינה ליין נראה טבעי ויש שיגידו אף מובן מאליו. עם זאת, צירוף נכון של השניים עשוי להיות זה שיכריע האם הסועדים יהנו ממסע מופלא לעולמם הקסום של הגבינה והיין או שהחוויה הפוטנציאלית תסתכם בטעימה בסיסית של חומרי גלם בלבד. הדבר נכון שבעתיים כאשר מדובר בפלטת גבינות מגוונת ולא בסוג אחד בלבד.

ראשית הבהרה קצרה: אנחנו ביינות וטעמים מחזיקים קשת רחבה מאוד של מוצרים ואחת הסיבות לכך היא שמוצר מושלם לאדם אחד, עשוי לא להתאים כלל לאחר (לראיה: שוקולד יוקרתי עם מלח ים).
לכן נקדים ונאמר כי אין כאן "נכון" או "לא נכון", הכל עניין של התאמה לטעמו של הסועד.

לגופו של עניין, בחירת שילוב נכון של גבינה ויין היא מקצוע שגובל באומנות. הרעיון הכללי הוא למצוא את האיזון בין טעמי הגבינה וטעמי היין באופן שבו הסועד יוכל להנות משניהם בלי שהאחד יטשטש את השני. ננסה לתמצת את הרעיון לכמה שלבים בסיסיים שיסייעו לכם לעשות את הבחירה לפשוטה וקלה יותר לבד. כמובן שהכרות קודמת עם הגבינה ו/או היין יכולים לעזור :)


    • לרוב, יינות לבנים מתאימים לגבינות הרבה יותר מיינות אדומים. הדבר נכון במיוחד עם גבינות בעלות טעמים עזים. היין האדון לרוב דומיננטי מאוד והתערבותו של היין האדום עשויה למנוע מהטועם להנות ממלוא טעמי הגבינה וגם מטעמי היין.
    • גבינות בעלות אופי וטעמים חזקים, דורשות לרוב יין בעל טעם חזק. עם זאת, יש לשים לב שהניגוד בין השניים יהיה מאוזן. כשהגבינה והיין סוחפים את חוש הטעם לכיוון דומה, הדבר עשוי לטשטש את המרקם הייחודי של היין ו/או הגבינה.
    • רוב הגבינות לא משתלבות טוב עם טעמי עץ ויישון. יינות שעברו תהליך יישון בחביות עץ (חדשות או ישנות) וספגו את טעמיו העוצמתיים, לא ישתלבו היטב עם גבינות.
    • עבור גבינות בעלות טעמים עדינים ורמיזות מתיקות, מומלץ לא להגיש יינות רעננים בעלי חמיצות גבוהה. יינות כאלו עשויים למנוע מהסועד את טעמי הגבינות העדינות ואף לגרום להן לטעם חומצי.
    • טווח גילאים - גבינות בוגרות יותר לרוב תשלתבנה עם יינות בוגרים ומיושנים יותר (ולהפך - גבינות צעירות עם יינות צעירים)
    • אולי אלה תנאי האקלים ואולי התרבות המקומית, אבל רבים טועמים שגבינה ויין המגיעים מאותו איזור גיאוגרפי לרוב ישתלבו טוב יותר.
    • יינות אדומים עשויים להתאים לגבינות רכות בעוד שהיינות הלבנים והעדינים יותר יתאימו לרוב לחטיפי גבינה ולגבינות המתובלות

נסגור בדברים עמם פתחנו: החשובה מכל היא ההתאמה לחכו של הטועם. לכן תנסו, תטעמו ותבחרו מה שהכי מתאים לכם לטעם, לכיס ולאווירה.

יינות וטעמים
הבית לאוהבי היין, הגבינה והגורמה בישראל
ז'בוטינסקי 4, רמת-גן (צומת עלית)




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב