דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מה מקורו של הקפה? 

מאת    [ 01/01/2008 ]

מילים במאמר: 293   [ נצפה 3588 פעמים ]

אילו סוגי פולים של קפה קיימים?
פולי הקפה נחלקים לשני סוגים- ערביקה ורובוסטה. הערביקה הינו פול הקפה הראשון שהתגלה. מקורו באתיופיה והוא מהווה כ-70 אחוז מכלל גידולי הקפה בעולם. הרובוסטה הינו תוצר השבחה גנטית, ושיח הקפה מסוג זה הינו עמיד יותר, ויכול לצמוח גם באקלים חם מאוד ובגובה נמוך. אולם למרות ההשבחה הגנטית, פולי הקפה מסוג ערביקה נחשבים לאיכותיים יותר. חלקם אף זוכים לתו תקן שמוענק למטעים העומדים בסטנדרטים של התאחדות הקפה האמריקאית, הנקרא specialty coffe.
מהו התהליך שעובר על פול הקפה לאחר קטיפתו?
לאחר הקטיף, פרי הקפה מונח לייבוש בשמש למשל כשבוע ימים. לאחר שהפירות מתייבשים, הקליפה הופכת לקשה וניתן לנקו את הפולים משאריות הקליפה. את הפולים הנקיים ממינים לפי גודל ואיכות, אם באמצעים מכאניים ואם באופן ידני. בסוף התהליך הקפה נארז בשקים או בחביות ונשלח ליעד הרצוי. כרגע פולי הקפה נקראים קפה ירוק, מכיוון שהם טרם עברו קלייה.
כיצד קולים את פולי הקפה?
תהליך הקלייה נעשה במכונות הבנויות מכלי קיבול מסתובב וגוף חימום. טמפרטורת הקלייה מגיעה ל-228 מעלות צלסיוס, תוך כדי סיבוב, על מנת לשמור על קלייה אחידה. החום מביא לכך שפולי הקפה יתפצחו, ותוך כ-8 דקות פולי הקפה מכפילים את נפחום ומאבדים כחצי ממשקלם ( בדומה לפופקורן). הקלייה ממשיכה עד לדרגה הרצויה. ישנן תערובות אספרסו המגיעות עד לדרגה כמעט שרופה, כדי להוסיף לקפה טעם מעושן יותר. לאחר הקלייה חשוב לקרר את הקפה, וזה לוקח בין חצי יום לשלושה ימים, תלוי בכמות הפולים ואופי הקלייה. לאחר מכן מכניסים את הקפה לשקיות אטומות מכיוון שהקפה רגיש מאוד לחמצון במגע עם האוויר.
כיצד הופכים פולי הקפה לספל אספרסו?
פולי הקפה נטחנים, על ידי הבריסטה בבית הקפה, או על ידכם במכונת הטחינה הביתית. בכדי להפיק ספל אספרסו דרושים כ-42 פולים. תערובות קפה משלבות לרוב פולים ממספר רב של מקומות, כך שסביר להניח שכל ספל קפה שאתם שותים משלב בתוכו טעמים וריחות מקצוות העולם.




חברת אמיגו נוסדה בשנת 1987 כספקית קפה ומוצריו לשוק הפרטי ולבתי הקפה. בית הקליה של החברה ממוקם בחיפה במפרץ ויש לה מפיצים ברחבי הארץ.
חברת אמיגו מספקת את כל צורות הקפה
www.coffeeman.co.il



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב