דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


המלצות תזונה קיציות מעולם הרפואה הסינית 

מאת    [ 09/05/2012 ]

מילים במאמר: 465   [ נצפה 2381 פעמים ]

להלן מספר המלצות תזונתיות לקיץ מעולם הרפואה הסינית:

 


    • בקיץ מומלץ לצרוך מזון שיחזק את נוזלי הגוף שלנו ויקרר אותו מעט. פירות קיץ כמו אבטיח, מלון, שסק, ענבים ועוד... גדלים לא במקרה בעונה זו. הם יזינו את הגוף ויקררו את החום.

 


    • כדאי לבשל את המזון בהקפצה קצרה על ווק, במים או באידוי, בדייסות ומרקים. למשל מרק עגבניות. המים של המרק אמנם חמים אך העגבניות מקררות.

לא בטיגון, אפייה וצלייה, דבר שיגרום לחימום הגוף.

 


    • מומלצים ירקות כמו ברוקולי, חסה ושאר העליים הירוקים, גמבה, עגבנייה, מלפפון, פטריות שמפניון, סלרי, גזר, בטטה, דלעת, סלק.

קטניות כמו שעועית מש למשל ודגנים.

 


    • להמעיט במזון מחמם כמו בשר בקר, במזון חריף ובתבלינים מחממים.

 


    • מומלץ לאכול ארוחות קטנות יותר ובזמנים קבועים עד כמה שניתן. לא להגיע לידי שובע, דבר שמחליש את מערכת העיכול, נותן תחושת עייפות ויוצר חום בגוף.

אני ממליץ לאכול בנחת, לא מול הטלוויזיה או עיתון.

 


    • להמעיט במשקאות ממותקים למיניהם (גם דיאט), בנוסף לכך שהם אינם טובים לגוף, הם גם מחממים אותו ומגבירים את התיאבון.

וכמובן - לשתות הרבה מים. מומלץ לשתות מים בטמפרטורת החדר או מעט קרירים, לא מים קרים מהמקרר כיוון שלמרות שהם נותנים תחושה נעימה, הם יחלישו את מערכת העיכול ועקב כך את הגוף כולו.

 


    • תה מנטה, נענע, לימונית, לואיזה, גרניום לימוני. אפילו שהמים חמים, צמחים אלה מקררים (כמו קודם לכן כשדברתי על מרק העגבניות).

 

מתכון למוקפץ סיני בריא וטעים:


    • גזר בינוני, חתוך לרצועות
    • כוס כרובית חתוכה לפרחים קטנים
    • 2 כוסות כרוב חתוך לרצועות דקות
    • גבעול סלרי קצוץ לחלקים בגודל של 3 ס"מ
    • פטריות שמפניון מקולפות וחתוכות לפרוסות
    • כוס ברוקולי חתוך לפרחים קטנים
    • גמבה אדומה חתוכה לרצועות
    • 2 שיני שום קלופות, קצוצות
    • 2 כפות שמן
    • 2 כפות בוטנים/אגוזים קלופים קצוצים דק.
    • כפית שמן שומשום
    • 2 כפות רוטב סויה (מומלץ מופחת במלח)
    • כפית אבקת מרק (מומלץ ללא מונסודיום גלוטומט, יש אפילו לאסם)
    • מעט ג'ינג'ר טרי פרוס דק

 

 

      מחממים בווק על אש גבוהה 2 כפות שמן, מוסיפים את הגזר, הכרובית והברוקולי, מכסים ומקפיצים מדי פעם.

      כעבור מספר דקות מוסיפים את הכרוב, הסלרי, הפטריות והשום ומקפיצים לדקה נוספת. מוסיפים את התבלינים, מקפיצים לעוד דקה ומורידים מהאש, שהירקות לא יהיו רכים מדי.

      מעבירים לקערת הגשה וזורים את הבוטנים/שקדים.

      הירקות עדיין מעט קשים, כך הם עדיין שומרים על המרכיבים החיוניים שלהם.

      ניתן להוסיף אטריות אורז שהוכנו לפי ההוראות על גבי האריזה או קוביות סויה טריה או יבשה.

 

 שיהיה לכולנו קיץ שמח ונעים, עם הרבה טיולים מהנים

  

גיא סגל מטפל מומחה לרפואה סינית

בוגר מכללת רידמן ובית חולים Zhe Jiang בסין

 

לקביעת טיפול ולהתאמת תזונה ושיפור אורח החיים

ניתן ליצור קשר:

גיא סגל מטפל ברפואה סינית מומחה לרפואת נשים, אורטופדיה ועיכול www.tipulsini.co.il 052-8064646




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב